Štramberské uši

Hella Kuchařka:

Moučníky , Drobné pečivo 30 názorů

512

Suroviny

2 vejce
170 g cukr moučka
50 g medu
300 g hladké mouky
1/3 lžičky sody
strouhaná citronová kůra
1 lžička perníkového koření ( nebo Sladkého pečení od Avokada, nebo špetka badyánu, hřebíčku, anýzu, skořice, nového koření, muškátového květu)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout v chladu. Druhý den vyválíme co nejtenčeji a vykrajujeme větší oválné placičky.

  2. Pečeme na vymazaném plechu v předehřáté troubě na 170°C tak asi 3-5 min, jen co zrůžoví, musí být lehce nedopečené.

  3. Za tepla se srolují do tvaru ouška, dají vystydnout do užší skleničky, aby držely tvar a nerozvinuly se. Můžete dělat třeba jen menší placičky nebo vykrajovat různé tvary.

Poznámka

Toto pečivo se peče od 13. stol. na počest vyhnání Tatarů při obléhání Štramberka. Obyvatelé pak našli pytle nasolených uší, které Tataři uřezávali křesťanům.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Štramberské uši

  • špagetka špagetka(neregistrovaná)

    Lyda:proč taky nepřidáte váš recept , já je miluju.:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Gabca Gabca(neregistrovaná)

    je t o fakt dobry ??????? :D :-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • maja f maja f

    Dělala jsem je dneska, jsou vynikající, vzhledově se mi moc nepovedly, ale nám to nevadí. Důležitá je chuť :-)

    Odpovědět

  • maja f maja f

    Hella
    Děkuji za rychlou odpověď, zítra zkusím :-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    maja f: opravdu se žádný tuk nepřidává.

    Odpovědět

  • maja f maja f

    Dobrý den, nepřidává se žádný tuk?

    Odpovědět

  • hunadavid hunadavid

    pokusím se to udělat :-)) ale trocu se bojím je mi teprve 11
    ale dík za recept :yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    uši dělávám taky,jen s jiným recepisem,vyzkouším tento...:yes:
    mám spec.vykrajovátko na uši a vyvaluju hóódně do teňulinka,možná je mám takové křupavé až moc...:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • phamka phamka

    óóóóóó to vypadá jak doopravdické vepřové ucho :-D:yes:

    Odpovědět

  • cvašík cvašík(neregistrovaný)

    dík za recept skusím ho ale newm estli bde fungova(ale snad jj)
    :yes::-)

    Odpovědět

  • blbka blbka(neregistrovaná)

    dík za recept;-)ale ještě aby to bylo k jídlu:-//

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    :-O Hello, taky tady není tvá fotka.

    Odpovědět

  • pepa pepa (neregistrovaný)

    dik za recept :-D:-d:-P

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Lyda, díky za odpověď;-):-) Já jsem vždycky ráda, když někdo poradí, nebo jen třeba napíše jak dělá on, každý recept se pak dá ještě posunout výš a dotáhnout do ještě do lepší chuti a kvality. Uf....:-))

    Odpovědět

  • Lyda Lyda(neregistrovaná)

    Lité není ono. Originál je vykrajovaný, ale kdo chce...

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo