Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Příliš mnoho nádobí a málo úložného prostoru – tento problém řeší snad každý z nás. Můžeme sice každé volné místo zaplnit skříněmi a nádobí v nich skrýt; mnohem zábavnější, nápaditější a originálnější vzhled kuchyně však získáme, když své nádobí naopak vystavíme na odiv!

Příliš mnoho nádobí a málo úložného prostoru – tento problém řeší snad každý z nás. Můžeme sice každé volné místo zaplnit skříněmi a nádobí v nich skrýt; mnohem zábavnější, nápaditější a originálnější vzhled kuchyně však získáme, když své nádobí naopak vystavíme na odiv!

Zavěšením hrnců, rendlíků a pánví na zeď, nad pracovní linku či kuchyňský ostrůvek rázem vytvoříte atmosféru kuchyně profesionálních kuchařů. Kulinářské špičky v oboru si toto funkční a praktické řešení nemohou vynachválit: všechno potřebné náčiní mají stále na očích a ihned po ruce. Takováto organizace uskladnění nádobí ušetří při každém vaření čas a námahu i vám.

Své nejpoužívanější hrnce a pánve můžete pro snadný přístup zavěsit přímo nad sporák. Jako úchyt mohou posloužit kovové háčky, hřebíky nebo celé kovové tyče. Pro výraznější vizuální efekt si pořiďte závěsné kovové konstrukce různých geometrických tvarů - ty pak můžete nainstalovat nejen nad sporák, ale také nad dřez, kuchyňský bar nebo i do výklenku okna. 

Důležité je, aby bylo vystavené nádobí vždy perfektně čisté a odpovídalo stylu, do kterého je laděna celá kuchyň. Minimalistickým kuchyním bude slušet například lesk nerezu, zatímco kuchyně ve venkovském, rustikálním či vintage stylu skvěle vyzdobí i staré a oprýskané kousky. Pamatujte na to, že zavěšení má být nejen praktické, ale také dekorativní. Využijte stylů, velikostí, tvarů a barev svého nádobí tak, aby se stalo skutečnou ozdobou kuchyně. 

Nádobí můžete zavěsit téměř na každé volné místo, a tím ušetřit ještě více prostoru. Atypickým, avšak o to více nepřehlédnutelným řešením je zavěšení kuchyňského nádobí do vitrín, poliček nebo pod pracovní desku či barový pult.

Působivě vypadají také koláže vytvořené ze stejného druhu nádobí. Ty v kuchyni skvěle nahradí obraz, nebo jinou nástěnnou dekoraci. 

Nechte se inspirovat našimi nápady: poohlídněte se po volném místě v kuchyni a zkuste ho vyzdobit svým nádobím. Tento typ dekorace je nejen velmi praktický a stylový, ale navíc vyvolává útulnou atmosféru příjemné rodinné kuchyně.

Více tipů pro moderní bydlení najdete na www.hyperbydleni.cz.

Komentáře

Ivana Ch

20. 12. 2013 06:14

Určitě to není špatný nápad, ale né pro mě, já nesnesu mít cokoliv na kuchyni a vůbec v kuchyni vystaveného.

Elsa

17. 12. 2013 08:59

Díky za super nápady, přesně pro mou minikuchyň! :-)):yes:

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více