Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouky na kynuté knedlíky

Chci se s vámi podělit o své zkušenosti, zejména pro začínající kuchařky, s přípravou těsta na knedlíky. Když dělám knedlíky k omáčce, tak pouze z hrubé mouky, aby byly sice kypré, ale přesto trošku tuhé a hned se v omáčce nebo guláši nerozmočily na kaši. Na knedlíky ovocné, tzv. blbouny dávám mouku polohrubou výběrovou a když dělám kynuté knedlíky jako přílohu k něčemu pečenému a zelí, tak míchám mouku hrubou s výběrovou v poměru 1:1. A ještě jeden trik, jak vyrobit šišku. Udělejte si bochánek, který řádně propracujete a pak až děláte váleček, tak ho udělejte tak, aby jeho konce byly větší než prostředek. Pro názornost, aby vypadal trošku jako činka. Ale ne doslova. Vařením se ten knedlík zcela vyrovná a je pak rovnoměrný. Ještě jsem zapomněla, že do těsta, kromě ovocné varianty, dávám trochu vegety nebo podravky a kdo je zvyklý přidávat nakrájené rohlíky, ať si je orestuje na másle.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek