Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší marokánky

Nenechte se zmást výčtem ingrediencí. Pár základních, ale opravdu kvalitních surovin. Přesně to vám stačí, abyste vykouzlili fantastické marokánky, které doplní váš výběr vánočního cukroví. Vypadají poměrně nenápadně, ale o to více svou vůní lákají k ochutnání.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava)

22. 12. 2011 15:03

Suroviny pro 1

1

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Kuchařka Naše moučníky
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 909 kJ / 2 368 kcal
Bílkoviny32,31 g
Tuky123,90 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy272,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vyzkoušela jsem hodně receptů, ale pořád to byly takové moučné hromádky. Pak jsem si vymyslela vlastní recept- kombinací ze všech možných receptů a poznatků od mého muže, jak by měly vypadat :-) Protože manžel má rád ty křupavé a placaté z obchodu a pořád mi toho nešlo docílit. Tyto jsou k nim už nejblíže. Přeji dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliscz Eliscz

14. 3. 2022 13:48

Nejlepší recept na marokánky:yes:

Abulka123

25. 12. 2021 19:57

S receptem jsem velmi spokojená. Použila jsem bezlepkovou mouku a místo oříšků dala vločky (jen 75 g místo 150 g) a výsledek mě mile překvapil.

Abulka123

22. 12. 2021 20:28

Veronika.Hrozna: Dobře, děkuji za radu.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 12. 2021 16:23

Abulka123: Já dávala opečené mandle a není to skoro poznat.

mattahaj

22. 12. 2021 14:31

Abulka123: Dobrý den, pokud je vůbec nechcete tak to udělejte bez ořechů,nejspíš to vadit nebude. Nebo můžete dát jiné ořechy než arašídy anebo možná nějaká semínka (dýňová, slunečnicová), ale nemám nic z toho vyzkoušené.

Abulka123

22. 12. 2021 14:06

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli je možné nějak nahradit ořechy. Děkuji.

paprika1000

16. 12. 2021 00:19

výborné-:-)

Krambambula Krambambula

27. 11. 2021 19:55

jsou fakt mooc dobré, zapráší se po nich hned :)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 1. 2021 18:54

Dajda: Mě šly dolů samy z papíru! Nic se nepřilepilo, nikam! ;-) Nádhera. A vůbec nejsou moc sladké, přesně jak mají být. :yes:
P.S. Příspěvek pod tímto je pro autorku receptu! ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 1. 2021 18:46

Dajda: Tak já dnes pekla tyto Marokánky a povedly se báječně ! Recept vychytaný, doba pečení přesně 15 minut ! Vše sedlo, žádná improvizace. Po ochutnání, jsem zjistila ,že to musí odležet, aby se spojili chutě z ovoce s oříšky! ;-( A já si myslelela, že to dnes sním, aspoň půlku !<3 Taky to můžeš napsat do receptu, mám je očokoládované naskládané na tácek a koukám, jak si ty potvory leží!;-(
P.S. Koupila jsem 180 ml smetany na šlehání a musela jsem z druhé dolít. Napiš prosím, že 250 ml ! Všude jsou jiná balení a když někdo bydlí jinde, nemá Ahnung , kolik je jedno balení smetany, tak se může zmýlit a dá špatnou míru.

Dajda Dajda

1. 1. 2021 20:21

Dominikaaaa: Třeba v typu pečícího papíru nebo v teplotě trouby. Že by ale nešly odlepit ani po vychladnutí?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 1. 2021 15:44

Dominikaaaa: Nejlépe je zkontrolovat suroviny, co jsi dala! Máslo, smetanu, jestli jsi něco nezapomněla.

Dominikaaaa

1. 1. 2021 15:12

Dobrý den, můžete mi poradit? Dělala jsem marokanky podruhé. Poprvé se mi výborně povedly ale nyní chtěla jsem jich udělat víc tak jsem dala všeho dvojnásobek aby jich bylo víc dala na 200 stupňů ale úplně se mi přípekly k papíru . Kde prosím byla chyba?

Zdenka1

22. 12. 2020 20:31

Dělala jsem marokánky podle tebe a musím pochválit recept:yes:<3. Zatím nejlepší, co jsem kdy jedla:yes:

Lucy75 Lucy75

21. 12. 2020 18:01

Naprosto luxusní vláčný recept !!:yes: žádné vysušené hromádky, dokonalá chuť ! letos už nebylo k sehnání kandované ovoce, tak jsem kandovala kůry dle receptu (pomerančová kůra) a lupla to tam i dost mokré, takže i díky tomu mám asi nádherně vláčné placičky! jen musím příště dělat menší plošky, protože si při pečení zvětší o dost % a jsou to tedy kusance :-D Paráda! díky, budu péct každoročně!!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marokánky ze smetany marokánky recept jak se pečou marokánky marokánky recept na marokánky marokánka jako z obchodu výborné marokánky domaci marokanky recept marokánky recept na domácí marokánky křupave marokanky top recept na marokánky marokánky se smetanou recepty marokánky jak se dělají marokánky marokanky recepty top recepty marokanky domácí marokánky recept marokánky křupavé recepty na marokánky

Suroviny: smetana ke šlehání, cukr, med, máslo, ořechy, kůra pomerančová kandovaná, ovoce kandované, mouka hladká, poleva čokoládová, mandle sekané

TopRecepty.cz

Nejlepší marokánky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5Ev