Nejlepší marokánky

Cukroví OstatníPečené Doba přípravy: 60 minut příprava , 10 minut tepelná úprava 32 názorů

Cukroví OstatníPečené Doba přípravy: 60 minut příprava , 10 minut tepelná úprava 32 názorů

Suroviny

1 smetana na šlehání
100 g cukru
1 lžíce medu
30 g másla
150 g ořechů - já nejraději používám nesolené arašídy
100 g kandované pomerančové kůry
100 g kandovaného ovoce (nebo sušené)
40 g hladké mouky
čokoládová poleva
může se přidat i trocha nasekaných mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu společně s cukrem rozehřejeme v hrnci, přidáme med, máslo a provaříme na hustou konzistenci.

  2. Dále přidáme mouku, provaříme na hustou kaši a přidáme zbylé suroviny.

  3. Lžící nanášíme hromádky na pečící papír a rozetřeme na slabou placku.
    Pečeme ve vyhřáte troubě na horkovzduch 180°C 10-15 minut.
    Studené namáčíme nebo potíráme čokoládovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Vyzkoušela jsem hodně receptů, ale pořád to byly takové moučné hromádky. Pak jsem si vymyslela vlastní recept- kombinací ze všech možných receptů a poznatků od mého muže, jak by měly vypadat :-) Protože manžel má rád ty křupavé a placaté z obchodu a pořád mi toho nešlo docílit. Tyto jsou k nim už nejblíže. Přeji dobrou chuť.

Komentáře k receptu Nejlepší marokánky

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dajda: Mě šly dolů samy z papíru! Nic se nepřilepilo, nikam! ;-) Nádhera. A vůbec nejsou moc sladké, přesně jak mají být. :yes:
    P.S. Příspěvek pod tímto je pro autorku receptu! ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dajda: Tak já dnes pekla tyto Marokánky a povedly se báječně ! Recept vychytaný, doba pečení přesně 15 minut ! Vše sedlo, žádná improvizace. Po ochutnání, jsem zjistila ,že to musí odležet, aby se spojili chutě z ovoce s oříšky! ;-( A já si myslelela, že to dnes sním, aspoň půlku !<3 Taky to můžeš napsat do receptu, mám je očokoládované naskládané na tácek a koukám, jak si ty potvory leží!;-(
    P.S. Koupila jsem 180 ml smetany na šlehání a musela jsem z druhé dolít. Napiš prosím, že 250 ml ! Všude jsou jiná balení a když někdo bydlí jinde, nemá Ahnung , kolik je jedno balení smetany, tak se může zmýlit a dá špatnou míru.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Dominikaaaa: Třeba v typu pečícího papíru nebo v teplotě trouby. Že by ale nešly odlepit ani po vychladnutí?

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dominikaaaa: Nejlépe je zkontrolovat suroviny, co jsi dala! Máslo, smetanu, jestli jsi něco nezapomněla.

    Odpovědět

  • Dominikaaaa Dominikaaaa

    Dobrý den, můžete mi poradit? Dělala jsem marokanky podruhé. Poprvé se mi výborně povedly ale nyní chtěla jsem jich udělat víc tak jsem dala všeho dvojnásobek aby jich bylo víc dala na 200 stupňů ale úplně se mi přípekly k papíru . Kde prosím byla chyba?

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Dělala jsem marokánky podle tebe a musím pochválit recept:yes:<3. Zatím nejlepší, co jsem kdy jedla:yes:

    Odpovědět

  • Lucy75 Lucy75

    Naprosto luxusní vláčný recept !!:yes: žádné vysušené hromádky, dokonalá chuť ! letos už nebylo k sehnání kandované ovoce, tak jsem kandovala kůry dle receptu (pomerančová kůra) a lupla to tam i dost mokré, takže i díky tomu mám asi nádherně vláčné placičky! jen musím příště dělat menší plošky, protože si při pečení zvětší o dost % a jsou to tedy kusance :-D Paráda! díky, budu péct každoročně!!

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Tonja: Mandlovou mouku lze objednat v některých e-shopech se zdravou výživou. ;-):-K Já kupuji u firmy Grizly https://www.grizly.cz/
    Tonja, ty recepty by možná zajímaly víc lidí, ale mne určitě, znáš nějaké? Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Tonja Tonja

    Fatima Lemaalem z Maroka (výborná kuchařka, se kterou osobně znám) peče sladkosti z mandlové mouky. Je to mouka z mletých mandlí, v Maroku celkem obvyklá. Prý se už prodává i u nás, prý ji měli nedávno v Tescu.

    Odpovědět

  • janky3 janky3

    Mám také svůj recept, sestavený z mnoha receptů, až se mi zdál ten pravý. Ale když tu vidím tolik chvály, tak je letos vyzkouším. Jako dítě jsem je milovala, pak najednou už se cukráři zhoršili a už to zdaleka nebylo ono. Proto jsem sbírala a zkoušela recepty. Nakonec jsem dala málo buráků a více ostatních ořechů a oříšků, i mandle. Také bašta. Letos bude Váš recept.<3 Už se těším.

    Odpovědět

  • Mino161 Mino161

    Poprvé jsem zkoušela péct marokánky a přiznám se, že jsem od toho moc nečekala, ale jen se po nich zaprášilo a chuťově jsou opravdu výborné!!! DĚKUJI za recept :-)

    Odpovědět

  • her.da her.da

    Dnes jsem je dělala. Jsou parádní. Děkuju za recept.

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Výborné !!! Křupavé, nemravně lesklé od tuku :-)
    Doporučuji

    Odpovědět

  • Ninah Ninah(neregistrovaný)

    Nějak se mi ten můj komentář zatoulal:-). Tak ještě jednou.
    Milá kuchařinko, jsem moc ráda, že jsem objevila váš recept. Právě jsem dopekla a nedá mito a musím poslat chválu. Jen samé superlativy. Trošku jsem změnila - mouku špaldovou hladkou- a nacpala do toho ovoce a oříšky co se vešlo a.... ještě počokoláduju, zavřu oči, chroupnu .... a jsem v dětství. Taková dobrota! :-K

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Recept je opravdu velice dobrý! :yes:
    Já jsem tam teda navalila moc oříšků a rozinek, tak se mi to trochu rozpadalo, ale to byla moje chyba... Děkuji za recept! :-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: marokánky ze smetany marokánky recept jak se pečou marokánky marokánky recept na marokánky marokánka jako z obchodu výborné marokánky domaci marokanky recept marokánky recept na domácí marokánky křupave marokanky top recept na marokánky marokánky se smetanou recepty marokánky jak se dělají marokánky marokanky recepty top recepty marokanky domácí marokánky recept marokánky křupavé recepty na marokánky