cikánská omáčka
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 12 hodinami
„Mleté maso “ Veruncicka, 4. 9. 2025 21:05
„Přání a gratulace“ mika59, 4. 9. 2025 19:35
Poslední příspěvky
„Jajajajaapaja: já nechci nic, chci zachovat chut hrušek.…“ tara23, před 12 hodinami
„Dobry vecer, ted jsem dodelala mexicke guacamole a vecer…“ hazel, před 12 hodinami
„tara23: já do nich přidávám badyán, skořici, hřebíček ,…“ Jajajajaapaja, před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
12. 8. 2012 08:07
12. 8. 2012 01:05
11. 8. 2012 20:45
11. 8. 2012 20:34
11. 8. 2012 20:26
11. 8. 2012 20:03
11. 8. 2012 18:06
11. 8. 2012 17:57
Existuje spousta variant této omáčky. Já používám tuto jednoduchou bez sojovky, worchesteru, octa,chilli apod.
Jak se říká "v jednoduchosti je krása".
PS. do receptů bez registrace nemohu.
11. 8. 2012 17:03
11. 8. 2012 07:43
1 pl. oleje (používám olivový, ne extra virgin)
1 šálek cibule na plátky
3 šálky papriky, červená, oranžová, žlutá , krájené
2 stroužky česneku, lisované
2 čl. sladká paprika maďarská
2 čl. pálivá papriká maďarská
2 pl. rajského protlaku
1 ½ šálku kuřecího vývaru
2 čl. medu
sůl a pepř na dochucení
hladká mouka na zahuštění (možno i škrobem) Zahřejeme olej v pánvi, zpěníme cibulku
Přidáme papriky a osmahneme
Přidejte česnek, papriku, mouku,promíchejte a postupně přidávejte vývar.
Nechte směs vařit opatrně za stálého míchání do zhoustnutí po dobu cca 20 minut.
10. 8. 2012 18:35