cikánská omáčka
Poslední diskuze
„Přání a gratulace“ Nadja, před 2 hodinami
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 5 hodinami
„Poděkování “ RubyRom, 12. 12. 2025 19:07
Poslední příspěvky
„Simona Skolakova: milá Simčo, opožděně, o to více a z…“ Nadja, před 2 hodinami
„Dobrý večer😊, já dnes k obědu udělala fish&chips. Na mlsání…“ MarcelaPa, před 5 hodinami
„Dobry vecer, dnes u nas budou konecme kureci kridelka, jdu…“ hazel, před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
12. 8. 2012 07:07
12. 8. 2012 00:05
11. 8. 2012 19:45
11. 8. 2012 19:34
11. 8. 2012 19:26
11. 8. 2012 19:03
11. 8. 2012 17:06
11. 8. 2012 16:57
Existuje spousta variant této omáčky. Já používám tuto jednoduchou bez sojovky, worchesteru, octa,chilli apod.
Jak se říká "v jednoduchosti je krása".
PS. do receptů bez registrace nemohu.
11. 8. 2012 16:03
11. 8. 2012 06:43
1 pl. oleje (používám olivový, ne extra virgin)
1 šálek cibule na plátky
3 šálky papriky, červená, oranžová, žlutá , krájené
2 stroužky česneku, lisované
2 čl. sladká paprika maďarská
2 čl. pálivá papriká maďarská
2 pl. rajského protlaku
1 ½ šálku kuřecího vývaru
2 čl. medu
sůl a pepř na dochucení
hladká mouka na zahuštění (možno i škrobem) Zahřejeme olej v pánvi, zpěníme cibulku
Přidáme papriky a osmahneme
Přidejte česnek, papriku, mouku,promíchejte a postupně přidávejte vývar.
Nechte směs vařit opatrně za stálého míchání do zhoustnutí po dobu cca 20 minut.
10. 8. 2012 17:35