Špenát

www.toprecepty.cz Kuchař:

Přílohy 11 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

Balíček špenátového protlaku
hrubá mouka
vejce
Nyní v akci
mléko
pepř
sůl
česnek
cibule
špek
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájejte kousek špeku na kostičky, velkou cibuli na drobno.

  2. Na oleji opečte špek s cibulí, když je dozlatova přidejte hrubou mouku a míchejte jíšku.

  3. Předem si připravte mléko a jakmile se mouka opeče, postupně vmíchejte mléko a uvařte hustou kašičku.

  4. Přidejte balíček špenátu - trošku povoleného z mrazáku.

  5. Mezitím co se špenát prohřívá (pozor, ať se kašička nepřipálí, často s tím pohněte vařečkou), oloupejte si asi tak 3-4 stroužky česneku, přidejte rozmačkané do špenátu. Osolte, opepřete, když se špenát prohřeje, vmíchejte do něj 1 vajíčko a nechte ještě pořádně prohřát.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špenát

  • tejaja tejaja

    zizala: u nás sa špenát robí podobne ako paradajková omáčka nasladko. Cibuľka orestovaná na oleji, opažený špenát, zahustený zápražkou s mliekom, ale nie cesnak, ale trocha cukru. :-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Nikola Cejnarova: Moje máti ho povařila a pak umlela, takže podobně jako tejaja. Já s ním zacházím šetrněji, rychle ho osmahnu na trošce oleje s osmahnutým nasekaným česnekem. Jen zprudka odpařím vodu, osolím a přidám kousek másla pro chuť. Chutná nám tak víc než klasická česká úprava :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Nikola Cejnarova: Robím to tak, že špenát iba sparím vriacou vodou, scedím a potom rozmixujem, teda pokiaľ ho chcem použiť ako prívarok. A potom upravujem tak, ako keby som kúpila mrazený. ;-)

    Odpovědět

  • Nikola Cejnarova Nikola Cejnarova

    muzu se zeptat jak upravujete spenat kdyz mate ze zahradky a ne kupovanej uz hotovej diky:-)http://www.toprecepty.cz/recept/433-spenat/

    Odpovědět

  • Alena Mlynkova Alena Mlynkova

    nejlepší je zahuštěný šlehačkou a česnekem !!!!

    Odpovědět

  • straka straka

    Tady je odkaz na tento špenát:-Dhttp://vareni.dama.cz/recept.php?d=1698

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    vevan:
    Strouhanka je ideální vychytávka, stačí dát na cibulku špenát, až se rozmrazí, zalít trochu mlékem a přidat strouhanku. Za chvíli je to hotovo. Vajíčko už je zbytečné a podle mého názoru i masox, stačí dobře okořenit. ;-)

    Odpovědět

  • vevan vevan

    je dobré přidat půl kostky masoxu a místo mouky trocha strouhanky - zahustí;-)....vynikající

    Odpovědět

  • natalunka natalunka

    Také jsem dala polohrubou a bylo to moooc dobré, děkuji za super recept :-K

    Odpovědět

  • natalunka natalunka

    Vyzkoušeno, já jsem dala polohrubou a špenátek byl výborný :-K

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    ....hladkou místo hrubé;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo