Špenát
Což takhle dát si špenát? Ať už z čerstvých listů nebo mraženého protlaku, špenát se v českých rodinách připravuje už celá desetiletí a každý má ten svůj oblíbený, často trochu upravený recept. Vždycky ale nejlépe chutná vonící česnekem a servírovaný s vejcem natvrdo a vařenými bramborami.
Suroviny pro 1
1
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 10. 2021 09:16
Špenát dělám téměř stejně..přidala jsem foto..



8. 11. 2014 17:58
zizala: u nás sa špenát robí podobne ako paradajková omáčka nasladko. Cibuľka orestovaná na oleji, opažený špenát, zahustený zápražkou s mliekom, ale nie cesnak, ale trocha cukru. 

8. 11. 2014 17:48
Nikola Cejnarova: Moje máti ho povařila a pak umlela, takže podobně jako tejaja. Já s ním zacházím šetrněji, rychle ho osmahnu na trošce oleje s osmahnutým nasekaným česnekem. Jen zprudka odpařím vodu, osolím a přidám kousek másla pro chuť. Chutná nám tak víc než klasická česká úprava 

8. 11. 2014 17:15
Nikola Cejnarova: Robím to tak, že špenát iba sparím vriacou vodou, scedím a potom rozmixujem, teda pokiaľ ho chcem použiť ako prívarok. A potom upravujem tak, ako keby som kúpila mrazený. 

8. 11. 2014 15:53
muzu se zeptat jak upravujete spenat kdyz mate ze zahradky a ne kupovanej uz hotovej diky
http://www.toprecepty.cz/recept/433-spenat/

5. 11. 2014 22:41
nejlepší je zahuštěný šlehačkou a česnekem !!!!
13. 5. 2014 13:37
Tady je odkaz na tento špenát
http://vareni.dama.cz/recept.php?d=1698

8. 9. 2012 09:38
vevan:
Strouhanka je ideální vychytávka, stačí dát na cibulku špenát, až se rozmrazí, zalít trochu mlékem a přidat strouhanku. Za chvíli je to hotovo. Vajíčko už je zbytečné a podle mého názoru i masox, stačí dobře okořenit.
Strouhanka je ideální vychytávka, stačí dát na cibulku špenát, až se rozmrazí, zalít trochu mlékem a přidat strouhanku. Za chvíli je to hotovo. Vajíčko už je zbytečné a podle mého názoru i masox, stačí dobře okořenit.

8. 9. 2012 09:19
je dobré přidat půl kostky masoxu a místo mouky trocha strouhanky - zahustí
....vynikající

31. 3. 2012 16:13
Také jsem dala polohrubou a bylo to moooc dobré, děkuji za super recept 

24. 3. 2012 20:20
Vyzkoušeno, já jsem dala polohrubou a špenátek byl výborný 

17. 3. 2010 12:28
....hladkou místo hrubé

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřová krkovice na slanině a pórku
Přidáno před 8 hodinami

Amur na grilu s dušenou kapustou
Přidáno před 14 hodinami

Domácí pudink s piškoty a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami

Roládky z tortill k pohoštění
Přidáno před 15 hodinami

Žampionová polévka low carb
Přidáno před 15 hodinami

Mušle na víně
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Základní piškotové těsto
uvařil/a 216jirina@gmail.com
před 6 hodinami

Novoroční čočka s uzeným
uvařil/a PetrPandy
před 8 hodinami


Hovězí kližka na hrubozrnné hořčici
uvařil/a gringo
před 8 hodinami

Jablíčkové řezy
uvařil/a Vladka321
před 9 hodinami

Domácí kmínový chleba
uvařil/a Janamagda
před 10 hodinami

Citronový koláč s mascarpone
uvařil/a Beruna
před 10 hodinami

Domácí rohlíky jako z pekárny
uvařil/a Roksana91
před 10 hodinami

Koláč z listového těsta
uvařil/a Luciana51
před 10 hodinami

Kuře na paprice
uvařil/a Petra Dvor.
před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: špenát špenát recept recept na špenát recept špenát spenat recepty špenát z protlaku recept špenát z protlaku recepty ze špenátu špenátový protlak recept recepty špenát špenátové recepty špenat top recepty špenátové mufiny recepty se špenátem recepty na spenat spenat jako priloha hrníčkové mufiny špenát do mrazáku špenát příloha špenát příloha
Suroviny: protlak špenátový, mouka hrubá, vejce, mléko, pepř, sůl, česnek, cibule, špek
Špenát
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pRX
12 názorů