Aronie (černá jeřabina)

Seřadit dle: Nejnovějšího Nejstaršího

Řadit: od nejnovějšího   od nejstaršího  

Předchozí 1 2 3 Další

  • Patricie Patricie

    Pavle (neregistr.) dejte to sem do receptů, tady to zapadne.

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Pavle, díky:yes::yes:. Příště zkusím dle vašeho receptu přidat ještě badyán, ten mám ráda:-p:-)

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Strom aronie mám již 40let.
    25 let již děláme kompot a likér podle tohoto receptu.
    2 kg aronie
    2 ks tlučený hřebíček
    1/2 badiánu
    1 kg cukru.
    1 malý citron
    1 dcl rumu
    trochu mleté skořice
    Vše dukladně promícháme v hlubokém kastrolu na pečení
    a nakonec jemně zaprášíme mletou skořicí
    bez míchání pečeme v troubě 1 hod.při 200 st.C.
    Nakonec přimícháme rum a nandáme do skleniček.
    Už nemusíme sterilizovat.
    Ze zbylé vypečené šťavy je dobrý likér.Musí se ovšem ještě
    přidat rum.

    Odpovědět

  • maris maris

    Marto, tak to jsi mě potěšila, jsem na to zvědavá, to víš, já velký Mičurin:-D, ale všude právě o jostě psali, že je velmi nenáročná:-D:-D:-))

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Jani, černá jeřebina může být jako keř i strom, jako keř jsem jí ještě u nikoho neviděla :-). Myslím si, že stromek by asi nadělal víc parády, má krásnou kulatou korunku :yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Maruško, nám josta taky plodila až druhý rok, třetí rok už to bylo šílené :-D

    Odpovědět

  • Marta Marta

    tak musím potvrdit, že josta opravdu roste jako blázen, mám sice jen dva keře, ale plodů je z toho až až, na zavařování je dobrá, ale syrovou nikdo moc nejí, angrešt se mi zdá chutnější, ale na něm máme padlí ;-(;-(

    Odpovědět

  • maris maris

    jostu jsme zasadili předloni, roste jako z vody ale neměla ani jednu bobulku ;-( / i když nás přesvědčovali, že rodí hned první rok /. Jsem moc zvědavá,jak se předvede letos:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Bibinka , všetko drobné ovocie je ako burina, stačí mladý konárik strčiť šikmo do zeme a chytne sa. Drobné ovocie najviac rodí na 2-3 ročnom dreve, takže nedrž zbytočne staré konáriky a orezuj:-D Na koláče mrazím, na zmrzlinu zaváram vo vlastnej šťave ako všetko drobné ovocíčko:-D:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Hella, josta je výborná aj surová na jedenie, len sa nesmie zberať priskoro, musí sa nechať dozrieť, až sú bobuľky úplne fialovo-čierne. Vtedy má aj najviac vitamínov. Ale samozrejme, nie každému všetko chutí:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    O jostě jsem slyšela jen samé pozitivní vyprávění, ale v praxi jsem jí nikdy neviděla. Loni jsem si jí objednala u Starkla, krásně zmohutněla a rodit možná bude už letos, tak jsem moc zvědavá:-Omám 3 keříky.;-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Jostu miluji,chutná mi ,zobu ji když dozrává,ale přímo si mlaskám když si z ní udělám marmeládu,ta je skvělá:-p:-p:-D:-D.Zato vůbec nemusím černý rybíz i když někomu chutná:-(

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Ta josta mne napadla, protože jsem ji vloni dostala plnou bedýnku (asi opravdu hodně rodí )a moc nám chutnala. Část jsme snědli za čerstva a část jsem zamrazila. Minulý týden byl poslední koláč s tvarohem a drobenkou. :-p Nevím, co má společného s angreštem (asi geny), ale mně to chutná jako černý rybíz s borůvkou dohromady.:-D

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Jano, aronie a josta je zcela něco jiného. Na tu jostu bacha, roste to jak blázen a z pár keříků můj soused sklízí skoro metráky. Využítí na šťávy a marmelády je fajn, ale syrové mi to tedy vůbec nechutná.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Mílo děkuji!! Já jen..nejsem žádný zahrádkář, ale josta není to samé, co ta jeřabina, že ne?:-O

    Odpovědět

  • Předchozí 1 2 3 Další


Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Chcete si povídat? Přispějte do diskuze

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo