Linecké - cukroví

marunda Kuchařka: marunda

Cukroví , Pečené, Plněné 35 názorů

Suroviny

210 g hladké mouky
170 g másla (hery)
70 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 žloutky
kůra z jednoho citronu
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do změklého másla dáme cukr, žloutky, citronovou kůru a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme, přidáme mouku a vypracujeme v hladké těsto a necháme uležet v chladu do druhého dne. Z těsta vyválím plát silný 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary.

  2. Cukroví pečeme v předem vyhřáté troubě na 150 stupňů asi 15 min. Rozležení 14-21 dnů.

Poznámka

Čerpáno z časopisu OnaDnes. Ráda dělám malé tvary, vypadá to pak moc hezky. A je to rovnou do pusy. A jdou moc hezky.

Co se týče plnění - nejprve si vyválím v cukru ty vršky a na spodní kolečka si lžičkou kydnu kousek marmelády, kterou si nejprve rozehřeju v mikrovlnce (ne moc). Dávám jen doprostřed a na tu marmeládu přiklopím vršek kytičky. Marmeláda mi dírkou vyteče a ještě ten den mám slepeno a ozdobeno. Dřív jsem dělala vše nožem - pakárna a proto mě to nikdy nebavilo! Teď už baví :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 566 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Linecké - cukroví

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Andrea Skudlova: :-(:-( trochu víc másla proti klasice 3:2:1, na tohle množství bych dala jen jeden žloutek, a dle mne především nízká teplota pečení...ale spíš bych to viděla na nějakou "technologickou chybu"

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Andrea Skudlova: nevěřím:-! Receptem to určitě nebude:-!

    Odpovědět

  • Andrea Skudlova Andrea Skudlova

    Nejhorší recept na Linecké cukroví se kterým jsem měla tu čest . Těsto se trhá, v troubě se roztéká . Hrůza .

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Mám vyzkoušeno, pracuje se krásně s těstem, já dávám půl hery a půl másla.;-)Letos plněno pomerančovou marmeládou, malinovo-reveňovou.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Upečeno z dvojté dávky, protože toto je ten pravý recept na linecké cukroví. Místo Hery jsem použila máslo:-8:yes:

    Odpovědět

  • Vladimír Vladimír(neregistrovaný)

    Těsto děláme půl másla,půl hery.Pak přes noc odpočívá v ledničce.Lépe se pak s ním pracuje.Vždy uříznu jen kousek těsta který hned zpracuju,zbytek by se zbytečně roztával.Upečené slepujeme tím,co nás napadne.Třeba šípkovou,bezinkovou,z černého rybizu.Máme rádi,když máme více mazání,je to pro nás takový hezčí-je to víc práce,ale výsledek je podle našich přátel zajímavýZkuste to taky,zapojte remcaly,ztichnou!!:yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • marunda marunda(autorka receptu)

    zizala:aha, já teda peču jen z hery. Máslo mi nevyhovuje. Ale možná, že jsem měla špatný máslo....

    Odpovědět

  • zizala zizala

    marunda: Mně zase dřív ano. Od té doby, co peču s máslem, problém nemám. Ještě asi Hera je OK, někdy ji míchám půl máslo, půl Heru. Nejhorší jsou "no name" tuky :no:

    Odpovědět

  • marunda marunda(autorka receptu)

    zizala: tak to slyším prvně, nikdy se mi to nestalo.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    E-li-s: To se mi stávalo dříve, když jsem místo dobrého másla dala levnější tuk, který obsahuje hodně vody. Voda se vypaří a z tvarů jsou patvary ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    E-li-s:
    No, to může být více faktory:
    ZKUSTE JINÝ RECEPT;-):-D
    nebo:
    Zkuste těsto zadělat (rychle) z VYCHLAZENÝCH surovin
    Zkuste dát míň másla
    Zkuste 1 žloutek (ale 2 nevadí)
    Zkuste péci při 180 až 200°C

    Odpovědět

  • E-li-s E-li-s

    Těsto je luxusní, udělala jsem ho podle receptu ale když peču, tak se mi scvrkává a kroutí...ale to všechny recepty na linecké..:-( nevíte někdo proč? :-S

    Odpovědět

  • marunda marunda(autorka receptu)

    Gedeon:to nevím, čím to je. Ale občas se nějaký recept nepovede, tak aspoň víte, že ho dělat nemáte. Taky se mi stane, že je nějaký na prd. Ale zkusit se to musí.

    Odpovědět

  • Gedeon Gedeon(neregistrovaný)

    píšete 150 stupňů

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Gedeon:
    No, jestli to není také tou nízkou teplotou pečení...:-//

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: linecké cukroví hned měkké linecké cukroví linecké cukroví z hery linecké cukroví recept linecké těsto na cukroví linecké cukroví od babičky linecké cukroví z lineckého těsta linecke testo z hery recept na linecké cukroví linecké těsto hned měkké linecké těsto od babičky měkké linecké cukroví linecké hned měkké linecke z hery na kolik péct linecké linecké ihned měkké testo na linecke cukrovi cukroví z héry luxusní linecká kolečka