poradte mi prosim
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„Přání a gratulace“ Anna Kocikova, před 3 hodinami
„Komentáre k receptom“ veronika_straka, 27. 8. 2025 05:25
Poslední příspěvky
„Jajajajaapaja: to se mi líbí🤣🤣🤣“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„Jajajajaapaja: jo, my jsme říkali, že se obejdem 😁, tak už…“ tara23, před 2 hodinami
„tara23: můžu, co si kdo "vobežene" - najde, bude mít 😃“ Jajajajaapaja, před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
26. 7. 2016 06:52
22. 7. 2016 19:10
22. 7. 2016 15:57
22. 7. 2016 15:52
1. 6. 2016 14:12
Dobrý den.
Můžete taky použít práškové sladidlo ze stévie - alespoň to radí náš pan doktor, že je to lepší než umělá sladidla a přitom neobsahuje cukr .....
10. 5. 2016 11:09
9. 5. 2016 17:10
9. 5. 2016 16:32
Dřív jsem dost používala toto: fruktózu pro diabetiky, dále na běžné slazení kávy nebo čaje -DIACHROM tablety (vyplatí se velké balení se 600 tabletami) - stačí 1 tbl do velkého hrnku, cenově velmi výhodné a pro diabetiky je chrom nutný
Na rychlé přislazování - tekuté FAN STOLNÍ SLADIDLO - ale jen občas, to je poněkud dražší, med i javorový sirup - ale opatrně.
Na sladké pečení -v poslední době jsem si oblíbila sladidlo CLARA na pečení, které se mi zdá chuťově nejlepší, pak FAN SLADIDLO NA PEČENÍ(obyčejně stačí 2 PL), DIACHROM SYPKÝ (ale ne tam, kde je i prášek do pečiva, nejlépe do štrůdlu - a jen trochu),
Zavařování ovoce -(pokud dávám cukr) DIAŽELÍROVACÍ CUKR dr. OETKERA, lze použít i FRUKTOZU PRO DIABETIKY
Zavařování zeleniny, hub - NAKO BEZ CUKRU které kombinuju s PIKANT FIX, koření si ještě dávám vlastní.
Posledním typem a výhodným je rostlinka stévie – vlastní sladidlo ze stévie v obchodě je ale neúnosně drahé, proto se vyplatí pěstovat si stévii vlastní, lístky sušit i mrazit. Jinak nám stačí na běžné slazení max.2 lístky, ale bacha rostlinka je dost choulostivá na pěstování, mně po 4 letech zahynula a zatím novou nemám.
Jak ale píšu v úvodu své diabetiky jsem naučila, že bez cukru se žít dá. Využívám přirozené sladkosti ovoce, zavařuji ovoce výhradně ve vlastní šťávě, peču hlavně ovocné moučníky a nesladím.
9. 5. 2016 11:33