Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 3 hodinami
„Prosím inspirujte- nápady při kombi dietě“ Nadja, 11. 6. 2024 12:41
„Přání a gratulace“ Anna Kocikova, 7. 6. 2024 19:28
Poslední příspěvky
„Zdravím, tentokrát po dlouhé době zase z chaty. V pátek…“ Nadja, před 3 hodinami
„Dobrý podvečer želám všetkým. Ja som si dnes uvarila kurací…“ Julia Oskerova, před 4 hodinami
„Pěknou neděli , dnes k obědu dršťková polévka z hlívy…“ MarcelaPa, před 7 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno před 15 hodinami
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Přečtěte si Zobrazit více
3. 11. 2009 19:37
Vydrží docela dlouho, píkáváme je na vánoce.
3. 11. 2009 18:55
3. 11. 2009 18:51
3. 11. 2009 18:15
3. 11. 2009 17:57
3. 11. 2009 17:41
3. 11. 2009 17:38
3. 11. 2009 17:16
3. 11. 2009 17:13
3. 11. 2009 17:08
3. 11. 2009 16:20
Celý život jsem žila v domnění (asi mi to tvrdila mamka nebo babička), že při rozdělování bílků a žloutků nesmí do bílku přijít ani kousíček žloutku, jinak se pak bílky neušlehají.
Už ani nevím, jak na to došlo, že jsem to zkusila, i když v bílcích byl kousínek žloutku - a normálně se mi našlehal sníh jakoby nic.
3. 11. 2009 16:11
3. 11. 2009 12:22
Bílky uchováme sušením nebo mražením. Při sušení nalijeme bílky na suchou čistou mísu a necháme uschnout. Potom je sejmeme a dáme do skleničky s uzávěrkou. Chceme-li pak bílky použít ke sněhu, nalijeme na ně studenou vodu - na l bílek l lžíci vody. Asi po 8 až 10 hodinách se sušené bílky rozpustí a používáme je jako čerstvé. Při mražení je rozšleháme a uložíme do misek předmrazit a pak narovnáme do sáčků. Jedna kostka bílku je jeden bílek z vejce. Potom je rozmrazujeme a používáme podle potřeby
www.gastroslovnik.cz/rady.php?id=13
Mražené bílky
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit. V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit. Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
www.recepty.eu/rady-a-tipy/
3. 11. 2009 12:12
Když mrazím bílky,tak jak-po částech 2-3ks,nebo všechno najednou?Jak pak s nimi po rozmražení,jako s čerstvými?Vím,že už jsem je mrazila,ale je to tak dlouho,že už nevím
Předchozí 1 2 3