Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílky

Receptík zítra přidám....je to zákusek z bílkovo-ořechových plátů promazaných kávovým krémem. Velice rychlý a docela jednoduchý - těsto se natře na 2-3 plechy, po upečení se promažou tím krémem a nakrájí na řezy. Konce se máčí v čokoládě.
Vydrží docela dlouho, píkáváme je na vánoce.:-p

ještě se zeptám, jak chutnají "štafetky" něco jako laskonky?
:-?

Cathleen - prosím přidej ten receptík - ten první co tu je, je z celých vajec. Druhý je zajímavý, ale já se přiznám, neznám moučník "štafetka", a když už se do toho pustím, ráda prodiskutuji nesrovnalosti. Bílků budu mít před vánoč. svátky mraky, ne ale z cukroví, to u nás moc neletí, ale z přípravy vaječ. koňaku, ten vařím pomálu "v rokli a míchám kolotočem" :-D:-D

amira...ani mi nehovor...ja vzdy do bb nesiem 3 sedemcove pohare bielok....netusim co s tym mamka robi, ale ked jej ich davam, tak jej oci zasvietia a vytrhne mi ich skoro aj s rukami...., ked som doma, tak s jej pomocou peciem http://www.toprecepty.cz/recept/2896-bohemka/ a nasa suseda je aktivna cukrarka, tak ona nam vzdy upecie kolieska laskoniek....no a myslim, ze sa ti ozve aj hella....ta mi raz hovorila, ze vymiena zo susedov ....suseda jej da bielka a ona jej dava zltky....

:-DJá z bílků dělám kokosky:-)):-))

Recepty jsou tu dva, ale ani jeden ten, co dělám já....jestli neva, že bude bez fotky, můžu ho přidat klidně zítra. Ale dělat je budem asi až na vánoce.

Cathleen,už je tady recept na štafetky:-?:-?:-?,pokud ne přidej ho...:-p:-p:yes:

:-)Peču z nich FANTASTICKÉ štafetky, jako kupované:-p

Já se přidám s blbým dotazem. Co s těmi bílky děláte, ať už syrovými, sušenými, mraženými...? Já mám v receptech buďto celá vejce nebo jen žloutky a bílky snad jen na vánoce na pusinky a pak na bílkový chlebíček. Víc mě nenapadá :-8

No,děvčata jak jsem stará,tak koukám jako vrána,že se dají bílky mrazit nebo sušit :-!:-!:-!Co já jich už vylila,protože jsem nevěděla co s nimi :-O:-(Tohle si musím vyhledat a uschovat,protože bílků bude před Vánocemi habakuk :-!:-D:-D:-D děkuji za rady...

Přidám svoji trošku do mlejna...
Celý život jsem žila v domnění (asi mi to tvrdila mamka nebo babička), že při rozdělování bílků a žloutků nesmí do bílku přijít ani kousíček žloutku, jinak se pak bílky neušlehají.
Už ani nevím, jak na to došlo, že jsem to zkusila, i když v bílcích byl kousínek žloutku - a normálně se mi našlehal sníh jakoby nic.:-O

Mirka, špagetka ti dobre radí. Aj ja mrazím bielky, aj po polroku ich vyšľahám bez problémov. Ja zvyknem zamraziť 2-3 naraz, podľa toho - koľko spotrebujem do niečoho žĺtkov. Mám malé krabičky, tie používam, alebo aj fľaštičky od det. výživy.

Miru - něco jsem ti našla, jsou tam i odkazy na weby, jinak si dej do vyhledavače mražení bílků a vyjede ti toho hodně. Já osobně je mrazím podle toho 1.odkazu:

Bílky uchováme sušením nebo mražením. Při sušení nalijeme bílky na suchou čistou mísu a necháme uschnout. Potom je sejmeme a dáme do skleničky s uzávěrkou. Chceme-li pak bílky použít ke sněhu, nalijeme na ně studenou vodu - na l bílek l lžíci vody. Asi po 8 až 10 hodinách se sušené bílky rozpustí a používáme je jako čerstvé. Při mražení je rozšleháme a uložíme do misek předmrazit a pak narovnáme do sáčků. Jedna kostka bílku je jeden bílek z vejce. Potom je rozmrazujeme a používáme podle potřeby
www.gastroslovnik.cz/rady.php?id=13

Mražené bílky
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit. V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit. Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
www.recepty.eu/rady-a-tipy/

Prosím,poraďte mi.Vím že tu někde už probíhala debata o zamražování bílků(bohužel jí nemůžu najít;-().
Když mrazím bílky,tak jak-po částech 2-3ks,nebo všechno najednou?Jak pak s nimi po rozmražení,jako s čerstvými?Vím,že už jsem je mrazila,ale je to tak dlouho,že už nevím:-S.Díky moc:-).

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více