Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Dobré ráno😴😀
U nás dnes pečené kuře na másle a na kmíně s brambůrkem, kyselá okurčička. K tomu květávková polévka.
K večeři Asijské taštičky podle Marušky Švarcové😋

Hezký slunečný, mrazivý a zasněžený den. Dnes moc nevařím, k obědu bude včerejší knedlíčková polévka a bramboráky. :-K
Sestra si koupila na vánoce A brambory na salát. Zbytek mi dala, abych je zkusila. Udělala jsem z nich mezi svátky bramboráky a musím říct, že lepší, křupavější bramoráky jsem nejedla. 😁.
Tak chci vyzkoušet jestli je to opravdu bramborama. Ve čtvrtek jsem koupila malé balení A brambor a uvidím 😁.
Včerejší čína skončila na Křivoklátě😁.
Ani sladké ještě péct ještě nebudu, to až příští týden

Dobré ráno, u nás bude dnes hŕstková polievka a pretože už strácam fantáziu -

hazel: ja už včera pekla kremes😋

Hezké zasněžené páteční odpoledne. Zkouším, teda asi to bude jen pro mne Vůbec mi to nevadí. Manžel má ještě k dojídání nějaký ten zbyteček ze včera.😊

Hezký den, dneska jsem vařila polévku z husích drobů ( měla jsem 2 velké ) s játrovámi knedlíčky ( ty jsem měla kuřecí. husích by byla na knedlíčky věčná škoda 😁) a s nudličkami 👍 :-K. Dále kuřecí čínu s rýží a okurkový salát :-K, :-K.
Já měla ted jen polévku a čínu si dám odpoledne než pojedeme na hokej. manžel to má obráceně😁.
Ten si dá na hokeji i klobásku, já mám smolíka protože uzeninu moc nejím a sýry na hokeji nepodávaj 😁

Nadja: pick.hu/en/products/original-hungarian-wintersalami/pick-wintersalami originál je vždycky zabalen do obalu se třemi šikmými proužky červený,bílý, zelený-maďarská vlajka a názvem Pick. Jiné jsou napodobeniny, s rovnými proužky a bez názvu Pick. Obal je ochranná známka. Pokud kupuješ originál zkus stlačit salám, když mírně povolí, je zralý,když je úplně tvrdý, je starý-nekupovat. Ale hlavně plíseň na salámu nesmí být porušena, teda mít na sobě tmavě fleky o velikosti bříška prstu.

Krásný a pohodový začátek roku 2025 všem. Vykročte tou správnou nohou!
:-K Stáňo, já dělávám chlebíčky stejným stylem jako Ty, když to není na žádnou oslavu, ale jen tak, pro chuť nebo k večeři. Pokud je to na nějakou významnější událost nebo když čekám návštěvu, tak dělám s více různými pomazánkami a různě zdobené, aby si každý mohl vybrat podle chuti.
Uherák už jsem neměla, ani nepamatuji. Někdy v 80.letech jsme ho mívali relativně často - kolega měl známého U Pelikána, takže měl dodavatele, a tak jsme z toho profitovali všichni. Byl sice dost drahý, ale vyplatil se - 100 g stálo 12 Kč, kdežto obyčejný turisťák byl za 6 Kč za 100 g a byl podstatně silněji nakrájený, takže co do počtu plátků bylo nesrovnatelně více uheráku.
Nedávno mi Petr koupil „uherák“, ale vůbec mi nechutnal. Kdo ví, co to bylo za salám.

magdalenka: Tak musel poznat po čichu, že je zralý a může se expedovat!🤣 Ale ten salám je světově známý, kam se hrabou ostatní! Ta plíseň a koření tvoří tu originální chuť. Dováží se po celém světě. Kdo umí, umí!

hazel: Drahý je všude, taky u nás a já ho nakupuji vždycky přímo v Maďarsku a také hezky podražil. V našich obchodech jsou jenom ta malinká balení tuším 250 g a to jsou jen 2 konce, na tom se jenom prodělá a nejsou správně zralý. Spíše přezrálý a to není ono, když už má tmavý okraj na řezu. Zase nekupuji často, takže ta cena se dá vydržet. To je zajímavé, že u vás taky pečou veku, tak to jsem netušila. U nás jsou veky v obchodě krájený a nechutný takže peču sama z těsta na Československé rohlíky. Kvalitní chlebíček, chce máslovou, čerstvou veku.
Hlavně v létě, když se člověku nechce moc vařit, je chlebíček k večeři výborný.

Hezky vecer,
u nas dnes neco podobneho jako u Simonky, zbytek cockove polevky ,ktera se pekne rozlezela a je pekne pikatni a uzene maso s testovinami a broccoli. Zadne sladke, mame jeste na maly talirek cukrovi ke kave a tim koncim.
Moje predsevzeti , tak jako kazdym zacinajicim rokem je vzdat se ,nebo alespon umirnit sladke. 😏

Devcata dekuji za vysvetleni, to jsem nevedela. Ten salam je velmi dobry a myslim ze dela ty chlebicky vice unikatni. On je zde docela hodne drahy, ale oni ho vzdy nakraji pekne tence, ze ho je vzdy hodne. Zde v Ottawe je tento jediny evropsky obchudek co ho prodava.

Veronika.Hrozna: Pick Márk založil Szalámigyár 1862 v Szegede...vyrábal salámy z bravčoviny, origilnálna zmes korenín a ušľachtilá pleseň na povrchu...skvelý obchodník, ktorý podľa legendy tento výrobok, ktorý dobyl svet, nikdy neochutnal. Zakazovala mu to židovská viera.

hazel: Pick salami je originální název pro pravý uherák. Takže v Maďarsku nebo v Evropě se nazývá Pick salami. Značka je registrována. Takže vše ostatní není uherák. Fabrika vyrábí taky velmi dobré párky a taky Rakoczi salami, velmi dobrý salám, mně chutná víc než uherák.

Hezky den:-K u nás dnes také kulajda zbyla mi vajíčka natvrdo,tak je upotřebím a budou flíčky s uzeným také zbylo,včera byla tradičně čočka😋
Všem přeji ať se v novém roce daří:-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli