

Domažlický bramborák
Suroviny
- 500 g brambor (vařených)
- 500 g brambor (syrových)
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- majoránka
- pepř
- sůl
- 200 g škvarků (krájených)
- 50 g droždí
- lžička cukru
- troška mléka (na kvásek)
- sádlo (na vymazání formy a potírání bramboráku během pečení)
Postup přípravy receptu
Z trošínky mléka, cukru a droždí uděláme kvásek.
Brambory nastrouháme a smícháme s utřeným česnekem, kváskem a ostatními surovinami.
Těsto dáme do sádlem vymazané formy, necháme nakynout a upečeme.
Během pečení několikrát potřeme rozpuštěným sádlem.
Poznámka od kuchařky
Bramborák je výborný teplý i studený.
Recept je podle receptu z knihy Kuchařka pro krkonošského medvěda (nakl.Dona)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domažlický bramborák
-
ajahn: A to jste se registroval jen kvůli té jedné poznámce k receptu, který tu je už 11 let
-
ajahn: dejte recept
přečtěte si poznámku
-
Tohle je domažlický báč a ne bramborák!
-
Co voní bramborákem - je naše
+
-
Cathleen, super! Po našemu zase- chudobnica
-
nádherné - u nás (plzeňsko) je to známé jako "Hluchec" jen ze syrových brambor
+
-
Tento receptík znám pod názvem Bramborová buchta také někdy dělávám tak vím ,
že je vynikající doporučuji
-
Jé, Bibi, a já hledala podobný a nenašla
A Maruš, pojď, jsem zvyklá vařit pro víc lidí, jeden se tu ztratí a aspoň povyměňujeme zkušenosti -
Cathleen, chtěla bych k tobě na stravu
Tento recept neznám
-
Cathleen, taky dělávám a znám, u nás se tomu říká Krkonošský toč a je to fajn, že se to strčí do trouby a nemusí se stát u smažení.
Krom jiného je to moc dobrý-u receptu ho mám vyfocený
. Dávám bodíka