Domažlický bramborák

Suroviny

500 g brambor (vařených)
500 g brambor (syrových)
2 stroužky česneku
2 vejce
4 lžíce hladké mouky
majoránka
pepř
sůl
200 g škvarků (krájených)
50 g droždí
lžička cukru
troška mléka (na kvásek)
sádlo (na vymazání formy a potírání bramboráku během pečení)

Postup přípravy receptu

  1. Z trošínky mléka, cukru a droždí uděláme kvásek.

  2. Brambory nastrouháme a smícháme s utřeným česnekem, kváskem a ostatními surovinami.

  3. Těsto dáme do sádlem vymazané formy, necháme nakynout a upečeme.

  4. Během pečení několikrát potřeme rozpuštěným sádlem.

Poznámka od kuchařky

Bramborák je výborný teplý i studený.

Recept je podle receptu z knihy Kuchařka pro krkonošského medvěda (nakl.Dona)

Komentáře k receptu Domažlický bramborák

  • Dajda Dajda

    ajahn: A to jste se registroval jen kvůli té jedné poznámce k receptu, který tu je už 11 let:-? :-O

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    ajahn: dejte recept;-)přečtěte si poznámku;-)

    Odpovědět

  • ajahn ajahn

    Tohle je domažlický báč a ne bramborák!

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Co voní bramborákem - je naše :yes: +

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Cathleen, super! Po našemu zase- chudobnica;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    nádherné - u nás (plzeňsko) je to známé jako "Hluchec" jen ze syrových brambor ;-)+

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Tento receptík znám pod názvem Bramborová buchta také někdy dělávám tak vím ,:-p:yes:že je vynikající doporučuji

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Jé, Bibi, a já hledala podobný a nenašla:-O

    A Maruš, pojď, jsem zvyklá vařit pro víc lidí, jeden se tu ztratí a aspoň povyměňujeme zkušenosti;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    Cathleen, chtěla bych k tobě na stravu:-D:yes: Tento recept neznám:-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Cathleen, taky dělávám a znám, u nás se tomu říká Krkonošský toč a je to fajn, že se to strčí do trouby a nemusí se stát u smažení.;-)Krom jiného je to moc dobrý-u receptu ho mám vyfocený;-). Dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborová buchta z plzeňska pečený bramborák bramborák z droždí bramborák pečený v troubě krkonošsky toč staročeský hluchec bramborák bramborák s droždím bramborák s kváskem starocesky bramborak výborný bramborák bramborák recept bramborák pečený báč hluchec krkonošský báč recept bramborový toč bramborak s droždí bramborový toč bramborák droždí