Domažlický bramborák
Bramborák, co se nesmaží, ale peče v troubě. A ke všemu, je i kynutý. Tradičně voní po česneku a majoránce, uvnitř jsou i kousíčku škvarků. Tak vyzkoušejte tuto pochoutku, je výborná za tepla i za studena.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 409 kJ / 2 727 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,30 g |
Tuky | 175,48 g |
Vláknina | 29,16 g |
Cholesterol | 658 mg |
Sodík | 972 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 198,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trochy mléka, cukru a droždí uděláme kvásek.
Krok 2: Brambory nastrouháme a smícháme s utřeným česnekem, kváskem a ostatními surovinami.
Krok 3: Těsto dáme do sádlem vymazané formy, necháme nakynout a upečeme (180-200 °C, přibližně 80 minut).
Krok 4: Během pečení několikrát potřeme rozpuštěným sádlem.
Zveřejněno 25. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domažlický bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQZA
Moje poznámka
Domažlický bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQZA
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Brokolicová polévka se sýrovými noky
Přidáno před 2 hodinami
Ovarová polévka podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Suchošová rybí pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí stehno s pečenou mrkví a květákem (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí ball tip sous-vide
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno sous-vide
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč kynutý litý s ovocem
Neregistrovaný před 1 minutou
Suchošová rybí pomazánka
Suchos182 před 2 minutami
Pomazánka s Nivou a vlašskými ořechy
Neregistrovaný před 6 minutami
Pečené jogurtové koblihy
Neregistrovaný před 7 minutami
Křehký jablkový koláč
Neregistrovaný před 12 minutami
Vepřové soté v tomatové omáčce
Neregistrovaný před 13 minutami
Vepřové kostky se smetanou
Neregistrovaný před 14 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Neregistrovaný před 16 minutami
Mléčná rýže, sladká
Neregistrovaný před 20 minutami
Rychlá bábovka šlehačková
Neregistrovaný před 25 minutami
Tématické fráze:
bramborová buchta z plzeňska,
pečený bramborák,
bramborák z droždí,
bramborák pečený v troubě,
krkonošsky toč,
staročeský hluchec,
bramborák,
bramborák s droždím,
bramborák s kváskem,
starocesky bramborak,
výborný bramborák,
bramborák recept,
bramborák pečený,
báč,
hluchec,
krkonošský báč,
recept bramborový toč,
bramborak s droždí,
bramborový toč,
bramborák droždí
Suroviny:
brambory,
brambory,
česnek,
vejce,
mouka hladká,
majoránka,
pepř mletý,
sůl,
škvarky,
droždí,
cukr,
kvásek,
array
Komentáře (10)