Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

tara23: to je naprostá pravda, proto kuřata nejím, nebo tak 2x do roka, ale víc určitě ne. Dříve se prase krmilo brambory, šrot, dneska žerou jakési směsky-opět chemie. Do zvířat se pere chemie-očkování hned když se narodí -preventivně antibiotika. Stejně i do hovězího. Když se udělal vývar, měl chuť, dneska ho,táhnu dlouho a tu chuť to stejně nemá . Taky smažíme na sádle, i na sádle je vidět že to není co bývalo, ale pořád lepší než na oleji, a už vůbec nikdy bych nesmažila na oliváči. Ostatně ten mi nechutná vůbec.

Dobré poledne😊, my dnes máme k obědu kuřecí stripsy a hranolky z HF, zeleninku.

Hezký den, u nás dnes zeleninová polévka s vaječnou jíškou a řízky s bramb. kaší a rajčatový salát :-K :-K.
My vepřové řízky, děti kuřecí 😁

Jajajajaapaja: Jaruš, moje maminka pracovala na Státním statku, sice v kanceláři coby mzdová účetní, ale viděla to.
Kuřata se musela do jateční váhy vykrmit rychle. Tak se do směsí něco přidávalo, aby rychle přibíraly na váze. Táta vůbec kuřata nejedl, jen jednou za čas pečené.
Hovězí skot když marodil, tak se léčil, protože to bylo hodně masa a trvalo víc jak rok a půl než měla váhu. Tak zase chemie.
Jenom vepřové se neléčilo.
Sice tenkát existovali nucené výseky, ale stejně.
A nevěřím, že je to v dnešní době lepší. Celkově se mi zdá maso v horší kvalitě. Kýtu skoro nekupuji, je tuhá. Dřív když se doma vyškvařilo sádlo, tak bylo tuhé jako máslo. Dneska ani náhodou, když se vyndá z ledničky, za chvíli teče.
Ono i to máslo z ledničky jde dneska dobře mazat 😁

Hezký den:-K dnes polévka kmínová s houbami a smažený Hermelín plněný šunkou a obalovaný v těstíčku,brambor a tatarka.

tara23: naprostý souhlas, kuřecí je vyhnané chemií, ale mládež snad jiného nezná, bohužel.
?

tara23: krůtí bych si také dala, ale Petr krůtí nechce, tak ho ani nekupujeme.

Nadja: Nadi pepř kvůli dětem nedávám, vždycky si nastrouhám čerstvou strouhanku a taky smažím na sádle. Pro nás vždycky dělám vepřové, většinou z kotletky, které si vždy večer naložím do oleje. Nakládám odjakživa, někde jsem to kdysi slyšela a jsou křehoučké, měkoučké😀.
Ale děti chtějí kuřecí, tak jim je vždy udělám😀. Krůtí mám ale ráda.

tara23: já kuřecí řízek před obalováním osolím a opepřím. Nedávno mi synovec říkal, jak ho dělám, že je tak dobrý. A místo v mouce ho obalím ve strouhance (přímo ho v ní klouby ruky naklepu), pak ve vajíčku nebo v těstíčku a opět ve strouhance. Někdy ho ještě protáhnu rozšlehaným vajíčkem a pak teprve smažím na sádle.

Jajajajaapaja: Jaruš ani já kuřecí řízky nejím, dělám je jen pro děti.(Zrovna zítra budou 😁). Kuřecí maso je opravdu bez chuti, dělám jen když ho marinuji aspon 24 hod.
Není nad dobrý vepřový čerstvě usmažený řízeček😁

Jajajajaapaja: dneska je chemie ve všem, krmením počínaje a s ním se to dostane i do masa. U nás je oblíbené jakékoliv maso. Kuřecí je rychle hotové, tak je v mrazáku v pohotovosti. ;-)

Nadja: já kuřecí maso skoro nejím, kuřízky jsem snad nedělala nikdy, maso mi přijde bez chuti, vyhnané chemií.

Zdravím dievčatá. Chrupavky mám tiež rada, keď sú do mäkka vypečené, alebo uvarené. Je to výborná výživa pre kĺby. Celé poobedie som behala po meste a riadne som vymrzla. Doma som neodolala a urobila som si na večeru porciu z lososa, čo sa mi marinuje na zajtra. K nemu som si pripravila ružičkový kel, ktorý som doteraz veľmi nemusela, ale objavila som v Bille dovoz z Holandska, také pekné väčšie hlavičky a je výborný. Mňam.

tara23: tak doufám, že prejtu bylo přiměřeně a že jste si pochutnali.
Chrupavky máme rádi z čehokoliv, ať z vepřového nebo kuřecího, pokud jsou dostatečně měkké. Z pečeného kuřete vyndám zbytek skeletu (část ho vyndavám na polévku již při porcování) a obírám. A z pečeného kuřete máme všichni nejraději stehna - u nás by kuře mělo být stonožka. Pečená prsa nemusíme, ale řízek, na čínu, zapečená s bramborami a smetanou apod, to ano.

:-K Příjemný a pohodový den všem.
Jajajajaapaja: ;-) já si myslím, že to je bůček ze selat - je nizoučký, kosti skoro nemá, i když se někdy nějaká najde - většinou jen chrupavky. Peču toto maso dlouho, aby byly měkké i chrupavky - ty milujeme. A stačí k tomu jen chleba, někdy i s hořčicí, příp. s křenem, ať teplé nebo i studené.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek