

Vaječný koňak s pudinkem
Suroviny
- Na 2 láhve ( po 500 ml)
- 700 ml mléka
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 3 žloutky
- 350 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml rumu
Postup přípravy receptu
Do kastrůlku odlijeme ½ l mléka a přivedeme ho k varu.
Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek. Zálivku opatrně vlijeme do vroucího mléka a pečlivě mícháme, dokud mléko nezhoustne.
V hlubší misce důkladně vyšleháme ručně nebo elektrickým šlehačem, žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny.
Do vyšlehaných žloutků přidáme rum a směs vlijeme do pudinkového mléka.
Likér necháme přejít varem, odstavíme ho a ještě asi minutu mícháme.
Po zchladnutí ho rozdělíme do láhví a uzavřeme.
Moc dobré!!!
Poznámka od kuchařky
www.hejdikuchyn.txt.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vaječný koňak s pudinkem
-
V hlubší misce důkladně vyšleháme ručně nebo elektrickým šlehačem, žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. V 350 g cukru 3 žloutky nikdo nerozšlehá a do husté pěny - to je pěkný nesmysl. Recept je nepoužitelný, chtěl bych vidět jak tento paskvil někdo aplikuje.
-
Já to dělala s Whisky Grant's a mín rumu no a byl výborný. ( bez vaření a bez pudingu )
-
Výborný
-
delala jsem loni,rum jsem pridala az uplne nakonec,nevarila jsem ho a konak sklidil obrovsky uspech
-
Já si ovšem myslim, že po převařeni s rumem, v tom nezbyde žádný alkohol
. Což děti sice ocení, ale my velky holky...jinak věřím že to bude dobrota..
-
Hmm, s tím pudinkem je to zajímavé, asi je pak hustější. takže bez salka?