"Roštěná" omáčka

hobllinka Kuchařka:

Omáčky 43 názorů

517
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Suroviny

1 cibule
hladká mouka
asi 1 kg vepřového ramínka (plece)
houby (čerstvé, sušené nebo žampiony)
sůl
pepř
olej
kostka masoxu
1 lžička vegety
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a hodně je obalíme v mouce.

  2. Nakrájíme si cibuli nadrobno a zpěníme na oleji v hrnci.

  3. Navrch přidáme plátky masa a opečeme.

  4. Poté je podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  5. Přidáme měkké houby, kostku masoxu a lžičku vegety. Popřípadě zahustíme.

Poznámka

Omáčku nezahušťuju, chutná nám víc. Vyzkoušejte, je moc dobrá :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Roštěná" omáčka

  • Luboš Luboš(neregistrovaný)

    Vegetě a kostce se dá vyhnout, když do začátku přidáme doma udělanou prosolenou zeleninu, bobkový list a pár kuliček nového, usmahnme a pak dáme maso atd......

    Odpovědět

  • majka majka(neregistrovaná)

    kuřecí rizoto- na nudličky nakrájíme sojové maso,dáme vegetu,masox...............................................

    Odpovědět

  • marie marie(neregistrovaný)

    no super ,bezva! masox ,vegeta,to fakt musí být dobrota!!!!!!!Co to nazvat vepřové na žampionech a nemusíte se dohadovat.To už nikdo neumí vařit bez té chemie?

    Odpovědět

  • DPoislova DPoislova

    bylo to dobré :) vařila jsem to hodinu a půl, než maso změklo, ale výsledek stál za to :) akorát jsem ji mohla zahustit.. tak příště :)

    Odpovědět

  • DPoislova DPoislova

    zítra se ji chystám poprvé udělat... :-) a použiju hovězí, tak uvidíme, snad se povede :-):-):-) moc se těším :-):-):-)

    Odpovědět

  • Lucifer Lucifer(neregistrovaný)

    Chtěla jsem se zeptat, jsem nová v kuchyni, nikdy jsem nevařila, tak se jen chci zeptat, jak dlouho se to přibližně vaří s vepřovym masem?:-)) :-K

    Odpovědět

  • vladula vladula(neregistrovaná)

    Nezalezi na druhu masa,veprove je dokonce lepsi,levnejsi a hlavne si lidicky zvykejte,protoze hoveziho je v cesku nedostatek :-(.Zkupuji ho turci,polaci a dalsi.Kdyz nam v cesku nejake kraviny tustanou,budeme radi ale to masicko stejne nezaplatime.Takze hura do chovu prasatek at mame co jist.:-8 Jinakrecept uzasny,spousty bodu:-D

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Řešíte zbytečně věci,které nejsou důležité..:) slovičkaříte..já to našla..aniž bych hledala hovězí..a nejsem sama,jak vidím..:)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    n:jsem ráda,že jsi si všiml/a;-):yes:

    Jinak autorce děkuji za vysvětlení;-)

    Odpovědět

  • n n(neregistrovaný)

    jsi nejaka chytra na???simona kucerova:-D

    Odpovědět

  • Daqy Daqy(neregistrovaný)

    no veprova rostena nema chybu hovezina me nechutna a navic je draha:-p

    Odpovědět

  • Hana Tippeltová Hana Tippeltová(neregistrovaný)

    Jestli můžu recept malinko vylepšit tak naklepane,osolené a opepřené maso potřete z obou stran plnotučnou hořčicí a poté vložte do mouky. Do omáčky také přidávám na čtvrtky nakrajené kyselé okurky. :-)

    Odpovědět

  • BrunovaJana BrunovaJana

    Výborný,nemá chybu:yes:

    Odpovědět

  • Janina Janina(neregistrovaná)

    Právě uvařeno,mňamka :-p Posílám bodíky

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    Přesně takový recept jsem hledal. Hovězí nám nechutná a je drahé, roštěnou omáčku máma dělala určitě taky z vepře. Název je v pořádku, prostě se omáčka jmenuje podle původní ingredience. ;-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo