

"Roštěná" omáčka
Suroviny
- 1 cibule
- hladká mouka
- asi 1 kg vepřového ramínka (plece)
- houby (čerstvé, sušené nebo žampiony)
- sůl
- pepř
- olej
- kostka masoxu
- 1 lžička vegety
Postup přípravy receptu
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a hodně je obalíme v mouce.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a zpěníme na oleji v hrnci.
Navrch přidáme plátky masa a opečeme.
Poté je podlijeme vodou a dusíme do měkka.
Přidáme měkké houby, kostku masoxu a lžičku vegety. Popřípadě zahustíme.
Poznámka od kuchařky
Omáčku nezahušťuju, chutná nám víc. Vyzkoušejte, je moc dobrá :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu "Roštěná" omáčka
-
Vegetě a kostce se dá vyhnout, když do začátku přidáme doma udělanou prosolenou zeleninu, bobkový list a pár kuliček nového, usmahnme a pak dáme maso atd......
-
kuřecí rizoto- na nudličky nakrájíme sojové maso,dáme vegetu,masox...............................................
-
no super ,bezva! masox ,vegeta,to fakt musí být dobrota!!!!!!!Co to nazvat vepřové na žampionech a nemusíte se dohadovat.To už nikdo neumí vařit bez té chemie?
-
bylo to dobré :) vařila jsem to hodinu a půl, než maso změklo, ale výsledek stál za to :) akorát jsem ji mohla zahustit.. tak příště :)
-
zítra se ji chystám poprvé udělat...
a použiju hovězí, tak uvidíme, snad se povede
moc se těším
-
Chtěla jsem se zeptat, jsem nová v kuchyni, nikdy jsem nevařila, tak se jen chci zeptat, jak dlouho se to přibližně vaří s vepřovym masem?
-
Nezalezi na druhu masa,veprove je dokonce lepsi,levnejsi a hlavne si lidicky zvykejte,protoze hoveziho je v cesku nedostatek
.Zkupuji ho turci,polaci a dalsi.Kdyz nam v cesku nejake kraviny tustanou,budeme radi ale to masicko stejne nezaplatime.Takze hura do chovu prasatek at mame co jist.
Jinakrecept uzasny,spousty bodu
-
Řešíte zbytečně věci,které nejsou důležité..:) slovičkaříte..já to našla..aniž bych hledala hovězí..a nejsem sama,jak vidím..:)
-
n:jsem ráda,že jsi si všiml/a
Jinak autorce děkuji za vysvětlení -
jsi nejaka chytra na???simona kucerova
-
no veprova rostena nema chybu hovezina me nechutna a navic je draha
-
Jestli můžu recept malinko vylepšit tak naklepane,osolené a opepřené maso potřete z obou stran plnotučnou hořčicí a poté vložte do mouky. Do omáčky také přidávám na čtvrtky nakrajené kyselé okurky.
-
Výborný,nemá chybu
-
Právě uvařeno,mňamka
Posílám bodíky
-
Přesně takový recept jsem hledal. Hovězí nám nechutná a je drahé, roštěnou omáčku máma dělala určitě taky z vepře. Název je v pořádku, prostě se omáčka jmenuje podle původní ingredience.