Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Hezký den:-K dnes zeleninová polévka a sumeček s bramborem a salát😋

Nadja: Není nic jednoduššího než roastbeef. Jen maso musí být vybrané a uleželé správně. Já tři dny marinuju v oleji,soli a koření. Každý den promasíruji sáček s masem. Pak peču přesně 30 minut, aby byl uvnitř lehce propečený. Čas 30 minut, na kilo roštěné, ne víc, ani míň!

Pěknou sobotu😊, i když u nás je počasí jak na houpačce, dopoledne svítilo sluníčko a odpoledne chvíli liják a bouřka, pak zase sluníčko.
My jsme si dnes udělali výlet do Chomutova, navštívili jsme farmářské trhy, pak něco pokoupili, manželovi jsem koupila novė rifle a hned jsme si dali i jídlo. Vepřovou panenku se slaninou a hranolky, pak ještě kávičku a dortík. Doma jsem už jenom udělala třešňovo-mandarinkovo-jablečný džus a k večeři dojíme včerejší kuře.

MarcelaPa: já to mám stejně , napíšu si nákup, a papír zůstane na stole....

Jajajajaapaja: tak si to, děvčata, musíte zapsat. Já, co si nenapíšu, hned zapomenu.🙈

tara23: já, když se mi něco povede, si říkám, tohle si budu pamatovat , ještě se mi ani jednou nestalo, že bych si to pamatovala 🤔

Hezký sluníčkový den, dneska konečně došlo na krůtí játra 😀. Pekla jsem je v troubě, k nim byly opečené brambory a hlávkový salát😀😋:-K.
Manžel mi řekl, abych si recept pamatovala😁, ale to mu se svou pamětí slíbit nemůžu. Malinko jsem se inspirovala tady na Topkách, ale dál už jsem si jela po svém😀.
Od rána musím myslet na Simču, počasí mají luxusní, tak jim určitě jde práce rychle od ruky

Jajajajaapaja: to bývalo kdysi, když na všechno byly normy ČSN. Dneska nemáš šanci, každý si to dělá po svém. A tak, pokud nekoupíš od stejného výrobce, chutná to úplně jinak.

:-K tara23: Věrko, až tu sušenou krev vyzkoušíš, tak dej vědět.
U nás v masně také mají jelítka, prejt, i ostatní zabijačkové zboží jen v zimě.
:-K Simčo, tak ať se zadaří vše jak má. Odměna bude výborná!!!

Příjemný večer všem
hazel: tak jste si na roastbeefu určitě pochutnali. Já ano. Jen je mezi námi tak trochu rozdíl - Ty jsi ho pekla, já koupila. Nikdy jsem neměla odvahu pustit se do jeho pečení.
:-D
Pěkný moučníček, a je jedno, jestli to je jablečná buchta nebo perník s jablky, hlavně, že chutná. Ale také nemám ráda názvy, které avizují něco jiného, než co to je. Hlavně na youtube - ve stylu "jen 3 ingredience, hotovo za 5 minut" a napočítáš 10 surovin a jen video trvá 12 minut.

tara23: Věruš, objednáváme, ale tak 3x - 4x do měsíce. Jsme zvyklí jezdit občas do Chomutova na farmářské trhy a tam má jeden pán stánek jenom s krůtím masem, máme vyzkoušeno a vynikající.

tara23: oni vymyslí všechno, ale, když to dovedou ochutit, proč ne. Ono se řekne "vinná klobása" , měla by být všude stejná, není, každý se snaží ošidit jak jen může, asi jako všechno 😮

MarcelaPa: Marcel, vy už neobjednáváte Rohlík? Tam jí maji pořád.

tara23: viď? Nám taky moc chutnala. Zítra jedeme na farmářské trhy, tak přemýšlím, že bych jí znovu koupila.

Krůtí vinná klobása byla opravdu výborná

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli