Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 732 kJ / 1 609 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,57 g |
Tuky | 53,77 g |
Vláknina | 17,57 g |
Cholesterol | 494 mg |
Sodík | 1,50 g |
Sůl | 3,55 g |
Sacharidy | 43,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Palce ponecháme vcelku (8-10 kusů), promícháme je se solí, kmínem, nadrobno nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem a kečupem smíchaným s paprikovou pastou. Takto obalené maso necháme odležet 6 hodin, nebo i přes noc.
Krok 2: Pekáč vytřeme lžící sádla, rozložíme naložené maso a lehce podlijeme vodou. Pečeme do měkka pod pokličkou nebo alobalem. Jakmile je maso měkké, dopečeme odkryté za častého přelévání výpekem.
Krok 3: Podáváme s vařeným kysaným zelím a vhodnou přílohou jsou variace knedlíků z bramborového těsta (noky, koule, šišky, plátky knedlíků).
Zveřejněno 20. 1. 2013 20:56
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7J1B
Moje poznámka
Brněnský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7J1B
Nejnovější recepty
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 6 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno před 19 hodinami
Brownies s červenou řepou
Přidáno před 20 hodinami
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Masové bramboráky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová houbová polévka
Annieslehoferova před 16 hodinami
Bílá sýrová polévka s česnekem a krutonky
Jura115 před 17 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Martina456 před 18 hodinami
Pikantní vejce s fazolemi a klobáskou
f-kikinka před 18 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
pavlina.simr před 19 hodinami
Česnečka
iveta.kroul před 19 hodinami
Květáková polévka II
zdenka.s před 19 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
bilkova.zu před 19 hodinami
Křehké řezy à la kolínské řepánky
bilkova.zu před 20 hodinami
Tématické fráze:
pečený vrabec,
moravský vrabec s kečupem,
pečený vrabci,
moravský vrabec z kýty,
brněnský vrabec se zelím,
jak naložit maso na moravského vrabce,
vrabec peceny,
moravský vrabec naložení,
cesky vrabec recept,
brněnske vrabci recepty,
maso na vrabce,
brnensky zavitek,
jak nalozit maso na vrabce,
naložení masa na vrabce,
brnesky dort,
vepřové maso brněnsky vrabec,
recept na brněnský brabec,
brněnské výpečky,
recept brnenske brabce,
pečené maso - brněnský vrabec
Suroviny:
palec vepřový,
sádlo vepřové,
cibule,
česnek,
kečup sladký,
pasta papriková,
kmín celý,
sůl,
pepř
Komentáře (20)