Závitky v zelných listech

pbarva Kuchař: pbarva

Doba přípravy: 60 minut hodně Mleté maso 9 názorů

Suroviny

1 hlávka zelí
1 kg mletého masa
1/2 kg vařené rýže
sůl
pepř
oregáno
grilovací koření
kečup ostrý
sladký kečup
vejce
česnek
ocet
sádlo
1 sklenice kysaného zelí
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí dáme vařit do octové vody tak dlouho, aby nám šli dobře trhat listy a necháme vychladnout.

  2. Uděláme směs z masa, rýže, koření a děláme válečky, kterými plníme zelné listy.

  3. Závitky rovnáme do zapékací nádoby na dost omastku a dáme péci do trouby.

  4. Když jsou závitky na povrchu růžové, dáme na ně kysané zelí rovnou ze sklenice a postříkáme půl sladkým a půl pálivým kečupem, poté ještě asi 10 minut zapékáme. Příloha - brambory, chléb.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 349 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Závitky v zelných listech

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Takhle je dělám xx let,jen ještě přidávám hlávkové zelí co mi zůstane ze závitků. Do směsi nedávám rýži,ale housku. Mleté maso si namíchám dle svého,žádné grilovací koření. Prostě jen sůl,pepř,trošku mleté papriky sladké i pálivé,cibule,česnek,mletý kmín , houska namočená a vymačkaná,vejce.

    Odpovědět

  • Nelli Nelli

    Zrovna jsem dala pekáč do trouby dělám je přesně jak ty jen místo kečupu dávám rajský protlak trochu i do masa zbytek poleju nahoru uz se nemůžu dočkat jak mam na ně chuť dávám bodik :yes:

    Odpovědět

  • mama.maleho.vlka mama.maleho.vlka

    výborne jidlo davam :yes:

    Odpovědět

  • andrejkaa andrejkaa

    Muj oblíbený recept, úplně cítím tu vůni. Dobrůtka.:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    To mám rád ;-);-);-)

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autor receptu)

    Jano, nevím, jak jsem to dostal , předávám dál, dělal jsem to přesně takto.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Pbarvo, taky to dělám, i když jinak(Sarma-podobné recepty), je to dobré a zapečené s tím kysaným zelím, to neznám, budu muset vyzkoušet. Máš 4.boda:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Proč se dává ocet do vody, kde se vaří zelí?

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Tohle je pravý recept na současné počasí.:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: závitky v zelném listu zelné závitky závitky v zelném listě zapečené zelné listy zelné závitky recept zapečené zelné závitky zavitek v zelnem listu mleté maso recepty vepřové maso v zelném listu závitek v zelném listě zapečený zelný list zelné listy zavitky vepřové v zelném listu recept zavitky v zelnem listu masové závitky v listu zelí zelny zavitek závitky z kysaných zelných listů vepřove v zelnem listě vepřove zavitky v zelnem listě

Zapomněl/a jsem heslo