jaterní dieta
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 1 hodinou
„Přání a gratulace“ Nadja, 30. 8. 2025 08:02
„Komentáre k receptom“ veronika_straka, 27. 8. 2025 05:25
Poslední příspěvky
„Dobry vecer, u nas jsme meli vcera rybu, dnes zeleninovou…“ hazel, před 1 hodinou
„Přeji hezký večer Nevím čím to je,nikdy neodhadnu množství…“ Anna Kocikova, před 3 hodinami
„Dobrý večer😊, u nás dnes byla knedlíčková polévka a krůtí…“ MarcelaPa, před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
22. 2. 2010 15:00
20. 2. 2010 21:21
18. 2. 2010 23:17
www.gastro-server.com/jpz/pagejidlo/moucniky_dieta.php,
ale také tam nejsou klasické moučníky, jen jablečné pyré, bílková pěna, tvaroh s ovocem, jablečný rosol, ovocný kysel a pěna s meruňkami a piškoty.
Dále se tam píše:
Moučníky jsou nezbytnou součástí. Dáváme především přednost sladkým moučníkům tvarohovým nebo plněným tvarohovými krémy. Moučník dáváme i tehdy, je-li na jídelním lístku ovoce syrové nebo kompotované. Sortiment moučníků je široký. Vyřazujeme jedině pečivo tučné nebo to, které bylo upraveno na přepáleném tuku: těsto křehké, lístkové, kobliky, vdolky a nedoporučujeme ani omelety a palačinky. Kynuté pečivo připravujeme jednoduché, tj. s malým přídavkem tuku a vajec podáváme je až druhý den po upečení. Třené těsto není zakázáno, jeho časté podávání není však pro zvýšený obsah tuků a jejich přepalování výhodné. Rovněž mák, ořechy, čokoládu apod. pro vysoký obsah tuku ve větším množství neužíváme.
16. 2. 2010 22:04
16. 2. 2010 12:25
16. 2. 2010 09:41
16. 2. 2010 08:19
16. 2. 2010 08:14