jaterní dieta
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 2 hodinami
„Co vaříte dnes k obědu?“ Severinka, 4. 11. 2025 08:50
„Přání a gratulace“ Nadja, 29. 10. 2025 16:36
Poslední příspěvky
„hazel: Zdravím, už sa hlásim. Bola som zamestnaná…“ Julia Oskerova, před 2 hodinami
„Hezký den, u nás dnes kuřecí polévka s masem, zeleninou,…“ tara23, před 2 hodinami
„Hezký den dnes ještě hovězí vývar a kuří nudličky se…“ Simona Skolakova, před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
22. 2. 2010 14:00
20. 2. 2010 20:21
18. 2. 2010 22:17
www.gastro-server.com/jpz/pagejidlo/moucniky_dieta.php,
ale také tam nejsou klasické moučníky, jen jablečné pyré, bílková pěna, tvaroh s ovocem, jablečný rosol, ovocný kysel a pěna s meruňkami a piškoty.
Dále se tam píše:
Moučníky jsou nezbytnou součástí. Dáváme především přednost sladkým moučníkům tvarohovým nebo plněným tvarohovými krémy. Moučník dáváme i tehdy, je-li na jídelním lístku ovoce syrové nebo kompotované. Sortiment moučníků je široký. Vyřazujeme jedině pečivo tučné nebo to, které bylo upraveno na přepáleném tuku: těsto křehké, lístkové, kobliky, vdolky a nedoporučujeme ani omelety a palačinky. Kynuté pečivo připravujeme jednoduché, tj. s malým přídavkem tuku a vajec podáváme je až druhý den po upečení. Třené těsto není zakázáno, jeho časté podávání není však pro zvýšený obsah tuků a jejich přepalování výhodné. Rovněž mák, ořechy, čokoládu apod. pro vysoký obsah tuku ve větším množství neužíváme.
16. 2. 2010 21:04
16. 2. 2010 11:25
16. 2. 2010 08:41
16. 2. 2010 07:19
16. 2. 2010 07:14