jaterní dieta
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 8 hodinami
„elektrický sporák Gorenje“ Nadja, 28. 6. 2025 06:39
„Proleženiny - poraďte mi, prosím“ Honzo, 27. 6. 2025 07:16
Poslední příspěvky
„Nadja: Nadi, mě taky připadala jednoduchá, ale strouhat…“ tara23, před 8 hodinami
„tara23: Panko jsem sice nedělala, ale připadá mi to snadné…“ Nadja, před 8 hodinami
„Dobrý večer 😊, my jsme dnes dojedli polévku od včera a…“ MarcelaPa, před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
22. 2. 2010 15:00
20. 2. 2010 21:21
18. 2. 2010 23:17
www.gastro-server.com/jpz/pagejidlo/moucniky_dieta.php,
ale také tam nejsou klasické moučníky, jen jablečné pyré, bílková pěna, tvaroh s ovocem, jablečný rosol, ovocný kysel a pěna s meruňkami a piškoty.
Dále se tam píše:
Moučníky jsou nezbytnou součástí. Dáváme především přednost sladkým moučníkům tvarohovým nebo plněným tvarohovými krémy. Moučník dáváme i tehdy, je-li na jídelním lístku ovoce syrové nebo kompotované. Sortiment moučníků je široký. Vyřazujeme jedině pečivo tučné nebo to, které bylo upraveno na přepáleném tuku: těsto křehké, lístkové, kobliky, vdolky a nedoporučujeme ani omelety a palačinky. Kynuté pečivo připravujeme jednoduché, tj. s malým přídavkem tuku a vajec podáváme je až druhý den po upečení. Třené těsto není zakázáno, jeho časté podávání není však pro zvýšený obsah tuků a jejich přepalování výhodné. Rovněž mák, ořechy, čokoládu apod. pro vysoký obsah tuku ve větším množství neužíváme.
16. 2. 2010 22:04
16. 2. 2010 12:25
16. 2. 2010 09:41
16. 2. 2010 08:19
16. 2. 2010 08:14