Co dnes uvařit?
Včera večer mi přinesl soused houby. už byly očištěné, tak jsem je dneska nakrájela a minutku povařila. A zavákuované dala do mrazáku.
A od zítra zase budu vařit až se ze mě bude kouřit
Dobrou noc všem.
Tak dnes jiz varim. Mam recepis na Mexicke lasagna od me dcery. Ted jedu k lekari a stavim se koupit co na to potrebuji. Dcera to delala kdyz jsem tam byla a moc me to chutnalo, tak to dnes budu delat aby to manzel take ochutnal. Zadny desert, proto ze od vcera po Halloweenu mame dost sladkeho
K večeři uvařím gulášovou polévku a k ní bude rozpečený rohlíček
Jinak já si většinou večer připravuji maso a druhý den dělám jen přílohy. jsem čím dál tím víc pomalejší
A ráno i když vstávám brzo mám ráda, když si v klidu udělám kafe a mrknu co je jde nového. Proostě sedím klidně hodinu a probírám se
Brambory i cibuli si mohu oloupat a nakrájet i večer předem - brambory nechám ve studené vodě, cibuli v uzavřené nádobě, aby nebyla cítit po celém bytě. Maso - používám kuřecí prsa nakrájená na tenké plátky - pokud je chci připravit den předem, tak je osmahnu na pánvi.
Druhý den už jen skládám po vrstvách do vymazaného pekáče: brambory, sůl, pepř, cibule (je možno přidat i oblíbenou zeleninu) - tyto vrstvy opakuji asi do poloviny výšky pekáče, pak na cibuli dám plátky masa, osolím, opepřím, opět cibuli a zase vrstvy z brambor a cibule. Poslední vrstvou jsou brambory a navrch dám (pokud mám) plátky slaniny. Před vložením pekáče do trouby vše zaliji smetanou. Peču přikryté při 200°C cca 1 hodinu, i více (dokud se téměř nevypeče smetana). Před dopečením na chvíli odkryju, aby se vrchní vrstva trochu opekla.
www.rohlik.cz/1322725-zeli-bile-spicate-min-hm-600-g
Jo vařila jsem jak pro regiment. Copak maso, to se peklo samo, ale ty brambory, jenom než jsem je oškrábala. myslela jsem, bůh ví kolik jich je a bylo to tip top.
Pro tolik strávníků jsou nejlepší těstoviny a nebo rýže. V pondělí budu zase vařit pro všechny, tak už budu chytřejší
tara23: tak to vaříš jak pro regiment vojáků, určitě se činíš už od rána, aby všem chutnalo.
Děláš salát ze špičatého zelí - má jinou chuť než normální kulaté zelí? Nikdy jsem ho neměla.
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 6 hodinami
„Jak na zvýšený cholesterol“ kiJarka, před 18 hodinami
„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ agatha_001, před 22 hodinami
Poslední příspěvky
„MarcelaPa: my jedeme zítra na trh tak jsem zvědavá zda tam…“ Simona Skolakova, před 7 hodinami
„hazel: děkuji, Stáni, je opravdu voňavý.“ MarcelaPa, před 8 hodinami
„tara23: , Věruš, u nás taky teprve sezona začíná, zítra…“ MarcelaPa, před 8 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 16 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 19 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 21 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Přečtěte si Zobrazit více
10 nejlepších jídel devadesátek: Dejte si Katův šleh, kuře s broskví, šunkové rolky a další porevoluční hity!
Srpen na zahradě: Kromě sklizně úrody a boji se škůdci a plísněmi lze sázet saláty, ředkvičky, červenou řepu a další podzimní zeleninu
Retro okurková omáčka podle ČSN: Překvapí neobvykle delikátním spojením kyselých okurek a smetany
Kuře v bramborách zapečené se smetanou
Nadja
Hodnocení receptu je 5,0 (1×)