Tvarožník s drobenkou

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 40 min. Menší hlubší plech, moučník je pak vyšší Moučníky , Řezy 28 názorů

Suroviny

1 kg, ale i více tvarohu - použila jsem 6 vaniček
4 vejce
120 g Hery nebo másla
200 g cukr krupice
1 prášek do pečiva
5 lžic dětské krupice
Drobenka:
250 g hrubé mouky
100 g másla
250 g mletého cukru
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušleháme celá vajíčka s cukrem do pěny.

  2. Přidáme tvarohy, změklou Heru nebo máslo a opět dobře prošleháme.

  3. Krupici promícháme s práškem do pečiva, vmícháme do tvarohové směsi a nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče.

  4. Z másla, mouky a cukru utvoříme drobenku, kterou posypeme koláč.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů zhruba 40 minut, do zrůžovění drobenky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 190 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarožník s drobenkou

  • Wikki Wikki

    Výborný :yes::-D

    Odpovědět

  • janaerikmarie: :-D to mne moc těší
    <3

    Odpovědět

  • zdenka.s: to určitě nebude problém ;-)

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    JanaDorazinova : zatím můžu napsat jen - nádherné fotky :yes: miluju tvaroh, bohužel, jen já a tak si upeču z poloviční dávky :-)

    Odpovědět

  • janaerikmarie janaerikmarie

    Věřila jsem, že bude dobrý,ale je moc dobrý.....i ještě vlažný,i studený z lednice, díky<3

    Odpovědět

  • Petr.1 Petr.1

    JanaDorazinova: Zrovna na tento tvarohový koláč by 2 l mléka ani nestačily. Průměrná výtěžnost je 35-40% a zbytek je syrovátka. Takže ze 2 litrů by bylo 700-800 g tvarohu. Víc ne.
    Navíc z čerstvého mléka se dá dělat spousta jiných věcí, např. jogurty, kefír, různé druhy sýrů atd. Je s tím sice trochu práce, ale výsledek stojí za to.

    Odpovědět

  • Petr.1 Petr.1

    Eja57: Samozřejmě každý zásah za účelem prodloužení trvanlivosti potravin je na úkor chuti. Platí to jako pro mléko a mléčné výrobky, pivo, masné výrobky atd.
    Co se týče mléčných výrobků tak jsem také v rámci experimentování zkusil krabicák, sice ne na tvaroh, ale např. na jogurt. Mléčné kvašení proběhlo a ve finále se to "povedlo". Nicméně chuťově to nebylo ono na první ochutnání to bylo znát. Proto se to obecně nedoporučuje.
    Dělat z krabicáku tvaroh jsem nezkoušel, ale myslím si, že by to dopadlo podobně.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Petr.1: trvanlivost mléčných výrobků a jejich použitelnost na výrobu něčeho jiného ( a dle mne i kvalita) - přímá úměra... čím delší trvanlivost, tím hůř. Pokud někdo dokáže udělat tvaroh z mléka s trvanlivostí měsíc nebo labneh z Activie, tak je podle mne alchymista hodný Nobelovy ceny...nebo kecá...:-8

    Odpovědět

  • Petr.1: Já vím, i tady se dá sem tam sehnat mléko přímo od krav. Já jsem ale sama a tak bych ho nevyužila, prodávají ho po 2 litry.

    Odpovědět

  • Petr.1 Petr.1

    JanaDorazinova: Používat na mléčné výrobky krabicové mléko je samozřejmě blbost. Sice by to šlo a chuťově by nestálo za moc. Jezdím pro mlíko přímo do kravína, kde je prodávají čerstvé a dosud tepelně neupravované, což se s krabicákem nedá srovnat. Kdo tuto možnost nemá, tak je možné jít do obchoďáku a koupit ČERSTVÉ MLÉKO. Je sice o pár korun dražší než krabicové, ale je na další zpracování podstatně vhodnější. Hlavně na mléčné výrobky nepoužívat mléko, které prošlo UHT ošetřením, což jsou prakticky všechny krabicáky.

    Odpovědět

  • Petr.1: Proč ne?? Jen si říkám, že tvaroh z mléka supermarketů asi nebude nic moc, ale nevím, nezkoušela jsem.

    Odpovědět

  • Eja57: I ta děkuji za vyzkoušení a určitě všechno, včetně brusinek a mandliček je pro tento moučník přínosem :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Dle očekávání :yes:
    Použila jsem tučný vaničkový tvaroh od Olmy - v podobných receptech se podle mých zkušeností nevyplácí hubnout a dávat polo/nízkotučné varianty, nepřidala jsem prášek do pečiva - není tam podle mne nutný, pokud se vše před přidáním krupice opravdu vyšlehá do lehké pěny. Kapičku vanilkového extraktu. Do drobenky trochu plátků mandlí.
    Doporučuji před prvním zakrojením vydržet do pokojové teploty:-D
    Dovedu si představit do hmoty přidat sušené brusinky, mrazem sušené višně či něco podobného....
    :yes::yes::yes::-K
    ( foto není bo mi stávkuje mobil...)

    Odpovědět

  • Petr.1 Petr.1

    LLenule: Nebudu čekat až v Lidlu zlevní polský šunt z Pilosu a raději si udělám tvaroh sám. Je to jednoduché jako žebřík a podstatně chutnější. Pak si tvarožník upeču ze svého tvarohu a nechám se překvapit.

    Odpovědět

  • LLenule LLenule

    Až bude v lidlu v akci velký tvaroh ve vaničce, koupím hned 3 a vyzkouším:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: tvarožník recept na tvarožník tvarožník recept recept tvarožník drobenka recept drobenka tvarožník s koláč s drobenkou tvarožmik s drobenkou tvaroznik misa tvarožnik recepty recept na drobenku švestkový koláč trvanlivost recepty tvarožník

Zapomněl/a jsem heslo