Kuře v bramborách zapečené se smetanou
Tento pokrm z brambor a masa připravíme jednoduše v jednom pekáčku. Navrstvíme na sebe tenké plátky brambor, nakrájené cibule, marinovaného masa, špeku nebo slaniny a pečeme zalité smetanou.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 10 649 kJ / 2 545 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,42 g |
Tuky | 91,57 g |
Vláknina | 49,80 g |
Cholesterol | 430 mg |
Sodík | 421 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 275,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství masa je orientační, každý použije podle své chuti, jen je třeba, aby bylo rozloženo po celé ploše pekáče.
Smetana by se měla z větší části vypéct. Pokud na dně zůstane trochu tekutiny, není to na závadu, my máme tuto šťávičku rádi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 6 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 25 minutami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 7 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kam se hodí která smetana. Potřebujeme ji k zapékání, do omáček i polévek. Poradíme, jakou zvolit, aby se pokrm nesrazil
Nejlepší recepty z kuřecího masa: Je libo kuře pečené, grilované či v omáčce?
Kuřecí řízek může mít i výraznou chuť: Poradíme vám, jak ho před obalováním upravit
Další recepty
Suroviny: brambory, cibule, sůl, pepř mletý, maso, olej, koření, špek, smetana ke šlehání, tuk
Kuře v bramborách zapečené se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6PPR
0 názorů