

Dezert do skleničky
Suroviny 5 porcí
- 1 smetana ke šlehání 33%
- 1 zakysaná smetana
- 2 vanilkové cukry
- cukr krupice (dle chuti)
- piškoty
- lesní ovoce (maliny, borůvky, ostružiny)
Postup přípravy receptu
Vyšleháme smetanu. Ke šlehačce přimícháme zakysanou smetanu s vanilkovými cukry. Přidáme cukr krupici dle chuti. Ztužovač šlehačky není potřeba, v ledničce krásně ztuhne.
Začneme vrstvit. Na dno dáme krém, na krém piškoty, opět krém, lesní ovoce, krém, piškoty a tak pokračujeme, až je sklenička plná. Dáme do ledničky alespoň na 2 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Je to velmi lehký dezert, který máte za 10 minut hotový :)¨
Dobrou chuť.