Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žaludky

yanull yanull

Drůbeží, vepřové i hovězí žaludky se od sebe liší velikostí i použitím. Drůbeží jako droby můžeme použít na polévku, udělat je zadělávané, na paprice apod. Do vepřového žaludku se dříve plnila tlačenka, jeho využití je stejné jako využití hovězího žaludku, hodí se na výbornou dršťkovou polévku.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Zubrovka

Zubrovka je orginální, silně aromatická vodka, nazlátlé barvy. Pochází z Polska, na etiketě se… Číst dál

Žabí stehýnka

Žabí stehýnka jsou historicky svázána s francouzskou kuchyní, ale našli bychom je i v mnoha dalších… Číst dál

Žahour

Žahour je sladká omáčka z rozvařeného ovoce, smetany a cukru. I když se ovoce může použít různé,… Číst dál

Žampion

Žampionů existuje více druhů, některé z nich mohou být i jedovaté. Pečárka polní, také zahradní,… Číst dál

Žebírka

Kdo by neznal skvěle upečená žebírka, která jsou obalená šťavnatým masem. Jsou to kosti s kouskem… Číst dál

Želatina

Želatina je beztvará hmota, bez pachu, která nabobtná ve vodě. Používá se jak při domácím vaření,… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Espuma

Slovo espuma lze zjednodušeně přeložit jako pěna. Je podobná známé mouse pěně, využívá však méně… Číst dál

Espuma

Naposledy jste si prohlédli