Krkovička z trouby
Krkovička se výborně hodí na grilování, je totiž pěkně prorostlá, což jí zaručuje šťavnatost. Skvěle chutná i po upečení v troubě. Plátky masa ochutíme česnekem, kečupem a pikantní směsí koření. Po upečení je podáváme se šťouchanými bramborami a zeleninovým salátem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 333 kJ / 558 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,62 g |
Tuky | 23,22 g |
Vláknina | 16,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,70 g |
Sůl | 6,60 g |
Sacharidy | 75,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme a z obou stran osolíme. Potřeme česnekem a narovnáme do pekáčku.
Krok 2: Zasypeme jemně pokrájenou cibulí.
Krok 3: Suroviny na marinádu dobře promícháme a rovnoměrně nalijeme na maso.
Krok 4: Přikryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do změknutí. Při teplotě 190 °C maso pečeme cca 60 minut. Podáváme se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.
Zveřejněno 1. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička z trouby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7DxQ
Moje poznámka
Krkovička z trouby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7DxQ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 19 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 19 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 20 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 8 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 9 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 9 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 9 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 9 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 10 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 11 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 11 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 11 hodinami
Tématické fráze:
krkovice nejlepší recepty,
krkovička,
krkovice recept,
krkovička recepty,
krkovicka recept,
krkovice recepty,
pečená krkovička v troubě,
recepty z krkovice,
veprova krkovice v troube,
recepty z krkovičky,
pečená krkovice nejlepší recepty,
recepty krkovice,
recepty krkovicka,
krkovice,
vepřová krkovička nejlepší recepty,
recept z krkovice,
nejlepší recepty z krkovice,
recept krkovička,
recept krkovice,
vepřová krkovice
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
česnek,
cibule,
olej,
omáčka sojová,
kečup ostrý,
med,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
voda
Komentáře (80)
Nie je nad klasiku - cesnak, soľ , kmin, prípadne cibuľa.