Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele AnnaM

Recept: Sádlovníky
Moje tchýně dělala o zabíjače taštičky z vnitřního sádla.Myslím,že to byl tento recept.Jen,dělala čtverce které ničím neplnila.Až byly upečené tak je rozkrojita podélně a naplnila šlehaným sněhem.

Recept: Řezy Bohemia
AnnaM: Jo a ještě píšu kolik bílků,nejen datum.

Recept: Řezy Bohemia
pernicka.ivana: Když mrazím bílky(a protože to dělám často),Tak na pytlíček píšu lihovým popisovačem datum.Abych měla přehled.Taky se mě osvědčilo zamrazovat vývary do krabice od mléka.Je to skladné,krabice jsou stále,dají se zastřihnout do požadované výšky.Třeba se někomu bude moje rada líbit:-)

Já do těsta přidávám sádlo a máslo,oboje dodává dobrou chuť,zvláště sádlo.Dávaly to už naše babičky a věděly proč.Tvaroh do koláčů nejdřív zabalím do utěrky,odsaje to vlhkost.Sladím výhradně KRYSTALOVÝM cukrem.Mletým cukrem tvaroh zřídne.Dělám na Vánoce některé cukroví výhradně ze sádla i perníčky a je to mňamka.

tomas: Ano stalo se,nesmí vařit klokotem,musí jen lehounce probublávat a nesmí být narušená plechovka.Ty dírky do plechovky byla chyba,ale to už jsi asi poznal.Dávám recept na karamel z mikrovlnky.Do vyšší,stabilní,ohnivzdorné mísy dej 150g krystalu+4 lříce vody.Lehce zamíchej a dej vlnit na plný výkon 4 minuty.Potom vlij 1 dcl VŘELÉHO mléka,opatrně ,vyšumí.Proto vyšší a stabilní nádoba,míchej do rozpuštění karamelu.Můžeš potom ještě promixovat .

Přidávám dobrou radu ohledně pudingu.Při míchání neochutnávejte stejnou lžičkou jako mícháte.Na lžíci zůstáva stopa po slinách a sliny rozkládají škrob.Puding potom zřídne a vy nevíte proč.A je to i nenestetické.Aby se na pudingu neudělal škraloup ,tak uvařený popráším ml.cukrem.Po vychladnutí jednoduše zamíchám.

Naposledy jste si prohlédli