Karamelový likér

Gabusa Kuchař: Gabusa

Nápoje 20 názorů

Suroviny

1/2litru rum
1 salko
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Salko v plechovce vaříme 1 hodinu. Po otevření vlijeme do nějaké nádobky a přidáme rum, to vše protřepeme. Pokud možno, umixujeme v mixéru.

Poznámka

Konzervu otvírejte až po vychladnutí!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karamelový likér

  • Chip Chip(neregistrovaný)

    tomas:2 kondenzované mléka vařit 2hodky necháme vychladnout po vychladnutí otevřeme vlijeme do myxeru přidáme smetanu ke šlehání 12% přidáme 1/2rumu a vše rozmyxujeme.Mohu jen doporučit vynikající Bayliesa

    Odpovědět

  • tomas tomas(neregistrovaný)

    Tak to zkoušim, akorát jsem se bál že to bouchne, tak jsem udělal do víčka 2 díry.. to by nemělo vadit ne?

    jinak stalo se někomu že by to bouchlo:-?

    Odpovědět

  • LucieProchy LucieProchy(neregistrovaný)

    Vynikající recept,:-)) Můžu jen doporučit!;-).Přeji všem hezké svátky :-pwww.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Hanka99 Hanka99

    Stemberkap, opravdu stačí v tom papiňáku jen 20 min? Někde jsem četla, že tak hodinu. :-S

    Odpovědět

  • Eja Eja(neregistrovaná)

    my to taky děláme doma tradičně na Vánoce, akorát, že moc alkoholu neholdujeme takže to dělám spíš na mlsání- uvaříme 2 slazené salka potom smícháme s 1/3 rumu a ještě se šlehačkou a trochu rozmixujeme ať to není tuhé:-)ňamka:-p:-8:-)):yes:

    Odpovědět

  • stemberkap stemberkap(neregistrovaný)

    ja take delam v papinaku staci 20 minut super doporučuji

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Džango, díky. Likér dělala dcera a moc se jí povedl, jen to trochu naředila kondenzovaným neslazeným mlékem a je to super. Jede dnes s partou slavit Silvestra, tak si to bere s sebou.

    Odpovědět

  • džango džango(neregistrovaný)

    Dobrý den, Amiro, ano ponořené úplně :-)

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Jen se chci zeptat, to Salko se vaří úplně ponořené nebo jen ve troše vody?

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Ještě jsem zapomněla dodat, že je lepší vařit víc plechovek najednou, ušetří se energie ;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Díky za vysvětlení. Nyní to vyzkouším protože vám důvěřuji. Ale raději se zeptat než něco zvorat.:-//

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Václave, plechovka se vaří uzavřená, neboj se toho, je to vyzkoušené ;-) Někdo vaří v papiňáku, je to rychlejší, ale já to ještě nezkoušela. Hlavně je důležité otvírat plechovku, až když je úplně zchladlá:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Gabuso. S tím "Salkem" jsem již viděl mnoho receptů, ale zatím jsem neměl odvahu ho vařit. Mám strach, že se plechovka roztrhne. Nebo se do víčka udělá dirka a nebo celá horní část otevře a vaří se otevřené. Jak na to, aby to bylo bezpečné, ale rád bych to zkusil. Díky a ty zaím +bodík.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Uvařené salko rozhodně nejde s rumem pouze protřepat. Vzniklý karamel je mnohem tuhší, než samotné neuvařené salko, takže, rozhodně mixér. Přidávám foto.;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Karamelový likér dělám, jen vařím 1 Salko a 1 Tatru neslazenou, aby to nebylo moc sladké a pak mixuju s rumem. K Amaretu má tohle opravdu dost daleko...;-)

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: likér baylies karamelový koňak liker z karameloveho salka baylies domácí se smetanou baylies likér likér ze salka baylies recept salko likér karamelový koňak recept baylies amareto likér likér amareto amaretto likér recept karamelový koňak ze salka domácí amareto baylies ze salka domácí likér amareto domácí baylies domácí likér ze salka recept na baylies

Zapomněl/a jsem heslo