Řezy Bohemia

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 90minut Moučníky , Řezy 41 názorů

Suroviny

13 bílků
400 g krystalového cukru
140 g mletých ořechů
50 g hrubé mouky
50 g kakaa
Náplň:
4 vejce
8 PL krystalového cukru
3 PL kakaa
250 g másla
1 PL rumu
Poleva:
100 g čokolády
100 ml šlehačky
Recept si zatím oblíbilo 49 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a šleháme, až je hmota tuhá.

  2. Potom zlehka přimícháme mleté ořechy a mouku, smíchanou s kakaem.

  3. Těsto rozdělíme na tři plechy vyložené pečícím papírem a v mírně vyhřáté troubě upečeme.

  4. Upečené vychladlé pláty dáme na utěrku a opatrně strhneme pečící papír. Potřeme připravenou náplní, spojíme a necháme uležet.

  5. Povrch moučníku polijeme čokoládovou polevou.

  6. Náplň: Vejce cukr a kakao ušleháme nad parou do zhoustnutí.

  7. Necháme vychladnout a pomalu přidáváme do změklého a umíchaného másla.

  8. Nakonec dochutíme rumem a ještě promícháme.

  9. Poleva: Čokoládu se šlehačkou rozpustíme nad parou a pořádně umícháme dohladka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 178 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy Bohemia

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    maiva: Děkuji :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Máš dokonalé dezerty, tak tohle bych si s chutí dala:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Skúsila som sáčok aj krabičku. Ono to bude asi tým, že tie vajíčka nie sú čerstvé, ale z Kaufalndu! :-( Pusinky som z nich podľa tvojho receptu , nedokázala spraviť. Z čerstvých , áno! Máš ešte medveďa pod snehom?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veronika.Hrozna: Keď nemáš fľašu po vrch naplnenú niečím, nič sa nedeje. Neboj sa, neroztrhne to. Tak si daj bielka do malej plastovej pixličky.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Do mrazáku sklo? To by som vďaka anomálii vody , ani neskúsila.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veronika.Hrozna: z rozmrazených bielkov som robila už aj snehové pečivo. Ja dávam mraziť bielka do malých sklených zaváraninových pohárov, na vrchnák robím čiarky - koľko je tam bielkov.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    AnnaM: Už jsem zkoušela několikrát mrazit bílky, zdá se mi , že čerstvé víc nabydou a jsou lepší než mražené. Možná někde dělám chybu? Jak to mrazite?:-?

    Odpovědět

  • AnnaM AnnaM

    AnnaM: Jo a ještě píšu kolik bílků,nejen datum.

    Odpovědět

  • AnnaM AnnaM

    pernicka.ivana: Když mrazím bílky(a protože to dělám často),Tak na pytlíček píšu lihovým popisovačem datum.Abych měla přehled.Taky se mě osvědčilo zamrazovat vývary do krabice od mléka.Je to skladné,krabice jsou stále,dají se zastřihnout do požadované výšky.Třeba se někomu bude moje rada líbit:-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Jitka: Dávala jsem na plechy co mám k horkovzd. troubě 30x36cm, ale může být i o trochu menší :-K:-K

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Jak velky plech ma byt, dekuji.

    Odpovědět

  • Kokoska Kokoska

    tak dneska zkouším a protože mi zbydou žloutky,tak jsem nucená dělat ještě vaječný koňak:-)):-p:-D

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Ja ho pečiem už niekoľko rokov len tam nedávam muku.Je ozaj veľmi chutný.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes::yes: nádhera:-K

    Odpovědět

  • pernicka.ivana pernicka.ivana

    Já bílky mrazím, vyšlehají se pak dobře.-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: řezy na plech nejnovější recepty špičkove řezy nové recepty na řezy řezy řezy na plech recepty na řezy na plech řezy špička špičkový řez špička řezy nové řezy nové řezy na plech recepty na řezy a moučníky rezybohemia top rezy dorty řezy rolády recepty dorty recepty nejnovější řezy na plech recepty recepty rezy rezý z bilku špička řez

Zapomněl/a jsem heslo