Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele frodobagin

Přidaná fotografie určitě nesouhlasí s originálem. Hned jak budu dělat dalšá várku, tak sem dám fotečku. Děkuji za připomínku.

to Nadja
Omlouvám se. Jablka společně s mrkví a cibulí napařuji nad bramborama a posledně, když jsem strouhal cibuli byla hořká. Proto to proplachování. ALe zjistil jsem, že je lepší cibuli nastrouhat na kráječi a vůbec nepustí šťávu a nezhořkne. Takže lepší je na jemno nastrouhat. A podařil se salát podle receptu ala frodobagin?
Přeji pěkný den.:-))

Vypadá to perfektně, lahodně a je to jednoduché. S oplatkami je to dobrý nápad, alespoň se neopatlají tlapky při pojídání:-D. Už se chystám na přípravu.:-p

Přesně tak. Pokud se cibule spaří nebo napaří nebo jakkoliv jinak, je lépe stravitelná a "nepálí z ní žáha". Osobní zkušenost. :-8

Ahoj fd.lib
Nebuď rozhořčen. Souhlasím že brambory trochu utrpí na své výživové hodnotě ale jde mi o výslednou chuť salátu. Vždycky mi trochu vadila taková zemitá chuť brambor při vaření ve slupce. Tímto postupem se z chuti odstraní ona zemitost. Rozhodně je to chuťově zajímavá varianta k bramborovému salátu klasicky připravovanému "ve slupce".
A prasátka jen tak něco nesežerou. Také potřebují kvalitní brambůrky :-))

Ahoj.
Brambory se vaří oloupané a rozkrájené na velké kusy proto, aby se pěkně provařily a při vaření brambor s celerem brambory dostanou perfektní chuť, srovnatelnou ne-li lepší v porovnání s uvařením ve slupce. Když se vaří ve slupce tak jsou na povrchu trochu rozvařené. Chuť ze šlupky perfektně nahradí celer.:-))
Cibule když se strouhá tak vypouští pěkně hořkou šťávu. Raději pořádně propláchnout.

Naposledy jste si prohlédli