Zapečené brambůrky

frodobagin Kuchař: frodobagin

Doba přípravy: 1 až 1 a půl hodiny 6-8 porcí Bramborová jídla 9 názorů

Suroviny

2 kg brambory
0,5 kg vepřového masa
2 ks větší cibule
1 ks citron
1/2 paličky česneku
6 lžic hořčice plnotučná
sůl
pepř
2 kelímky smetana 12%
1 dcl mléka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do míchací misky dát sůl, pepř, protlačený česnek, hořčici, šťávu z vymačkaného citronu, a promíchat.

  2. Maso nakrájet na plátky tl. 0,5-1cm a nechat ochladit v mrazáku kvůli lepšímu krájení.

  3. Schlazené plátky masa nakrájet na kostičky a promíchat v míchací misce s připravenou směsí.

  4. Pekáč vymazat sádlem. Brambory nakrájet na kráječi na kolečka tl. cca 2-3mm. Cibuli nastrouhat na hrubo.

  5. Do sádlem vymazaného pekáče vyskládat první vrstvu brambor a posolit a velmi lehce popepřit.

  6. Lehce posypat nastrouhanou cibulí a poházet po bramborách trochu masových kostiček obalených ve směsi.

  7. Opět naskládat vrstvu brambor atd. Opakovat až dojdou ingredience. Mě to vychází tak na 5-6 vrstev tak, aby na vrchu byly brambory.

  8. Do míchací misky po masové směsi nalít smetanu a promíchat s mlékem kvůli zředění a lepšímu protečení mezi brambory.

  9. Promíchat a zalít připravené brambory.

  10. Vrch pekáče opatřit alobalem a vložit do trouby a píct při 200°C cca 50-60 minut.

  11. Pak sundat alobal a nechat péct cca 20 minut kvůli kůrčičce.

Poznámka

Pozn.:

Zkoušel jsem to s tymiánem (špetka) a jalovcem (4 kuličky rozdrcené) přidaným do smetany. MAZEC. Pálí to jako prase a je to nakyslé až nahořklé. Takže tymián ani jalovec NE. Jalovec je ostrý jako břitva.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené brambůrky

  • nofrona nofrona

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Líbí se mi to masko nakrájené na kostičky;-)Je to zase něco jiného a určitě podle uvedených surovin to bude šťavnatá a pikantní dobrota:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    jarda Kadic: a já tě následuji!! Taky mám ráda jednoduché a dobré recepty a člověk, ikdyž je dělává sem tam, si zrovna vzpomene, že už je dlouho neměl;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    jarda Kadic: jj, máš pravdu, většina asi čte "stejné recepty":-O, ale já tam vidím "podobné recepty" :-8:-D;-), což je opravdu něco jiného:-*
    Také je dělávám často, ale je jasné, že pokaždé jsou doma trochu jiné suroviny, které je nutno spotřebovat...

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    magdalenka: Já na těch receptech také nevidím nic nesmyslného.Každý je maličko jiný,a určitě jsou všechny dobré, něco takového už doma děláme snad 30 let,a vždy trochu jinak a pokaždé si pochutname.Dávám bod:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    spagetka: mne až také nezmyselné nepripadajú. Zdajú sa mi poodobné, podrobne to skúmať nebudem. Stále je to zapečená zmes zemiakov a mäsa so šľahačkou.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pajaja:Hm, já bych řekla že jo, autor to určitě upřesní ;-);-)
    Vidíš ty nesmyslný podobný recepty? :-O:-O:-O

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    To bude dobrota, jen nevím, kam s tou hořčicí? Do té smetany?:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No souhlasím, že míchat tymián s jalovcem nám taky nechutná, ale jen tymián a třeba trošku libečku nebo bazalky?;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečené brambůrky jak dlouho pict zapikane brambory pečené kotlety se šlahačkou zapékané brambůrky zaoecene brambůrky vepřové kotlety se šlahačkou zapecene brambory s slahackou zapečené brambory co dům dal maso se slahackou domácí brambůrky citron jednoduché moučníky michaci jak udělat domácí brambůrky s horcici zapeceny chipsy bramburky se smetanou zapecene kraječ bramburek vepřové na kostičky s brambůrkem zapečenej čaj krajec na bramburky

Zapomněl/a jsem heslo