Květák v octě jako okurky

Suroviny

květák
Na 720 ml pohár:
kousek bobkového listu
8 kuliček černého pepře
1 kulička nového koření
mrkev (kolečka)
cibule (3 kroužky)
1 kopcovitá lžíce soli
60 ml octa
3 PL krystalového cukru
1 feferonka (případně)
voda

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky.

  2. Na dno pohára dáme bobkový list, korenie, cibuľu, mrkvu, soľ, cukor, naukladáme karfiol, feferónku, dáme ocot. Zalejeme vodou z vodovodu, zaviečkujeme a sterilizujeme 20 min pri 80-85 stupňoch.

  3. Po sterilizácii prevrátime hore dnom, prípadný nerozpustený cukor sa rozpustí. Niekto karfiol predvára, ja nie. Chutí nám taký chrumkavý.

Komentáře k receptu Květák v octě jako okurky

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    sunny.sofi: tesi ma. :-K

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Výborný recept, sice není sezona květáku, ale byl na akci, tak jsem si zase pár skleniček zavařila. Dělám již po několikáté a vždy skvělý výsledek:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    PKUPKOVA: :yes: (ak nemám feferónku a pod., nedám, nič sa nedeje...)

    Odpovědět

  • PKUPKOVA PKUPKOVA

    Květák zavařuji už léta a musím říct že je sež...... dřív jak okurky.Zavařuji jak mě naučila maminka.Stejnej recept jako je tady akorád bez zeleniny a feferonky ale se stroužky česneku;-) Jo o ten česnek se pak perem protože je také moc dobrej:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Ivana Ch: prvý rok, čo mám biely ocot, tak som zvedavá, ako to dopadne s tou farbou.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Já si myslím jestli ta změna barvy není způsoben octem, letos jsem měla ocet bílý, tak jsem zvědavá jaký květák po čase bude.
    Ta změna barvy vadí našim mužským.

    Odpovědět

  • MrazovaJa MrazovaJa

    Moje mamka ho dělá každý rok a opravdu nám po nějaké době zrůžoví. Ale né každý...nevím, čím to je:-//

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    Také ho dělávám a to mi připomíná, že bych zas mohla, děkuji za připomenutí! Myslím, že nezrůžoví, pokud se přidá špetka kyseliny citronové, ale třeba se pletu...

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    magdalenka::-D:-D:yes: tak to vidíš:-D:-D asi ta štrucha:-8:-D:-D:-D:yes:;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Raz som mala extra ružový. Myslím, že som tam dala aj kápiu, od nej sa to sfarbilo.
    V piatok sa mi podarilo nakúpiť za dobrú cenu, tak včera som zavárala, uhoriek mám dosť od vlani. S manželom máme zaváraný karfiol veľmi radi. Až ma prekvapilo, že recept tu nie je.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Věrka R: také s tím mám tuto zkušenost, i stačí místo prášku do pečiva i jedlá soda, květák je sněhově bílý a nezrůžoví, ale také už nezavařuji, děti jsou mimo:-K;-)

    Odpovědět

  • lomačka lomačka (neregistrovaný)

    Věrka R:tak si na tom jak já :-)):-))

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Mám uloženo:yes::yes:

    Odpovědět

  • Věrka R Věrka R(neregistrovaný)

    Květák jsem dříve nakládala skoro každý rok, ale já jsem ho předvařovala, nebo spíš tak trochu spařovala, jen co se převalil varem, tak jsem vyndavala a přlila studenou vodou. Nedavno jsem se dočetla, že když se do toho předvaření přidá trochu prášku do pečiva, tak zůstane bílý. Vyzkoušený to nemám, ale třeba to někdo vyzkouší, já už nemám skoro pro koho vařit, péct a zavařovat. Tak je to u mě s tím vařením, trochu slabší, jen když přijde víc lidiček, tak se vyřádím.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: zavařený květák naložený květák jak zavařit květak zavařovaný květák květák na kyselo zavařování květáku recept květák naložený jak zavařovat kvetak zavařit květak květák v octě zavařovat květák zavarany karfiol kvetak zavareny zavařený květák na kyselo zavařování květáku zavarovany kvetak recept sterilizovany květak zavareny kvetak recept recept na zavařování květáku kvetak zavareny na kyselo