Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 220 min

220 min (220 min příprava)

3. 12. 2012 11:56

Suroviny pro 8

8

Nutriční hodnoty

Energie27 573 kJ / 6 590 kcal
Bílkoviny121,50 g
Tuky406,40 g
Vláknina132,01 g
Cholesterol 1,74 g
Sodík 4,97 g
Sůl11,64 g
Sacharidy550,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to makačka ale výsledek stojí za to.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 12. 2017 01:08

Tonda: Tak to musela být delikatesa;-),ale zas proč nééé,člověk se stále učí,a má ochutnat,co je mu nabízeno;-):yes:obzvláště na svatbě;-)no mezi námi,koukala bych co mi to dali za kombinaci na talíř:-O;-)

Tonda

11. 12. 2017 00:33

BILKOVAI: Jako sváteční jídlo na svatební hostině jsme jednou na jihovýchodní Moravě dostali řízek s rýží a rajskou omáčkou.

savlinka savlinka

6. 2. 2013 21:10

bibi hezká fotečka:yes::yes::yes:

Ondřej

19. 1. 2013 16:23

Pajaska:
Děkuji za všechno, co jste napsála.
Vaše babička, tak i můj otec (zemřel, kdy mu bylo 94 let a 7 měsíců, co je dosud rekord v naší rodině). Je mí povinností Vám blahopřát, ptotože to je něco, co nevidíme denně. Vaše babička i můj otec jsou rekordmani, kteří "kazí" průměř celostátní statistiky. Určitě nám to odčítají z platu...

Pajaska Pajaska

18. 1. 2013 22:40

Ondřej:Pokud sledujete situaci v Česku a dnes obzvlášť,tak jediné,co nám nikdo nevezme,je právě ten humor.;-):-)) Díky za něj,lépe se vše snáší.;-):-)
Děkuji za návod na italskou strouhanku,určitě ji vyzkouším,je hodně zajímavá.No a smažení na másle jedině na ghí - přepuštěném másle,jinak se přepaluje a není to zdravé.Nejlepší je sádlo.;-)
Někdo namítne,že není zdravé,není trendy atd.Babička smažila jen na sádle a dožila se 95 let.Takže si může říkat každý co chce.Nejsme nemocní a nemusíme si nic odříkat.Vždyť se nesmaží denně,no ne?:-K

Ondřej

18. 1. 2013 12:45

Pajaska:
To jsem se zasmál. Zdá se mi, že ta Vaše babička nebyla jenom inteligentní, ale také měla dobrý humor.

Italská strouhanka je kombinace jemně mleté strouhanky se strouhankou ne tak jemně mletou, dále obsahuje sušený česnek, velice jemně strouhaný (mletý?) sýr, sůl, pepř a čerstvě nasekanou petrželovou natí. Neumím říct z jakého chleba se dělá, podle farby z tmavšího, možná i celozrnního. Zřejmě každý kuchař má svůj vlastní recept. Já jsem jenom uvedl ty základní ingredience. Doma používáme strouhanku z celozrnního chleba a přidávame ty ostatní ingredience. Nemá se to skladovat, protože to zhořkne. Někdy do vajíčka (při obalování) ještě přidáme Parmezán.
I kdy nám řízek v Rakousku velice chutná, ten z Itálie nám chutná ještě mnohem víc.
Možná to je masem a olejem. V Rakousku se v kuchyni používá hodně máslo a nám ta nasladlá vůně moc nevyhovuje.

Pajaska Pajaska

18. 1. 2013 03:32

Ten salát nemusí být špatný,jsou tam suroviny,které se dávají normálně do klasického brsalátu,krom jablka.Jen si každý upraví poměry.Ale postup je neobvyklý,to ano.Já například dávám do brsalátu zeleninu - kořenovou,kterou mám zavařenou v sladkokyselé zálivce,jako okurky.Dělám si pár skleniček vždy na podzim,aby pak, když dělám salát, jen uvařila vejce a brambory - to je pak fofr.;-):-)

Pajaska Pajaska

18. 1. 2013 03:23

Ondřej: Limoncello je výborný likér.Ano,proč si ho nedat po jídle,když chutná a navíc srazí tu tučnost - je stravitelnější.A citronový nebo limetkový sorbet je úžasný a po obědě si ho dám také (a nemusí to být ani řízek):-).Rýže se u nás prodává také spousta druhů a výrobců,ale s řízkem bych si jí nedala právě pro tu suchost.Někomu to nevadí,proč ne.
Je pravda,že si dělám svojí majonézu vařenou.Mám ji v receptech.Vydrží salát dlouho a ochucení je na mne,jak nám vyhovuje,není to tatáž chuť výrobce.Ale použiji klidně i kupovanou majonézu,když není čas a do jiných salátů - čočkový,fazolový atd.
Italská strouhanka nevím,co je tím myšleno.Pod tímto názvem se tu nic neprodává,ale tipuji,že je to strouhanka z bílého chleba - toustového? a je dělaná z neusušeného,takže je měkká?Nevím.Nebo je z kukuřičných lupínků?
Ano člověk se učí celý život.Moje babička říkávala,,člověk se učí celý život a stejně blbej zemře.":-D:-))

frodobagin

17. 1. 2013 20:20

to Andrej Kováč:
Omlouvám se Vám, jestli se Vás dotýká název bramborového salátu, ale mne SUPER připadá, tak jsem jej tak nazval. Dopřejte mi trochu prostoru. :-))

Andrej Kováč

17. 1. 2013 16:36

frodobagin:
Prečítal som Váš recept viackrát a nevidím v ňom niečo, čo si zaslúži poznámku v názve ako SUPER kvalita.
Ja ako autor by som bol skromnejší a počkal na vyjadrenie viacerých, ktorí recept skúsili a event. potom niečo dodal.
Osobne mám 84 receptov na Zemiakový (Bramborový, Kartoffel-, Картофельный atď.) šalát a musím priznať, že ten Váš som tam nedal, pretože som v ňom nenašiel nič nové a zaujímavé, prečo by som ho medzi tie ostatné mal zaradiť. Nie je ani zaujímavejší a ani originálnejší než tie, čo mám, ba práve opak je pravdou. Takže skromnosti nikdy nie je dosť...

Peter

16. 1. 2013 12:43

magdalenka:
Ten slivkový kompót - ani s rezňom, ale ani bez. To pripomína časy školskej družiny, lebo to bolo to najlacnejie. Komunisti to "predávali" ako to najzdravšie...
Ako nám blbli mozgy a mnohí tomu veria dodnes!

magdalenka magdalenka

16. 1. 2013 10:37

BILKOVAI:ako decko som neznášala kombináciu rezeň, ryža a k tomu slivkový kompót. Mali sme to pravidelne, odvtedy mám antipatiu ku kombinácii mäso a kompót. Viedenský rezeň a zemiakový šalát=pre mňa najlepšia kombinácia.
(V Rakúsku nám raz v penzióne naservírovali pečenú kotletu, zemiakový šalát s majonézou (!) k tomu dusenú kapustu - zelí...ja som sa divila, manžel bol nadšený.)
Čiže - proti gustu...

Ondřej

16. 1. 2013 00:25

BILKOVAI:
Souhlasím, je to suché. Ale nám to tak chutná. Důvod je, myslím, ten kontrast.
Citronová šťáva na řízku, řízek obalený ve strouhance italského tipu (nevím, jestli se to tak u Vás jmenuje, to mám od Italů z Ameriky) a bílá rýže. Několikrát jsme to kombinovali s hranolkama, ale nebylo to o nic lepší. Spíš opak byl pravdou. Vařené brambory se tady nekonzumují, co je k potěšení mých dětí. Já je taky nesnáším, protože kdysi ve škole byli téměř každý den. Ty jsem nejed nejméně 30 let.
Když brambory, tak jenom pečené troubě na různý způsob. Tady je rýže vynikajíci kvality a víc druhů (i cen...) Tady říkají, že je prý nejlepší na světě. To nevím, to nemůžu soudit.

BILKOVAI BILKOVAI

15. 1. 2013 23:40

Kdysi jsme jedli na Slovensku řízek s rýží a vůbec jsme si na tu kombinaci nemohli zvyknou. Velice zvláštní. Jako příloha my to přišlo velmi suché. Ale o tom to je, že tam se jí tamto, jinde zase ono... a tak to má být. Ta pestrost je na tom to hezké a stojí za vyzkoušení,no ne?:yes:

Ondřej

15. 1. 2013 23:23

Pajaska:
My ho jíme (řízek) jenom s rýží právě proto, že jako kontrast (řízek s chutí za masem a kvalitním olejem se strouhankou italského tipu a rýže absolutně neutrální). Taky tak na řízek jak na rybu (a to nejen v trojobalu) kapeme citron. Tady k rybě Vám dají vždy půlku citronu. V Itálii a v Rakousku je to samozřejmostí i k řízku a to je vlastně to, co ten kontrast ještě zvýrazní. Z hlediska zdravotního je to to nejlepší, co Vám pomůže ke trávení. Proto se po jídle jako dezert podáva citronový sorbet a v Itálii Limoncello. A můžu říct, že to funguje bezvadně. Naši příbuzní to nejprve nechtěli ani zkusit, protože se jim zdálo, že zmrzlina po jídle udělá něco neobvyklýho v žaludku (nesmí to být zmrzlina, která obsahuje mléko, proto ten sorbet). A nemohli pochopit, jak se může pít štamprle (z mrazáku) po jídle. Přece štamprle jenom před jídlem a pokojové teploty. Dnes to dělají možno každou neděli, když rodina zasedne ke stolu k obědu a slivovici drží v mrazáku. Člověk se učí celý život.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bramborovi salat a řizek obrazek cuketový salát alá bramborový kartoffel salát crzina recepty proč spařovat cibuli teď vaří šéf jak dlouho skladovat bramborový salát www)ted)vari)sef teď vaří šéf crzina teď vaří šéf recepty bramborový salát dnes vaří šéf recepty dnes vaří šéf bramborový salát bramborový salát z oloupanych brambor bramborový salát jak dlouho travi zaludek bramborovy salat z manonezou jak skladovat bramborový salát nastrouhana cibule je hořká recepty na předjídlo bramborový salát s řízkem

Suroviny: brambory, mrkev, okurky sterilované, celer, hrášek, vejce, majonéza, hořčice, jablko, cibule, olej, citron, cukr moučkový, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gM03