Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Jahelka

Připojuji se ke zkušenosti Tejaji. Vůbec není potřeba jogurt péci, dokonce si myslím, že živé kultuře tato teplota vadí. Vlažné smíchat a do druhého dne je jogurt hotový. Zvlášť teď. V zimě ho nechávám stát na radiátoru. A použít se dá i mléko trvanlivé. Jogurtové kultuře chutná a zdá se mi, že má jogurt delší trvanlivost a není třetí den tak kyselý. Pokud tedy obstojí před nájezdem konzumentů. Také v původním receptu postrádám logiku - nejprve mléko ohřeju na 50°C, pak zchladím a následně opět na tutéž teplotu dokonce 3 hodiny v troubě ohřívám.:-//

Také jsem tento způsob vaření viděla v televizi, od té doby už jinak knedlíky nevařím. A myslím, že se musí vždy podařit i začátečníkům. A jsou výstavní. Jen se po uvaření povrch musí více omastit, rychle totiž tuk vstřebá. Ale tím lépe se pak krájí.