Pečený jogurt

senky Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 34 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

1 l čerstvého plnotučného mléka (ne trvanlivé)
200 g kondenzovaného neslazeného mléka
Nyní v akci
125 g kvalitního jogurtu s živou kulturou
Nyní v akci
marmeláda podle chuti
čokoláda
curacao lemon
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mléko promícháme v hrnci s mlékem kondenzovaným a ohřejeme na cca 50°C. Necháme lehce vychladnout a pak dobře rozmícháme s jogurtem.

  2. Nalejeme do skleniček se šroubovacím víčkem a pečeme v troubě vyhřáté na 50°C tři hodiny. Pak uložíme do ledničky a necháme dobře vychladit.

  3. Na dno skleniček můžeme podle chuti přidat oblíbenou marmeládu, čokoládu, granolu.

Poznámka

Recept jsem objevila v červencovém Apetitu. Přiznám se, že jogurt z domácího jogurtovače mně před lety moc nenadchl a proto jsem se rozhodla vyzkoušet tento. A nezklamal.

http://blog.florentyna.cz/2008/11/24/bistro-a-tova...

http://www.magazinzdravi.cz/granolahttp://www.toprecepty.cz/recept/21727-lemon-curd/

Našla jsem jeden podobný, rovnou přidávám :))

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený jogurt

  • Maryla337 Maryla337

    tak jsem zvedavá jak se povede abych si ještě pořídila teploměr :-K:-))

    Odpovědět

  • senky senky

    Zugytka::-K jsem ráda, že chutnalo, to vždycky potěší;-) já dělám s neslazeným, větší polovina rodiny preferuje jogurt čistý bílý:-)

    Odpovědět

  • Zugytka Zugytka

    Opravdu výborný jogurt,již nikdy kupovaný.Dala jsem do něj místo neslazeného kondenzovaného mléka sladké.Nemusím přidávat čokoládu ,marmeládu aj. a chuť vynikající,ale pochopitelně vyzkouším i variantu s neslazeným mlékem.

    Odpovědět

  • shiny56 shiny56

    jogurt je vyborný dávám :yes: +14 jen jsem tam nedala kondenzované mléko, přislo mi zbytečné jako živou kultutu jsem použila Selský jogurt ( je nejzdravější) a trochu přisladila medem.
    Nechala jsem ho 4 hodiny na topení a potom hned do lednice.:-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka

    Konečně jsem si udělala tento jogurt - je výborný a opravdu hlaďoučký. Dělala jsem ho z trvanlivého mléka a dala pod peřinu.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • plechova plechova

    dobrý den ,tak jogurt se i tak podařil,ale přiště s jinou náplní,alespon vím

    Odpovědět

  • senky senky

    plechova:ahoj, přišla jsem až teď.... pod jogurt mražené jahody? :-/ asi pustily vodu, co?;-):-p nezoufej, příště se podaří;-):-)

    Odpovědět

  • plechova plechova

    tak asi to byl spatny nápad

    Odpovědět

  • plechova plechova

    zkusila jsem mraženeé jahody,snad to nic neudělá:-O

    Odpovědět

  • senky senky

    Jahelka::-)no jo, když já doma radiátory nemám, musela bych to přeskakovat na podlaze:-D:-D k té troubě, mám úsporný program udržování teploty na 50, je to za korunu, to neřeším:-p a k ostatnímu, co k tomu vlastně říct, co člověk, to názor:-) proto existují různé postupy, aby si každý vybral ten svůj:-K V ledničce už jsou jen dvě skleničky, jedna s čokoládou a jedna s marmeládou z lesního ovoce, uchráněné pro manžela, takže večer nechám ještě posoudit, ale jak ho znám, jen zamručí blahem:-D:-D

    Ale jinak díky za zájem, o tom to je, aby se lidi o tom, co je zajímá, pobavili:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezký receptík:-p+13:yes:Doufám,že nám ještě nezrušili u nemocnice automat na dobré mléko;-)
    Špagetko,pak dej vědět,jestli vyzkoušíš z kefíru:-):yes:

    Odpovědět

  • Olga Urvalkova Olga Urvalkova

    Ahoj, přidávám se se k Jahelce: stačí dát jogurty ve skleničkách do deky, do peřin, prostě do tepla a zhoustne zadarmo a spolehlivě. Někdy jsou recepty nelogické a složité:-S

    Odpovědět

  • Jahelka Jahelka

    Připojuji se ke zkušenosti Tejaji. Vůbec není potřeba jogurt péci, dokonce si myslím, že živé kultuře tato teplota vadí. Vlažné smíchat a do druhého dne je jogurt hotový. Zvlášť teď. V zimě ho nechávám stát na radiátoru. A použít se dá i mléko trvanlivé. Jogurtové kultuře chutná a zdá se mi, že má jogurt delší trvanlivost a není třetí den tak kyselý. Pokud tedy obstojí před nájezdem konzumentů. Také v původním receptu postrádám logiku - nejprve mléko ohřeju na 50°C, pak zchladím a následně opět na tutéž teplotu dokonce 3 hodiny v troubě ohřívám.:-//

    Odpovědět

  • Lenka Lenka

    senky: díky, tak ho určitě co nejdřív vyzkouším

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    super recept:yes::yes::-)):-K

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo