

Pečený jogurt
Suroviny
- 1 l čerstvého plnotučného mléka (ne trvanlivé)
- 200 g kondenzovaného neslazeného mléka
- 125 g kvalitního jogurtu s živou kulturou
- marmeláda podle chuti
- čokoláda
- curacao lemon
Postup přípravy receptu
Mléko promícháme v hrnci s mlékem kondenzovaným a ohřejeme na cca 50°C. Necháme lehce vychladnout a pak dobře rozmícháme s jogurtem.
Nalejeme do skleniček se šroubovacím víčkem a pečeme v troubě vyhřáté na 50°C tři hodiny. Pak uložíme do ledničky a necháme dobře vychladit.
Na dno skleniček můžeme podle chuti přidat oblíbenou marmeládu, čokoládu, granolu.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem objevila v červencovém Apetitu. Přiznám se, že jogurt z domácího jogurtovače mně před lety moc nenadchl a proto jsem se rozhodla vyzkoušet tento. A nezklamal.
http://blog.florentyna.cz/2008/11/24/bistro-a-tova...
http://www.magazinzdravi.cz/granolahttp://www.toprecepty.cz/recept/21727-lemon-curd/
Našla jsem jeden podobný, rovnou přidávám :))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečený jogurt
-
tak jsem zvedavá jak se povede abych si ještě pořídila teploměr
-
Zugytka:
jsem ráda, že chutnalo, to vždycky potěší
já dělám s neslazeným, větší polovina rodiny preferuje jogurt čistý bílý
-
Opravdu výborný jogurt,již nikdy kupovaný.Dala jsem do něj místo neslazeného kondenzovaného mléka sladké.Nemusím přidávat čokoládu ,marmeládu aj. a chuť vynikající,ale pochopitelně vyzkouším i variantu s neslazeným mlékem.
-
jogurt je vyborný dávám
+14 jen jsem tam nedala kondenzované mléko, přislo mi zbytečné jako živou kultutu jsem použila Selský jogurt ( je nejzdravější) a trochu přisladila medem.
Nechala jsem ho 4 hodiny na topení a potom hned do lednice. -
Konečně jsem si udělala tento jogurt - je výborný a opravdu hlaďoučký. Dělala jsem ho z trvanlivého mléka a dala pod peřinu.
-
dobrý den ,tak jogurt se i tak podařil,ale přiště s jinou náplní,alespon vím
-
plechova:ahoj, přišla jsem až teď.... pod jogurt mražené jahody?
asi pustily vodu, co?
nezoufej, příště se podaří
-
tak asi to byl spatny nápad
-
zkusila jsem mraženeé jahody,snad to nic neudělá
-
Jahelka:
no jo, když já doma radiátory nemám, musela bych to přeskakovat na podlaze
k té troubě, mám úsporný program udržování teploty na 50, je to za korunu, to neřeším
a k ostatnímu, co k tomu vlastně říct, co člověk, to názor
proto existují různé postupy, aby si každý vybral ten svůj
V ledničce už jsou jen dvě skleničky, jedna s čokoládou a jedna s marmeládou z lesního ovoce, uchráněné pro manžela, takže večer nechám ještě posoudit, ale jak ho znám, jen zamručí blahem
Ale jinak díky za zájem, o tom to je, aby se lidi o tom, co je zajímá, pobavili -
Hezký receptík
+13
Doufám,že nám ještě nezrušili u nemocnice automat na dobré mléko
Špagetko,pak dej vědět,jestli vyzkoušíš z kefíru -
Ahoj, přidávám se se k Jahelce: stačí dát jogurty ve skleničkách do deky, do peřin, prostě do tepla a zhoustne zadarmo a spolehlivě. Někdy jsou recepty nelogické a složité
-
Připojuji se ke zkušenosti Tejaji. Vůbec není potřeba jogurt péci, dokonce si myslím, že živé kultuře tato teplota vadí. Vlažné smíchat a do druhého dne je jogurt hotový. Zvlášť teď. V zimě ho nechávám stát na radiátoru. A použít se dá i mléko trvanlivé. Jogurtové kultuře chutná a zdá se mi, že má jogurt delší trvanlivost a není třetí den tak kyselý. Pokud tedy obstojí před nájezdem konzumentů. Také v původním receptu postrádám logiku - nejprve mléko ohřeju na 50°C, pak zchladím a následně opět na tutéž teplotu dokonce 3 hodiny v troubě ohřívám.
-
senky: díky, tak ho určitě co nejdřív vyzkouším
-
super recept