Rychlý těstovinový salát

Buchyna Kuchařka: Buchyna

Doba přípravy: 1/2 hodiny 4 porce Bezmasá jídla 3 názory

Suroviny

300 g oblíbených těstovin
250 g čerstvých žampionů (mohou být i sterilované)
3 PL hrášku
1/2 plechovky sterilované kukuřice
1 větší červená paprika
2 PL zakysané smetany
1 PL Majolky®
1/2 PL hořčice, já dávám plnotučnou
1 PL oleje
kousek chilli papričky (nemusí být)
sůl
čerstvé bylinky, např. petrželka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu, přecedíme a promícháme s trochou oleje, aby se neslepily. Necháme vychladnout.

  2. Mezitím očistíme na plátky nakrájené žampiony, posolíme a dusíme, až se odpaří tekutina. Neměly by moc plavat ve šťávě. Necháme vychladnout.

  3. Vychladlé těstoviny a žampiony smícháme, přidáme hrášek, kukuřici, papriku na proužky, bylinky, sůl a chilli. Nakonec vmícháme v hrnku rozmíchanou zakysanou smetanu, majolku a hořčici. Dobře smícháme všechny suroviny a dáme na chvíli vychladit do lednice. Na talíři ještě ozdobíme bylinkami a proužky papriky.

Poznámka

Jsem si vědoma, že těstovinových salátů je zde spousta, ale třeba se bude některá začínající kuchtička inspirovat právě tímto salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlý těstovinový salát

  • Eja57 Eja57

    Jana Pá: podušené čerstvé houby, trocha hrášku, těstoviny:yes: ale nedávala bych do lednice a jedla vlažné rovnou po smíchání se zálivkou....mňam

    Ten poměr není žádné dogma, ale jedla jsme různě na návštěvách dost tam oblíbených těstovinových salátů a nechutnaly....a bylo to o tom....pokud se poměr dodrží a dobře se dochutí tak se nelze splést a bude to moc dobré....

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Je to dobré, s prominutím jsem nevařila ideální poměr - viz uvedeno v komentáři níže, ale jinak dobré, jen místo kukuřice jsem přidala houby, které padaly z košíku, dnes čerstvé <3:yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Na receptu se mi líbí poměr surovin....ideální poměr je na 100 g suchých těstovin 200 g pevných složek ( zelenina, maso, vejce atd.) a 3 PL zálivky ( to není z mé hlavy, ale z Florentýniny Kuchařky pro dceru, vyzkoušeno, má jako obvykle pravdu...)...což tady skoro je a na fotce je to vidět:yes:
    Jak já sterilované žampiony moc nemusím, tak tady bych jim dala skoro přednost...
    Jen bych pro začínající kuchařinky zdůraznila dostatečně osolit vodu na vaření těstovin a nepřevařit je.
    ( Jen dotaz, zaujalo mne těch 300 g těstovin, pytlíky jsou obvykle 500 g takže jednodušší je prostě půlka, což je ve finále hotového salátu něco přes kilo, takže bohaté 4 porce....)
    :-K

    Odpovědět