Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 441 kJ / 1 539 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,35 g |
| Tuky | 33,38 g |
| Vláknina | 24,25 g |
| Cholesterol | 38 mg |
| Sodík | 176 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 248,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny uvaříme dle návodu, přecedíme a promícháme s trochou oleje, aby se neslepily. Necháme vychladnout.
Krok 2: Mezitím očistíme na plátky nakrájené žampiony, posolíme a dusíme, až se odpaří tekutina. Neměly by moc plavat ve šťávě. Necháme vychladnout.
Krok 3: Vychladlé těstoviny a žampiony smícháme, přidáme hrášek, kukuřici, papriku nakrájenou na proužky, nasekané bylinky, sůl a chilli.
Krok 4: Nakonec vmícháme v hrnku rozmíchanou zakysanou smetanu, majonézu a hořčici. Dobře smícháme všechny suroviny a dáme na chvíli vychladit do lednice.
Krok 5: Na talíři ještě ozdobíme bylinkami a proužky papriky.
Zveřejněno 14. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý těstovinový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKpr
Moje poznámka
Rychlý těstovinový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKpr
Nejnovější recepty
Šťouchačky s česnekem a slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Knedlíky se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Pečené brambory se slupkou
Přidáno před 6 hodinami
Fazolové lusky na slanině s česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Ražniči tří barev na plechu
Přidáno před 7 hodinami
Karamelizovaná cibule
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Ivyjg před 5 hodinami
Kynutý makový závin
magdalenka před 5 hodinami
Koule na zelí v pomalém hrnci
magdalenka před 6 hodinami
Segedín z trouby
magdalenka před 6 hodinami
Výborné kynuté těsto
magdalenka před 6 hodinami
Bábovka olejová
FilipRieger před 7 hodinami
Zapečené filé na másle
Sahula před 7 hodinami
Horký jablečný nápoj
FilipRieger před 8 hodinami
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
Jana Jana před 9 hodinami
Suroviny:
těstoviny,
žampióny,
hrášek,
kukuřice sterilovaná,
paprika čerstvá červená,
smetana zakysaná,
majonéza,
hořčice plnotučná,
olej,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
čerstvé bylinky
Komentáře (12)
Gustavo Woltmann
Ten poměr není žádné dogma, ale jedla jsme různě na návštěvách dost tam oblíbených těstovinových salátů a nechutnaly....a bylo to o tom....pokud se poměr dodrží a dobře se dochutí tak se nelze splést a bude to moc dobré....
Jak já sterilované žampiony moc nemusím, tak tady bych jim dala skoro přednost...
Jen bych pro začínající kuchařinky zdůraznila dostatečně osolit vodu na vaření těstovin a nepřevařit je.
( Jen dotaz, zaujalo mne těch 300 g těstovin, pytlíky jsou obvykle 500 g takže jednodušší je prostě půlka, což je ve finále hotového salátu něco přes kilo, takže bohaté 4 porce....)