Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 441 kJ / 1 539 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,35 g |
Tuky | 33,38 g |
Vláknina | 24,25 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 176 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 248,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny uvaříme dle návodu, přecedíme a promícháme s trochou oleje, aby se neslepily. Necháme vychladnout.
Krok 2: Mezitím očistíme na plátky nakrájené žampiony, posolíme a dusíme, až se odpaří tekutina. Neměly by moc plavat ve šťávě. Necháme vychladnout.
Krok 3: Vychladlé těstoviny a žampiony smícháme, přidáme hrášek, kukuřici, papriku nakrájenou na proužky, nasekané bylinky, sůl a chilli.
Krok 4: Nakonec vmícháme v hrnku rozmíchanou zakysanou smetanu, majonézu a hořčici. Dobře smícháme všechny suroviny a dáme na chvíli vychladit do lednice.
Krok 5: Na talíři ještě ozdobíme bylinkami a proužky papriky.
Zveřejněno 14. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý těstovinový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKpr
Moje poznámka
Rychlý těstovinový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKpr
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 15 hodinami
Suroviny:
těstoviny,
žampióny,
hrášek,
kukuřice sterilovaná,
paprika čerstvá červená,
smetana zakysaná,
majonéza,
hořčice plnotučná,
olej,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
čerstvé bylinky
Komentáře (12)
Gustavo Woltmann
Ten poměr není žádné dogma, ale jedla jsme různě na návštěvách dost tam oblíbených těstovinových salátů a nechutnaly....a bylo to o tom....pokud se poměr dodrží a dobře se dochutí tak se nelze splést a bude to moc dobré....
Jak já sterilované žampiony moc nemusím, tak tady bych jim dala skoro přednost...
Jen bych pro začínající kuchařinky zdůraznila dostatečně osolit vodu na vaření těstovin a nepřevařit je.
( Jen dotaz, zaujalo mne těch 300 g těstovin, pytlíky jsou obvykle 500 g takže jednodušší je prostě půlka, což je ve finále hotového salátu něco přes kilo, takže bohaté 4 porce....)