Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele JanaLanska

Vstávají mi vlasy hrůzou, když čtu, jak se vaří sirup z jahod - rozvařit jahody na kaši, po procezení znovu vařit a máte z jahod bezvitamínový balast. Recept můj:Rozdrtím čerstvé jahody, přidám 2nakrájené citrony, zaliju vodou a nechám na slunci 2 dny. Z jedné dávky mámk 3,5l. Poté přeliji do kastrolu, vymačkám jahody a zahřívám. Když mám 40°C přidám cukr, postupně 2kg, když je cukr rozpuštěný za míchání, přidám lžičku kys. citronové. Při teplotě 68-70°C stáčím do lahví, přidám do hrdla za cca 2milimetry od vrcolu lžičku lihu, okamžitě zavíčkuji a to je všechno. Mám s ním letité zkušenosti, nakládam smrk, byliny, plátky Růží, meruňky, Aronii, Borůvky atd. atd. Ještě se mi za dlouhé roky nezkazil, když otevřeme lahev, zůstane stát na lince v teple, dokud se nevypije..... To je pane koncert...:-K

Tipy a triky: Třešně
Třešně miluju, nemám problém se na třešně napít - ať mléko, nebpo voda. Nevím, proč bych se nemohla napít, když mám žízeň:-D:-O

Ano, vzpomněla jsem si na dětská léta, kdy jsem dědečkovi roznášela výslužky a žádná hospodyně konvičku nevymývala. Ostatně babička mne upozorňovala ať nikdo konvičku nevymývá. Myslela jsem si, že je to proto, poněvadž se do ní nalije další polévka pro souseda. Českomoravská vysočina - Poličsko:-)

Napatláme do vína vše, co nám zbylo od Vánoc. také by se tomu dalo říkat ˇOdpadkový košˇ:-)) :-))

Naposledy jste si prohlédli