Komentáře uživatele JanaLanska

Článek:
Dokonalý jahodový sirup: Základní příprava, tipy na netradiční dochucení a rady, kam sirup využít
Vstávají mi vlasy hrůzou, když čtu, jak se vaří sirup z jahod - rozvařit jahody na kaši, po procezení znovu vařit a máte z jahod bezvitamínový balast. Recept můj:Rozdrtím čerstvé jahody, přidám 2nakrájené citrony, zaliju vodou a nechám na slunci 2 dny. Z jedné dávky mámk 3,5l. Poté přeliji do kastrolu, vymačkám jahody a zahřívám. Když mám 40°C přidám cukr, postupně 2kg, když je cukr rozpuštěný za míchání, přidám lžičku kys. citronové. Při teplotě 68-70°C stáčím do lahví, přidám do hrdla za cca 2milimetry od vrcolu lžičku lihu, okamžitě zavíčkuji a to je všechno. Mám s ním letité zkušenosti, nakládam smrk, byliny, plátky Růží, meruňky, Aronii, Borůvky atd. atd. Ještě se mi za dlouhé roky nezkazil, když otevřeme lahev, zůstane stát na lince v teple, dokud se nevypije..... To je pane koncert...


Tipy a triky:
Třešně
Třešně miluju, nemám problém se na třešně napít - ať mléko, nebpo voda. Nevím, proč bych se nemohla napít, když mám žízeň



Článek:
Zabijačka má svoje pravidla a tradice. Proč nesmíte umýt bandasku od výslužky?
Ano, vzpomněla jsem si na dětská léta, kdy jsem dědečkovi roznášela výslužky a žádná hospodyně konvičku nevymývala. Ostatně babička mne upozorňovala ať nikdo konvičku nevymývá. Myslela jsem si, že je to proto, poněvadž se do ní nalije další polévka pro souseda. Českomoravská vysočina - Poličsko


Článek:
Horký nápoj Mokrý vrata: Jak na vylepšenou verzi svařáku podle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka?
Napatláme do vína vše, co nám zbylo od Vánoc. také by se tomu dalo říkat ˇOdpadkový košˇ


Přečtěte si Zobrazit více