

Sádlové kuličky
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 60 g kakaa
- 150 g sádla
- 1 vanilkový cukr
- mandle (loupané)
Postup přípravy receptu
Ze všech ingrediencí, (kromě mandlí,) vypracujeme těsto, ze kterého děláme malé kuličky.
Do každé kuličky vmáčkneme mandli.
Pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sádlové kuličky
-
Ještě jsem toto cukroví nikdy nepekla, až letos poprvé, také vyzkoušet něco nového, doufám, že nám bude chutnat.
-
No, já ještě na svátky nepeču (sádláky dělám s vlašáky nebo mandlemi V TĚSTĚ), ale když to tu tak čtu, tak jsem si zapokusničil...
Kakaa dal pouze 40g a stačí to...
Sádlo bylo od řezníka a asi bez vody
Mouka byla hladká 00 EXTRA z marketu...
Kuličky koulel z těsta po 6g...
Vzorky pekl pro sichr na nových, dosud nepoužitých papírech...
Při 110°C pekl 30´
Při 150°C pekl 15´
Rozdíl je k vidění na fotto
Koule pečené při vyšší teplotě se sice víc rozjely, ale zato se na patře rozplývají stejně jako ty druhé(po naplnění a rozležení to může být jinak)
Tož tak... -
zizala:niektoré veci sa mi proste nedaria.
-
magdalenka: Mám malinko jiný poměr surovin než je zde, ale podstata je stejná. Peču při nízké teplotě, sice ne jako pusinky, ty se skutečně suší, ale kolem 100-120°C ano. Pak jsou křehoučké a rozplývavé na jazyku. Víc poradit neumím
-
zizala:mne sa roztiekli práve preto, že som ich piekla pri príliš nízkej teplote - viackrát som aj rúru otvárala, takže...ja celkovo na takéto veci nie som.
-
Mirka: Děkuji za důvěru
Ale důvod neúspěchu netuším, většinou se roztečou, když se pečou prudce. Pokud jste spíše sušila, což je správně, pak možná chyba ve vážení nebo v kvalitě surovin. Sádlo je lepší domácí, obsahuje méně vody
-
zizala: prosim vas pekne...co ma spatne kdyz se roztekly? Loni byly vyborne a letos v troube ne a ne vyschnout a jsou z nich spis placky. Dekujuuu
-
zizala: Já je také dělala podle tohoto receptu a chutnaly výborně
-
Dobra: Hloupost to rozhodně není. Když se podíváte na ostatní recepty v podobných, je tam množství kakaa přibližně stejné. Šla jsem schválně vážit. 6 g je přibližně jedna vrchovatá lžička, 60 g jsou zhruba dvě plné lžíce. A to je na 200 g mouky zcela přiměřené, toto cukroví znám, je hodně tmavé a dobré. Základ je v pečení ve velmi mírné troubě.
Takže problém není v receptu, ale v rukách, které ho realizovaly -
...tak to je SUPER celá dávka šla do koše!!!! mohlo mi to dojít,že 60 g kakaa je vyložená hloupost. Paní se sekla a já - protože jsm spěchala,tak na to skočila.
TAKŽE POZOR !!!!!!!!! NE 60 g, ALE 6 g KAKAA -
už dlouho jsem je nedělala. Vždycky to bylo oblíbené cukroví mého syna
-
Jedno z mých nejoblíbenějších cukroví
-
+1