Bratislavská buchta
Pokud se řadíte mezi milovníky vláčných moučníků, jste tu správně. Bratislavská buchta je prolitá pudinkem a zakysaná smetana jí dodává svěží chuť. Na řezu vypadá opravdu skvěle a díky skořici i nádherně voní.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 628 kJ / 3 974 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,56 g |
Tuky | 156,92 g |
Vláknina | 18,90 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 710 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 536,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Vejce, vanilkový a krystalový cukr vyšleháme, přidáme olej, vodu, mouku promíchanou s práškem do pečiva a zpracujeme v těsto, které rozdělíme na dvě části.
Krok 3: První část těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé části těsta přidáme kakao, rozmícháme a vlijeme cik-cak mezi světlé těsto.
Krok 4: Pudink uvaříme dle návodu, horký vlijeme opět cik-cak na těsta a dáme péct. Pečeme těsta zhruba 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá.
Krok 5: Zakysané smetany rozmícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a nalijeme je na upečený horký koláč. Na závěr posypeme skořicovým cukrem a nakonec dáme vychladnout do lednice.
Zveřejněno 12. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavská buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1VY
Moje poznámka
Bratislavská buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1VY
Nejnovější recepty
Zapečené flíčky s hlávkovým zelím, slaninou, škvarky a vejci
Přidáno před 1 hodinou
Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí paličky na smetaně
Přidáno před 1 hodinou
Kokosová polévka se zázvorem
Přidáno před 3 hodinami
Krémová fazolová polévka se smetanou a krutonky
Přidáno před 12 hodinami
Nekynutý koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slepičí polévka plná srdíček
Neregistrovaný před 1 minutou
Bramboráky
Neregistrovaný před 1 minutou
Koka sušenky
Neregistrovaný před 5 minutami
Ajveniny koláčky s tvarohem, marmeládou a posýpkou
Neregistrovaný před 7 minutami
Kuřecí polévka
Neregistrovaný před 11 minutami
Krokodýl
Neregistrovaný před 12 minutami
Pečené jablka s perníkovým kořením.
Neregistrovaný před 14 minutami
Česnečka s bílkovou jíškou
wimra před 16 minutami
Kuřecí tortilla
Neregistrovaný před 20 minutami
Dýňová polévka
Neregistrovaný před 27 minutami
Tématické fráze:
buchta,
bratislavská buchta,
buchta z hodně vajec,
buchta bez cukru,
bratislavska buchta recept,
buchty,
buchty bez cukru,
buchta ze dvou vajec,
svěží buchta,
jak dlouho péct buchtu,
jak dlouho se pečou buchty,
buchty s kypřícím práškem,
doba pečení buchty,
recept na bratislavskou buchtu,
buchty s práškem do pečiva,
buchta bez vajec,
buchta s hodne vajec,
recept na buchty,
buchta rozbouřené moře,
peceme buchty
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
cukr skořice,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (10)