

Limetkový cheesecake
Suroviny
- ...na těsto...
- 150 g rozpuštěného másla
- 200 g máslových sušenek
- 60 g strouhaného kokosu
- ...na krém...
- 3 limetky
- 2 vanilkové cukr
- 1 lžička Agar-Agar
- 400 g odtučněného tvarohu
- 400 g šlehačky
- 100 g cukru krupice
- 2 lžice do šlehačky
Postup přípravy receptu
Sušenky rozdrtíme válečkem v igelitovém pytlíku. Rozpuštěné máslo smícháme v misce se sušenkami a kokosem. Dortovou formu vymažeme máslem a namačkáme připravené sušenky. Dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice.
Z omytých limetek ostrouháme kůru a šťávu vymačkáme do kastrůlku. Do šťávy přidáme vanilkové cukry, Agar-Agar a dáme vařit. Necháme projít 2 minuty varem, odstavíme a necháme chladit.
Mezitím si smícháme tvarohy se 100 g cukru a kůrou ze dvou limetek. Šlehačku s 2 lžícemi cukru vyšleháme, přimícháme opatrně k tvarohu. Povařenou limetkovou šťávu pomalinku přimícháme ke krému a nalijeme na připravené těsto. Dozdobíme zbytkem limetkové kůry.
Poznámka od kuchařky
Místo Agar-Agar lze použít prášková želatina.
Cheesecake je lehce nakyslý po limetkách a v kombinaci s kokosem výborná chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Limetkový cheesecake
-
Jo šešešake, to znám, to úplně znám.
-
Skvělý recept. :) Dlouho jsem přemýšlela, co udělat za osvěžující moučník na narozeniny a tento vynikající cheesecake sklidil obrovskou pochvalu, takže velmi děkuji. :) Navíc byla příprava velice snadná a rychlá. Určitě budu dělat znovu (dovoluji si přidat foto). :)
-
Ten tvaroh je z vaničky? Děkuji
-
Úžasný recept!
Místo agar-agar jsem tam dávala plátkovou želatinu, dneska poprvé práškovou. Snad mi to zatuhne, moc se to netvářilo. S práškovou želatinou jsem dnes dělala úplně poprvé - držte mi palce
-
Naprosto vynikající.
-
Včera jsem dělala, je vynikající ale nestuhnul mi :( jakou tam dáváte želatinu? tu v návodu jsem nesehnala. Díky
-
Vynikající, dělala jsem ho na oslavu mých narozenin a všichni se olizovali až za ušima. Zítra ho připravim k narozeninám mého přítele.
-
32Zofie: Děkuju moc,jsem ráda že chutná
-
Absolutně nejlepší cheesecake
. Už jsem dělala několikrát a ještě víckrát šířila tento recept. Mezitím jsem udělala variantu s banánem a černým rybízem - kompot, tedy dost šťávy bez práce
. Chystám se na banán s pomerančem, ale zatím jsou pomeranče bez výrazné chuti, tak snad před Vánoci. Moc díky za dobrotu
-
Uzasny recept!
Delam ho bez kokosu, chut je tam sice zajimava, ale pro me trochu rusiva.
-
moc pěkné
-
Leni! To je nádhera. . . Nemám slov.
+
-
Moc krásný moučníček
-
móc se ti povedl
mňam
-
Líbííííííííííííííííí