Limetkový cheesecake
Cheesecake je typickým americkým dezertem. Tradičně se smetanový dort peče, ale hned druhou nejoblíbenější variantou je ten nepečený, třeba se svěží chutí limetek. Tento recept je českou alternativou, ve které základ tvoří tvaroh se smetanou.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 496 kJ / 4 660 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,62 g |
Tuky | 325,74 g |
Vláknina | 17,97 g |
Cholesterol | 811 mg |
Sodík | 384 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 343,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušenky rozdrtíme válečkem v igelitovém pytlíku. Máslo rozpustíme a smícháme v misce se sušenkami a kokosem.
Krok 2: Dortovou formu vymažeme máslem a namačkáme do ní připravenou sušenkovou směs. Dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice.
Krok 3: Z omytých limetek ostrouháme kůru a šťávu vymačkáme do kastrůlku. Do šťávy přidáme vanilkové cukry, Agar-Agar a dáme vařit. Necháme projít 2 minuty varem, odstavíme a necháme chladit.
Krok 4: Mezitím smícháme tvaroh se 100 g cukru a nastrouhanou kůrou ze 2 limetek. Šlehačku s 2 lžícemi cukru vyšleháme do pevna a přimícháme opatrně k tvarohu. Povařenou limetkovou šťávu pomalinku přimícháme ke krému.
Krok 5: Hotový krém nalijeme na sušenkový korpus a můžeme dozdobit zbytkem limetkové kůry.
Krok 6: Necháme vychladit.
Zveřejněno 8. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Limetkový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBo4
Moje poznámka
Limetkový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBo4
Nejnovější recepty
Vánoční šišky - nepečené
Přidáno před 5 hodinami
Kuskus s řepou a kozím sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Šlehačková bábovka s kakaem a jablkem
Přidáno před 8 hodinami
Líní lední medvědi
Přidáno před 8 hodinami
Polévka s noky a těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Dýňový džus s citronem
Přidáno 30. 11. 2024 17:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kuřecí řízky z horkovzdušné fritézy chutnají perfektně: Křupavost zaručí vylepšený trojobal, křehkost jogurt
Kdy dát potraviny do studené vody a kdy použít tu vroucí? Na velikosti v tomto případě opravdu záleží
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráky
vdusik@volny.cz před 22 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DomiArty před 51 minutami
Lehký maďarský guláš
MiraBar před 52 minutami
Domácí kmínový chleba
MildaJansa před 1 hodinou
Zelný salát s pomerančem
Sahula před 1 hodinou
Mleté vepřové na způsob kebabu
radekfiala před 2 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Janhajtman před 3 hodinami
Dušené hlávkové zelí
Benetka před 5 hodinami
Dvoubarevná buchta s pudinkovo-tvarohovým krémem
Balalajka13 před 5 hodinami
Zapečené gnocchi se zelím kyselým
Kody74 před 6 hodinami
Tématické fráze:
nepečený limetkový cheesecake,
limetkovy cheescake,
cheesecake,
limetkový cheesecake nepečený,
cheesecake recept,
recept na nejlepší limetkový dort,
limetkový krém,
cheesecake top recepty,
nepečený cheesecake limetkovy,
agar recepty,
limetkový cheesecake z tvarohu,
limetový cheesecake,
limetkový chessecake,
limetkový chesecake,
limetkový,
cheesecake limetkový nepečený,
limetkovy chesake,
limetový cheescake,
cheescake limetkový,
agar recept
Suroviny:
máslo,
sušenky máslové,
kokos strouhaný,
máslo,
limetka,
cukr vanilkový,
agar-agar,
tvaroh odtučněný,
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
cukr
Komentáře (26)