Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele jaspinn

Dělám podobný, u nás se tomu říkalo celerový - svařím kousky celeru (naši ho pak dávali do salátu, ale mně celer nechutná), vodu, ocet, cukr a sůl, ke konci varu přidám cibuli, tím ji spařím. Pak teplou zálivkou přeliju teplé brambory a nechám vychladit. Dělám si každé Vánoce, jako to dělávala babička i tatínek :-)

Jani (jmenovkyně:-) ) mám úplně stejný hrnec jako ty, asi půl roku - brambory jsem se naučila vůbec nesolit, jsou daleko lepší a chuťově výraznější - samozřejmě nejlepší jsou rané ty jarní namrzlé jsou blee
Zatím dělám hlavně kuře a ryby - to si pochutnává i rodinka, vepřové zkusím a na hovězí se chystám teď o víkendu - podle přání manži ho udělám na páře a pak jenom narychlo projedu pánví - tak uvidíme:-)

Recept: Bobaľky
Myslím, že se Ivana nespletla - kynuté knedlíky jsou nad párou, a "pařené" znamená spařené tou horkou vodou jak píšeš v receptu :-)