Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slovenský salát

Řízek s klasickým bramborovým salátem je oblíbenou klasikou u nás, i našich sousedů. Vyzkoušejte však tradiční hutný salát vyměnit za odlehčenou verzi, kdy se salát skládá pouze z brambor, cibule a lehce kyselkavé zálivky.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

29. 5. 2011 12:56

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 503 kJ / 837 kcal
Bílkoviny5,80 g
Tuky66,39 g
Vláknina9,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,02 g
Sůl15,00 g
Sacharidy50,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud máte raději kyselejší, přioctěte nebo naopak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

17. 6. 2022 08:03

Tonja:
Podobný salát dělám s popuštěným špekem v zálivce a říkáme mu valašský salát a např. ke smaženému kaprovi bývá na stole společně s majonézovým salátem :-)
Konzumuje se vlažný a také se tomuto teplému salátu rozverně říká "čtyřprocentní" ;-)

Tonja

17. 6. 2022 00:24

Nadia22: V podstatě tyto saláty bez majonézy, ale s nálevem, kterým se zalévají ještě teplé a na plátky nakrájené brambory se dělají od Slovenska a části Maďarska, přes Rakousko, Bavorsko až dále do Německa a všude si je nazývají po svém. Takže můžeme najít vídeňský/slovenský/bavorský/německý bramborový salát a všechny jsou si podobné.

Nadia22 Nadia22

5. 10. 2017 20:44

Mas ho moc pekny:-K:yes:Moje maminka pochazi ze Slovenska a delala podobny. V malem kastrulku svarila ocet, horcici, cukr a olej nebo sadlo (se sadlem mel lepsi chut). Kdyz odstavila z plotny, tak jeste do horkeho nalevu vhodila nasekanou cibuli. A s tim zalila jeste teple osolene a opeprene brambory . Dalsi ingredience, jako sladkokysela okurka, mrkev /tu varila s brambory/, nebo vajicko, jak kdy....Ale ja delam bramborovy salat s majonezou.

Fido

29. 3. 2017 07:57

marian.x: - moje máma ho taky dělávala, ale především v létě a ještě tam přidávala sladkokyselou okurku... :-)

Lenora32 Lenora32

25. 10. 2015 14:59

Výborný:-!:-))

marian.x

4. 1. 2014 12:52

Presně jako od maminky, dělala ho každé Vánoce . Ne každému ale chutná, je prostě takový "jiný".

Rudla

27. 11. 2012 21:49

Výborný,díky! Jen se po něm zaprášilo.:-*:yes::-p:yes:

Eliza Eliza

4. 6. 2011 18:23

Vynikající...podávala jsem ho k rybě.:-p:yes: Kiko, až budeš mít fotografie, moje smažeme.:-)

Kika_

29. 5. 2011 13:07

Hned jak ho udělám přidám foto ;-)

mardosa mardosa

29. 5. 2011 13:04

Tak tohle znám,to dělá kamarádka,co pochází ze Slovenska a vypadá fakt bezva.:-K :-K Takovej trochu jako nezvyklej pro nás....ale určitě moc dobrej.Udělej ho a dej foto.:-D:yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: slovenský bramborový salát slovenský bramborový salát recept výborný slovenský salát recept na slovenský bramborový salát slovenské brambory bramborový salát slovenský slovenský salát treska recept slovenské recepty bamborovy salat slovenský bramborový salát bez majonézy recepty ze slovenska slovensky brambory skovensky salat slovenský salát z brambor a cibule slovenskýbramborový salát bratislavský bramborový salát slovenskěj salát slovenský teplý bramborový salát slovenský salát bramborový bramborovy salat po slovensku

Suroviny: voda, ocet vinný, olej, sůl, brambory, cibule

TopRecepty.cz

Slovenský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9QQ