Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele marcelkas

Dovolím si odpovědět. Ta mísa, hrnec .. se dává hned při zapnutí do trouby, tzn. že se dává studená do studeného. Pak se teprve trouba zahřeje společně s nádobou. Po rozehřátí se těsto pouze nalije do vyhřáté nádoby. Tím, jak je to rozehřáté, tak to těsto jakoby odskočí od nádoby a tím se nepřipálí, tzn. že se nedává ani žádný papír. Jestli máte strach, klidně si tam papír dolů dejte, ale fakt není potřeba. Já peču v obyčejném nerezovém hrci. Ani nemá sendvičové dno. Jen se to musí opravdu pořádně vyhřát.

Teda taky se přidávám. Super nápad. Akorát jsem to dala do plínky a syrovátka se mi vsákla do plínky :-(, takže to byla škoda. No příště zkusím to jemné sítko. Prcet tu furt chodil a olizoval prstík. Fakt dobrota.

Takže peču pravidelně, jen soli dám trošku méně. A hrnek s vodou také není třeba. Ted jsem na něj asi 2x zapomněla a nic se vůbec nestalo.

Taaakže, chlebík jsem taky vyzkoušela s tou polohrubou moukou. Je opravdu moc dobrý, dost podobný z obchodu. Po upečení byl na poklepání dutý, ale po rozkrojení se mi trochu lepil na nůž, tak jsem ho šoupla do trouby už jen na mřížku na 10min. a byl pak OK. Jinak jsem ho celkově pekla na středním roštu na horkovzduch.

A ještě otázka, jak udělám to, aby rohlíčky byly takové křupavé? Naposledy jsem je pekla o něco déle. Byly chvíli křupavé a cca za 30 min. změkly. V krámu jsou déle křupavé? Co třeba tam nedat tu vodu při pečení?

BILKOVAI:
Mockrát díky za zprávičku! Ten chleba bez hnětení už mám z dřívějška v záložkách na odzkoušení. Tak to zkusím co nejdříve.:-K

Dělala jsem přesně dle receptu. Máme rádi kupované rohlíky, a tyto jsou ještě lepší. Ještě najít recept na kupovaný chlebík a budu spokojená.

Můžu se zeptat, čím to je že ten chlebík nemám uvnitř po upečení tak světlý jako vy na hlavním obrázku? Jaká mouka způsobí, že bude chléb uvnitř světlejší, třeba jako ten kupovaný.
Chlebík jsem upekla, musela jsem přidávat mouku a dala jsem tedy žitnou. Jinak chlebík jsem pekla na 10min a pak zmirnila a za dalších 15 min byl hotov. Příště to zkusím ještě s tou bramborou. Je moc dobrý.

Tejaja, bereš to moc osobně. Já jen, že neodpovídají receptu. Jinak ok. Špagetko, já bych taky přidala bylinky, něco zeleného. Já tedy moc zeleného normálně doma nemám, tak to dělám bez toho, ale bylo by to hezčí a voňavější. I tak se po ní slehne zem :-)

No právě, u nás se také dá koupit už ochucené mleté kuřecí maso, ale není to ono. Zkuste to opravdu tak, jak je psané v receptu. Právě ta smažená cibulka tomu udělá tu specifickou chuť. Jak tam dáte syrovou, nebude to stejné. Proto mě zmátlo to foto. O nic jiného nejde :-) Marci

A můžu použít sušený kvásek přímo do mouky?

Koukám, že mi sem někdo přidal fotky, ale tam není ta cibulka osmažená, a celkově výsledek vypadá úplně jinak. Přidala jsem konečně svoje fotky, jsou z mobilu, tak omluvte kvalitu. Kuřecí maso to chce hooodně rozšlehat mixérem. Pak se to všechno krásně spojí a není třeba žádné vejce.

Tak jelikož jsem maso úplně rozšmelcovala v mixéru, tak stačilo poloviční množství mléka a musela jsem dodat dost hl. mouky a více strouhanky, aby se z toho vůbec dali udělat kuličky. Ale jinak to bylo moooc výborné. S br. kaší vynikající. Do kaše jsem si zamíchala omáčku a bylo to super! Jen bych příště dala do omáčky trochu méně mouky, byla dost hustá.

A doplníte prosím, jak přesně ho pečete v troubě? Díky Marci