Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky jako dech - úžasné

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Hodnocení receptu je 5,0 (191×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 10 min

150 min (140 min příprava + 10 min tepelná úprava)

5. 1. 2011 19:03

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 144 kJ / 2 425 kcal
Bílkoviny60,83 g
Tuky79,28 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy358,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem "Rohlíky jak od pekaře". Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recepty na bílé pečivo. Je to fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

evjanka

3. 12. 2023 19:18

Tonja:
Milá Cathleen, moc prosím 🙏🙏🙏

Tonja

3. 12. 2023 15:30

evjanka: Pokud pivovarnické kvasnice seženu a pokud to s nimi půjde a rohlíky se mi podaří, dám recept sem na "topky" i ostatním k dispozici. Možná by nám mohla poradit i (podle mě) nejlepší pekařka Cathleen.

evjanka

3. 12. 2023 14:45

Tonja:
😂
Bude lepší. :yes: Lidl na Vás určitě nemá! ;-) Pak nezapomeňte sdělit výsledek. Manžel by měl radost, kdybych mu je upekla.

Tonja

3. 12. 2023 09:27

evjanka: Nemohl by být třeba i lepší?

evjanka

2. 12. 2023 23:20

Tonja:
Pivařské rohlíky zadělávané pivařskými kvasnicemi, tak to zní docela logicky. Tak držím palce, ať to dopadne dobře a Vámi upečený rohlík je k nerozeznání od rohlíku z Lidlu. 🤞

Tonja

2. 12. 2023 22:30

evjanka: Podařilo se mi zjistit, že ty "pivařské rohlíky" jsou prý zadělávané pivařskými kvasnicemi, ne kvasnicemi pekařskými. Ale ruku do ohně za to nedám a ještě jsem neměl možnost to vyzkoušet. Ale jsou v blízkosti 2 malé soukromé pivovary, tak zkusím trochu kvasnic sehnat. Pak tu výsledek zveřejním.

evjanka

1. 12. 2023 08:53

Tonja:
Také jsem zkoušela recept najít, ale bezvýsledně. Moc chutnají manželovi. Zadejte si na YT rakouské rohlíky a tam jsem něco vzhledem podobného objevila. Ale chuť určitě nebude stejná, protože ty z Lidlu určitě obsahují různé dochucovadla, kypřidla a éčka. 🤷

MamkaTerka MamkaTerka

18. 7. 2023 20:27

Vyzkoušela jsem a doopravdy jsou nádherně jemné i druhý den, žádné ztvrdnutí. Jsou výborné. :-K

Tonja

16. 4. 2023 22:06

Peču i jiné rohlíky. Když ale dělám "sádláky", tak dělám tyto.

mika59 mika59

6. 11. 2022 17:31

Vyzkoušeno :yes: Foto přidáno :-)

Jitka001 Jitka001

25. 3. 2022 19:32

Vynikající<3

Ala787

23. 1. 2022 16:41

Bez pekárny chleba, z 1/2 dávky, jsou jako kupované. ????

Tonja

29. 3. 2021 14:03

Tyto rohlíky dělávám a jsou velice dobré, hlavně dětem hodně chutnají. Oproti jiným mají ještě jednu výhodu, bez zvláštních úprav jsou dobré ještě i druhý den.

Nevím, kdo dotáčí videa k receptům, ale stává se, že video ukazuje jiný postup, než je popsán v psaném receptu. Konkrétně tady je recept uveden pro pekárnu a ve videu se těsto zadělává ručně. To by mi až tak nevadilo, protože já pekárnu nemám a těsto zadělávám v robotu. Dělám si ale předem z vody, kvasnic, cukru a lžičky mouky preferment (kvásek, omládek) a teprve ten přidávám do mísy k ostatním surovinám.
Nelíbí se mi ale, že v receptu je z této dávky 10 rohlíků a ve videu napřed ukrojíte asi tak 1/3 těsta, rozválíte placku, tu rozkrájíte na 8 dílů a umotáte 8 rohlíčků. Celkem byste tak vyrobili 24 rohlíčků, a to je hodně odlišné. Pokud však budete péct 10 velkých rohlíků nebo 8 (event. 24) malých rohlíčků, nebude potřeba při stejné teplotě stejného času.

teufel teufel

24. 3. 2021 08:44

hosta:
Tady je poměrně nedávný test mouky a Předměřická vychází jako úplně nejhorší.

www.testypotravin.cz/testy/test-hladke-bile-psenicne-mouky

Tonja

7. 12. 2020 09:04

Veronika.Hrozna: Penam je Babišova mouka. Už jste od Babiše někdy měli něco kvalitního?

1 2 3 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: rohlíky recept jako od pekaře domaci rohliky jako od pekare rohlíky rohlíky recept nejlepší rohlíky z pekárny domácí rohlíky z domácí pekárny recept na rohlíky pletení rohlíků nejlepší rohlíky domácí rohlíky rohlíky jako od pekaře úžasné domácí rohlíky rohlíky jako z obchodu rohlík nejlepší domácí rohlíky nejlepší domácí rohlíky rohliky jak od pekare rohlíky 80 jak se motají rohlíky jak zabalit rohlík

Suroviny: voda, sádlo, mouka hladká, sůl, sladěnka, kvasnice, mléko, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Rohlíky jako dech - úžasné

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzKV