Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Rohlíky jako dech - úžasné

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min

150 min (140 min příprava + 10 min tepelná úprava)

5. 1. 2011 20:03

Suroviny

Porce: 10

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 144 kJ / 2 425 kcal
Bílkoviny60,83 g
Tuky79,28 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy358,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem "Rohlíky jak od pekaře". Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recepty na bílé pečivo. Je to fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitka001

25. 3. 2022 20:32

Vynikající<3

Ala787

23. 1. 2022 17:41

Bez pekárny chleba, z 1/2 dávky, jsou jako kupované. ????

Tonja

29. 3. 2021 15:03

Tyto rohlíky dělávám a jsou velice dobré, hlavně dětem hodně chutnají. Oproti jiným mají ještě jednu výhodu, bez zvláštních úprav jsou dobré ještě i druhý den.

Nevím, kdo dotáčí videa k receptům, ale stává se, že video ukazuje jiný postup, než je popsán v psaném receptu. Konkrétně tady je recept uveden pro pekárnu a ve videu se těsto zadělává ručně. To by mi až tak nevadilo, protože já pekárnu nemám a těsto zadělávám v robotu. Dělám si ale předem z vody, kvasnic, cukru a lžičky mouky preferment (kvásek, omládek) a teprve ten přidávám do mísy k ostatním surovinám.
Nelíbí se mi ale, že v receptu je z této dávky 10 rohlíků a ve videu napřed ukrojíte asi tak 1/3 těsta, rozválíte placku, tu rozkrájíte na 8 dílů a umotáte 8 rohlíčků. Celkem byste tak vyrobili 24 rohlíčků, a to je hodně odlišné. Pokud však budete péct 10 velkých rohlíků nebo 8 (event. 24) malých rohlíčků, nebude potřeba při stejné teplotě stejného času.

teufel teufel

24. 3. 2021 09:44

hosta:
Tady je poměrně nedávný test mouky a Předměřická vychází jako úplně nejhorší.

www.testypotravin.cz/testy/test-hladke-bile-psenicne-mouky

Tonja

7. 12. 2020 10:04

Veronika.Hrozna: Penam je Babišova mouka. Už jste od Babiše někdy měli něco kvalitního?

Tonja

29. 3. 2020 12:37

Moje tchýně pekla "sádláky" už před 30 či 40 lety a nedala na ně dopustit. Upekl jsem je tedy teď také a jsou výborné. Pokud zase někdy nastane situace, že nebudeme moct koupit čerstvé rohlíky z naší oblíbené soukromé pekárny, upeču zase právě tyto. Možná i tvar se mi podaří udělat už lépe.

Jen drobná poznámka: Mezi surovinami je uvedeno sádlo, ve videu je pak použito máslo. Je to prostě jiná varianta a jiná chuť; mělo by to tedy být označeno jako varianta (nemusí to být přímo jiný recept). Nachystáte si suroviny podle seznamu, pak kouknete na video a jste zmatený.

A jedna prosba nakonec: Z Lidlu mi chutnají rohlíky, které prodávají pod názvem "pivařské" (jinde jsem je viděl pod názvem "císařské". Jsou rovné, velmi štíhlé s ostrými špicemi, jsou pečené ze zmrazeného polotovaru. Nemáte někdo recept na rohlíky s takovou chutí?

Tonja

29. 3. 2020 11:31

Dobře se uchová pečivo tak, že se dá do mrazničky (v PE sáčku). Po vytažení z mrazničky se nechá rozmrznout při pokojové teplotě. Chutná k nerozeznání od čerstvého.

sikulka7

6. 2. 2019 19:29

casino: Já vím, používám už léta taky výhradně mouku z Věrovan a kupuju ji v Kauflandu. Ještě jsem s ní nic nezkazila !!!:-8:-O

hosta hosta

24. 2. 2018 19:13

Veronika.Hrozna: Můžeš zkusit i mouky Ramill a Předměřickou:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 2. 2018 19:05

Hostičko Havlíčkův Brod měli v Bille,ale jenom chlebovou , ostatní asi byly vyprodány , ale čichala jsem k balíčku a voněla velice hezky. Příště se jí podívám na zoubky , tedy pokud budou mít hladkou. Určitě stojí za odzkoušení !

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 2. 2018 18:59

srettka: To mi povídej. Po dlouhém pochodu a přejíždění z obchodu do obchodu jsem včera natrefila na kvalitní mouku , z mlýnu Trenčín T 650. Koupila jsem celkem čtyři mouky každou jinou otevřela a začala čichat jako pes ! Jediná mouka z Trenčína po mouce i voněla a chutnala a :-D co je v ostatních nechci vědět.:-// Nebylo je cítiti ničím, nebo jemně mému nosu páchly. Dnes jsem upekla repete z vybraného jedince Mlýnu Trenčín a nezklamal mě ! Rohlíčky jsou nádherné ,voňavé a už po 10 minutách pečení se kuchyň rozvoněla po pečivu , jedna báseň ! Manžel si spokojeně chrochtá a já taky. <3 Prostě měla jsem smůlu na mouku. Nepeču určitě naposled , jen si dám bacha na mouku.

srettka

23. 2. 2018 09:58

Veronika.Hrozna: Vzhledem k tomu, že hodně peču, ikdyž teď už víceméně bezlepkově, tak mouku se snažím kupovat kvalitnější. Dobrá zkušenost je ta babiččina, nebo jak se to jmenuje. Když peču někomu něco lepkového, tak rozhodně z ní.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 2. 2018 21:32

Casino: Sádlo mám čerstvé domácí , droždí taky čerstvé a nebo, že bychom měli v Bratislavě něco ve vodě ?? :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 2. 2018 21:15

hosta: Tato byla Penam hladká mouka ! Nevím možná špatně skladováno ,nebo dlouho ? Prostě nevím. Otevřela jsem i další balení a je stejná , taky ! Vůbec to po mouce nevoní , bůhví co v tom je!:-//

casino casino

22. 2. 2018 21:15

Veronika.Hrozna:
:-)
Rohlíky nepeču...
Nikdy jsem s moukou problémy neměl (nebo si aspoň myslím, že případné problémy nebyly zapříčiněny moukou)
Dokáži si představit akorát zatuchlou mouku
Občas akorát řešíme, zda je na něco lepší či přímo nutná polohrubá - výběrová:-O

1 2 3 4 6 10 15 19

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: rohlíky recept jako od pekaře domaci rohliky jako od pekare rohlíky rohlíky recept nejlepší rohlíky z pekárny domácí rohlíky z domácí pekárny recept na rohlíky pletení rohlíků nejlepší rohlíky domácí rohlíky rohlíky jako od pekaře úžasné domácí rohlíky rohlíky jako z obchodu rohlík nejlepší domácí rohlíky nejlepší domácí rohlíky rohliky jak od pekare rohlíky 80 jak se motají rohlíky jak zabalit rohlík

Suroviny: voda, sádlo, mouka hladká, sůl, sladěnka, kvasnice

TopRecepty.cz

Rohlíky jako dech - úžasné

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzKV