Rohlíky jako dech - úžasné!

BILKOVAI Kuchařka: BILKOVAI

Doba přípravy: 2,5 hod. 10 porcí Domácí pekárna 279 názorů

Suroviny

270 ml vody
70 g rozpuštěného vlahého sádla
480-490 g hladké mouky (pokud nepoužijete sladěnku, tak 470 g mouky)
2 čajové lžičky soli
1 lžička sladěnky (pokud nepoužijete sladěnku, tak lžička cukru)
21 g čerstvých kvasnic nebo 7 g sušeného droždí
Recept si zatím oblíbilo 178 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny a zapneme program těsto.

  2. Po vykynutí umotáme 10 rohlíků nebo bulek, pletýnek, uzlů... Necháme na plechu cca 15 minut kynout v teple.

  3. Potom potřeme vlažným mlékem, sypeme semínky, solí, kmínem nebo necháme jen tak bez ničeho a pečeme ve vyhřáté troubě na 210-230 °C 10-15 minut.

  4. Na dno dáme kastrůlek s vodou, aby se v troubě tvořila pára. Přendáme na mřížku a necháme vystydnout / tedy, pokud to vydržíte :-)

Poznámka

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem "Rohlíky jak od pekaře" Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recept na bílé pečivo. Je to fantazie... Omlouvám se, bohužel foceno pouze mobilem:-( Kdo přidá své foto, tak dám jako titulní:-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 804 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohlíky jako dech - úžasné!

  • Tonja Tonja

    Moje tchýně pekla "sádláky" už před 30 či 40 lety a nedala na ně dopustit. Upekl jsem je tedy teď také a jsou výborné. Pokud zase někdy nastane situace, že nebudeme moct koupit čerstvé rohlíky z naší oblíbené soukromé pekárny, upeču zase právě tyto. Možná i tvar se mi podaří udělat už lépe.

    Jen drobná poznámka: Mezi surovinami je uvedeno sádlo, ve videu je pak použito máslo. Je to prostě jiná varianta a jiná chuť; mělo by to tedy být označeno jako varianta (nemusí to být přímo jiný recept). Nachystáte si suroviny podle seznamu, pak kouknete na video a jste zmatený.

    A jedna prosba nakonec: Z Lidlu mi chutnají rohlíky, které prodávají pod názvem "pivařské" (jinde jsem je viděl pod názvem "císařské". Jsou rovné, velmi štíhlé s ostrými špicemi, jsou pečené ze zmrazeného polotovaru. Nemáte někdo recept na rohlíky s takovou chutí?

    Odpovědět

  • Tonja Tonja

    Dobře se uchová pečivo tak, že se dá do mrazničky (v PE sáčku). Po vytažení z mrazničky se nechá rozmrznout při pokojové teplotě. Chutná k nerozeznání od čerstvého.

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    casino: Já vím, používám už léta taky výhradně mouku z Věrovan a kupuju ji v Kauflandu. Ještě jsem s ní nic nezkazila !!!:-8:-O

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Veronika.Hrozna: Můžeš zkusit i mouky Ramill a Předměřickou:-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Hostičko Havlíčkův Brod měli v Bille,ale jenom chlebovou , ostatní asi byly vyprodány , ale čichala jsem k balíčku a voněla velice hezky. Příště se jí podívám na zoubky , tedy pokud budou mít hladkou. Určitě stojí za odzkoušení !

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    srettka: To mi povídej. Po dlouhém pochodu a přejíždění z obchodu do obchodu jsem včera natrefila na kvalitní mouku , z mlýnu Trenčín T 650. Koupila jsem celkem čtyři mouky každou jinou otevřela a začala čichat jako pes ! Jediná mouka z Trenčína po mouce i voněla a chutnala a :-D co je v ostatních nechci vědět.:-// Nebylo je cítiti ničím, nebo jemně mému nosu páchly. Dnes jsem upekla repete z vybraného jedince Mlýnu Trenčín a nezklamal mě ! Rohlíčky jsou nádherné ,voňavé a už po 10 minutách pečení se kuchyň rozvoněla po pečivu , jedna báseň ! Manžel si spokojeně chrochtá a já taky. <3 Prostě měla jsem smůlu na mouku. Nepeču určitě naposled , jen si dám bacha na mouku.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Veronika.Hrozna: Vzhledem k tomu, že hodně peču, ikdyž teď už víceméně bezlepkově, tak mouku se snažím kupovat kvalitnější. Dobrá zkušenost je ta babiččina, nebo jak se to jmenuje. Když peču někomu něco lepkového, tak rozhodně z ní.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Casino: Sádlo mám čerstvé domácí , droždí taky čerstvé a nebo, že bychom měli v Bratislavě něco ve vodě ?? :-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    hosta: Tato byla Penam hladká mouka ! Nevím možná špatně skladováno ,nebo dlouho ? Prostě nevím. Otevřela jsem i další balení a je stejná , taky ! Vůbec to po mouce nevoní , bůhví co v tom je!:-//

    Odpovědět

  • casino casino

    Veronika.Hrozna:
    :-)
    Rohlíky nepeču...
    Nikdy jsem s moukou problémy neměl (nebo si aspoň myslím, že případné problémy nebyly zapříčiněny moukou)
    Dokáži si představit akorát zatuchlou mouku
    Občas akorát řešíme, zda je na něco lepší či přímo nutná polohrubá - výběrová:-O

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Já netušila , že ta mouka je tak zlá! Svatá prostoto, ani ve snu by mě to nanapadlo,že to nebude k jídlu. Konzistence ,měkounké a krásně vypečené, jenomže nejedlé!:-(( Měla jsem mouku Penam hladkou ! Tak tu už nekoupím!

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    hosta: Tohle byla od Kaufu podpásovka ! Už vím proč si pekaři kontrolují mouku , cpou do ní frňák a chutnají. Rohlík a houska chtějí kvalitní mouku ! Jsem naprosto naštvaná , tolik jsem se na ty rohlíčky těšila......;-(;-(;-( Manžel chodí v kuchyni a naštvaný je taky , on miluje čerstvý chléb, rohlíčky a všechno sní,ale co je moc,je příliš. :-// Chtěla jsem mu něco dobré upéct.....

    Odpovědět

  • casino casino

    Veronika.Hrozna: hosta:
    Používám, takřka výhradně, Mouku z Věrovan:yes::yes::yes:
    No, můžete hádat, kde ji kupuji...:-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Veronika.Hrozna: jojo, moukou se dá zkazit leccos;-) Já mám jedinou osvědčenou, která nikdy nezklamala https://www.kupi.cz/sleva/mouka-havlickuv-brod

    Odpovědět

1 2 3 6 10 15 19

Tématické fráze: rohlíky recept jako od pekaře domaci rohliky jako od pekare rohlíky rohlíky recept nejlepší rohlíky z pekárny domácí rohlíky z domácí pekárny recept na rohlíky pletení rohlíků nejlepší rohlíky domácí rohlíky rohlíky jako od pekaře úžasné domácí rohlíky rohlíky jako z obchodu rohlík nejlepší domácí rohlíky nejlepší domácí rohlíky rohliky jak od pekare rohlíky 80 jak zabalit rohlík recepty na rohlíky

Zapomněl/a jsem heslo