Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky jako dech - úžasné

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Hodnocení receptu je 5,0 (187×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 10 min

150 min (140 min příprava + 10 min tepelná úprava)

5. 1. 2011 19:03

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 144 kJ / 2 425 kcal
Bílkoviny60,83 g
Tuky79,28 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy358,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem "Rohlíky jak od pekaře". Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recepty na bílé pečivo. Je to fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

6. 11. 2022 17:31

Vyzkoušeno :yes: Foto přidáno :-)

Jitka001

25. 3. 2022 19:32

Vynikající<3

Ala787

23. 1. 2022 16:41

Bez pekárny chleba, z 1/2 dávky, jsou jako kupované. ????

Tonja

29. 3. 2021 14:03

Tyto rohlíky dělávám a jsou velice dobré, hlavně dětem hodně chutnají. Oproti jiným mají ještě jednu výhodu, bez zvláštních úprav jsou dobré ještě i druhý den.

Nevím, kdo dotáčí videa k receptům, ale stává se, že video ukazuje jiný postup, než je popsán v psaném receptu. Konkrétně tady je recept uveden pro pekárnu a ve videu se těsto zadělává ručně. To by mi až tak nevadilo, protože já pekárnu nemám a těsto zadělávám v robotu. Dělám si ale předem z vody, kvasnic, cukru a lžičky mouky preferment (kvásek, omládek) a teprve ten přidávám do mísy k ostatním surovinám.
Nelíbí se mi ale, že v receptu je z této dávky 10 rohlíků a ve videu napřed ukrojíte asi tak 1/3 těsta, rozválíte placku, tu rozkrájíte na 8 dílů a umotáte 8 rohlíčků. Celkem byste tak vyrobili 24 rohlíčků, a to je hodně odlišné. Pokud však budete péct 10 velkých rohlíků nebo 8 (event. 24) malých rohlíčků, nebude potřeba při stejné teplotě stejného času.

teufel teufel

24. 3. 2021 08:44

hosta:
Tady je poměrně nedávný test mouky a Předměřická vychází jako úplně nejhorší.

www.testypotravin.cz/testy/test-hladke-bile-psenicne-mouky

Tonja

7. 12. 2020 09:04

Veronika.Hrozna: Penam je Babišova mouka. Už jste od Babiše někdy měli něco kvalitního?

Tonja

29. 3. 2020 11:37

Moje tchýně pekla "sádláky" už před 30 či 40 lety a nedala na ně dopustit. Upekl jsem je tedy teď také a jsou výborné. Pokud zase někdy nastane situace, že nebudeme moct koupit čerstvé rohlíky z naší oblíbené soukromé pekárny, upeču zase právě tyto. Možná i tvar se mi podaří udělat už lépe.

Jen drobná poznámka: Mezi surovinami je uvedeno sádlo, ve videu je pak použito máslo. Je to prostě jiná varianta a jiná chuť; mělo by to tedy být označeno jako varianta (nemusí to být přímo jiný recept). Nachystáte si suroviny podle seznamu, pak kouknete na video a jste zmatený.

A jedna prosba nakonec: Z Lidlu mi chutnají rohlíky, které prodávají pod názvem "pivařské" (jinde jsem je viděl pod názvem "císařské". Jsou rovné, velmi štíhlé s ostrými špicemi, jsou pečené ze zmrazeného polotovaru. Nemáte někdo recept na rohlíky s takovou chutí?

Tonja

29. 3. 2020 10:31

Dobře se uchová pečivo tak, že se dá do mrazničky (v PE sáčku). Po vytažení z mrazničky se nechá rozmrznout při pokojové teplotě. Chutná k nerozeznání od čerstvého.

sikulka7

6. 2. 2019 18:29

casino: Já vím, používám už léta taky výhradně mouku z Věrovan a kupuju ji v Kauflandu. Ještě jsem s ní nic nezkazila !!!:-8:-O

hosta hosta

24. 2. 2018 18:13

Veronika.Hrozna: Můžeš zkusit i mouky Ramill a Předměřickou:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 2. 2018 18:05

Hostičko Havlíčkův Brod měli v Bille,ale jenom chlebovou , ostatní asi byly vyprodány , ale čichala jsem k balíčku a voněla velice hezky. Příště se jí podívám na zoubky , tedy pokud budou mít hladkou. Určitě stojí za odzkoušení !

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 2. 2018 17:59

srettka: To mi povídej. Po dlouhém pochodu a přejíždění z obchodu do obchodu jsem včera natrefila na kvalitní mouku , z mlýnu Trenčín T 650. Koupila jsem celkem čtyři mouky každou jinou otevřela a začala čichat jako pes ! Jediná mouka z Trenčína po mouce i voněla a chutnala a :-D co je v ostatních nechci vědět.:-// Nebylo je cítiti ničím, nebo jemně mému nosu páchly. Dnes jsem upekla repete z vybraného jedince Mlýnu Trenčín a nezklamal mě ! Rohlíčky jsou nádherné ,voňavé a už po 10 minutách pečení se kuchyň rozvoněla po pečivu , jedna báseň ! Manžel si spokojeně chrochtá a já taky. <3 Prostě měla jsem smůlu na mouku. Nepeču určitě naposled , jen si dám bacha na mouku.

srettka

23. 2. 2018 08:58

Veronika.Hrozna: Vzhledem k tomu, že hodně peču, ikdyž teď už víceméně bezlepkově, tak mouku se snažím kupovat kvalitnější. Dobrá zkušenost je ta babiččina, nebo jak se to jmenuje. Když peču někomu něco lepkového, tak rozhodně z ní.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 2. 2018 20:32

Casino: Sádlo mám čerstvé domácí , droždí taky čerstvé a nebo, že bychom měli v Bratislavě něco ve vodě ?? :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 2. 2018 20:15

hosta: Tato byla Penam hladká mouka ! Nevím možná špatně skladováno ,nebo dlouho ? Prostě nevím. Otevřela jsem i další balení a je stejná , taky ! Vůbec to po mouce nevoní , bůhví co v tom je!:-//

1 2 3 4 6 10 15 19

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rohlíky recept jako od pekaře domaci rohliky jako od pekare rohlíky rohlíky recept nejlepší rohlíky z pekárny domácí rohlíky z domácí pekárny recept na rohlíky pletení rohlíků nejlepší rohlíky domácí rohlíky rohlíky jako od pekaře úžasné domácí rohlíky rohlíky jako z obchodu rohlík nejlepší domácí rohlíky nejlepší domácí rohlíky rohliky jak od pekare rohlíky 80 jak se motají rohlíky jak zabalit rohlík

Suroviny: voda, sádlo, mouka hladká, sůl, sladěnka, kvasnice, mléko, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Rohlíky jako dech - úžasné

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzKV