

Dokonalý chléb
Suroviny 1 o hmotností 1.10 kg
- 250 ml syrovátky
- 3 lžíce hustšího kvásku
- 1 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce oleje
- 300 g chlebové pšeničné mouky
- 150 g žitné chlebové mouky
- 100 g žitné celozrnné mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička drceného kmínu
- 10 g čerstvého droždí nebo 1 lžička sušeného droždí
- po zvukovém signálu přidáme 3 lžíce slunečnicových semínek
Postup přípravy receptu
Těsto přeložím do ošatky a nechám kynout
Poznámka od kuchařky
Recept mám z domácí pekárny!!!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dokonalý chléb
-
Ježíšmarjá,ten je krásnej!
-
marcelkas:ano
-
A můžu použít sušený kvásek přímo do mouky?
-
A doplníte prosím, jak přesně ho pečete v troubě? Díky Marci
-
Ahoj devcata,kdyz nemam osatku do ceho to mam dat vykynout???
Ziju ve statech a pecu su svuj chleba ale tento bych rada vyzkousela a take tu nesezenu tu syrovatku.Tak za kazdou radu budu moc rada a zdravim Vas vsechny -
uzasneee...
po takovem chlebiku se mi obcas zasteskne...na Islandu pecou jen toustove od bilych,pres seminkove po zitne,ale takovahle nadhera tu proste neni...posilam boda,ukladam a brzy vyzkousim...jen nemam osatku,tak nebude tak pekny...
ale mozna zkusim napad s kvetinacem...
-
prosím tě, z knížky k domácí pekárně nebo ze skutečné pekárny? já totiž pořád hledám recept na klasický kupovaný chleba
-
Chlebík je moc hezký, moc se Ti povedl
-
-
Opravdu, jako z obchodu
-
-
ach..ten je krasny
-
Nádhera
, jako dokonalý chléb z obchodu.
Za bodík! -
Chlebík vypadá báječně i jedle, hned bych si dala krajíc s domácím sádlem, hořčicí i cibulí, ale můžu dát jedině bodík