pro: JKpipule
Marcipán chce, aby se s ním dost "pracovalo", takže mačkat, mačkat a zase mačkat, dokud nebude jako plastelína. Pak už z něj uděláte cokoliv.
pro: JANA K
ozdobu z čokolády dělám tak, že si dám do menšího hrnce vodu a nechám ji vyřit, do menšího hrnečku dám kousky čokolády ( já osobně používám čokoládové penízky, které se dají koupit například v Tescu), ve vřelé vodě se čokoláda roztopí a pak ji naleji na "bublinky" (takové co se dávají do balíčků se sklem atd.), rozetřu lžičkou na tenkou vrstvu a dám vychladnout. Pak jen nalámu na potřebné kousky.
Likér se nasaje do piškótů a do krému se nedostane.
Dávám chladit jen do lednice.
Měla bych jeden dotaz na autorku dortu: Jak docílit toho, aby ta hnota na dortu byla tak lesklá? Vypadá jako kdyby celý dort byl nalakován. Já co mám zkušenosti tak marcipán je vždy takový matný.
Marcipán chce, aby se s ním dost "pracovalo", takže mačkat, mačkat a zase mačkat, dokud nebude jako plastelína. Pak už z něj uděláte cokoliv.
já medovníky zbožňuji, hned bych si kousek dala
dávám bodík
ozdobu z čokolády dělám tak, že si dám do menšího hrnce vodu a nechám ji vyřit, do menšího hrnečku dám kousky čokolády ( já osobně používám čokoládové penízky, které se dají koupit například v Tescu), ve vřelé vodě se čokoláda roztopí a pak ji naleji na "bublinky" (takové co se dávají do balíčků se sklem atd.), rozetřu lžičkou na tenkou vrstvu a dám vychladnout. Pak jen nalámu na potřebné kousky.
Likér se nasaje do piškótů a do krému se nedostane.
Dávám chladit jen do lednice.