TIRAMISKA

marky011 Kuchařka:

Moučníky , Záviny, rolády 10 názorů

513

Suroviny

Suroviny pro cca 2 osoby:
1 vaničkový tvaroh (já používám odtučněný)
1 zakysanou smetanu
1 vanilkový cukr (dle chuti možno přidat ještě malinko moučkového cukru)
dětské piškoty
3 lžičky rozpustné kávy
pár lžiček baileys (karamelového likéru)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme tvaroh a zakysanou smetanu, přidáme cukr, promícháme.

  2. Do jakékoliv nádoby dáme vrstvu piškotů, kterou lehce pokapeme silnou rozpustnou kávou a zakapeme Baileys, pak dáme vrstvu tvarohové směsy, znovu vrstvu piškotů, znovu polijeme kávou a Baileys, nakonec zatřeme vrstvou směsi.

  3. Dáme dobře vychladit.

  4. Nakonec můžeme dle fantazie ozdobit - smětanou, čokoládou, ovocem atd.

  5. Já osobně mám ráda uvnitř ještě na kolečka nakrájený banán, který dávám po každé vrstvě piškotů. :-)

Poznámka

RYCHLÉ, JEDNODUCHÉ A DOBRÉ!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: TIRAMISKA

  • miška miška(neregistrovaná)

    tý jo, to je skvělý nápad! :yes: hned o víkendu to zkusím. jen tak krásné skleničky nemám. :-(

    Odpovědět

  • krijan krijan

    Děkuji za odpověď.To je opravdu nápad s bublinkami.Skvělé;-)

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    dneska bude vyzkoušeno :-p slintám u teď :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-O:-D Myslela jsem, že praskací úchylku mám jen já...:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Celý život se učíme, co papriko?:-O Nikdy by mne nenapadlo to s těma bublinkama. Já taky, když je mám, tak praskám a praskám..a teď nemám žádné, všechny jsem vypraskala:-( Ale rozhodně ti Markéto, za nápad i za tuhle nádheru dávám +;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-O Ty brďo - to je chytrý s těma bublinkama.:yes: škoda, že žádné nemám. Já jak je někde vidím, tak je čórnu a praskám a praskám do poslední bubliny.:-8:-8

    Odpovědět

  • marky011 marky011(autorka receptu)

    pro: JANA K
    ozdobu z čokolády dělám tak, že si dám do menšího hrnce vodu a nechám ji vyřit, do menšího hrnečku dám kousky čokolády ( já osobně používám čokoládové penízky, které se dají koupit například v Tescu), ve vřelé vodě se čokoláda roztopí a pak ji naleji na "bublinky" (takové co se dávají do balíčků se sklem atd.), rozetřu lžičkou na tenkou vrstvu a dám vychladnout. Pak jen nalámu na potřebné kousky.
    Likér se nasaje do piškótů a do krému se nedostane.
    Dávám chladit jen do lednice.

    Odpovědět

  • ilonahen ilonahen

    Vypadá opravdu slavnostně,musí být i dobrý.Ukládám a dávám bodík.:yes:

    Odpovědět

  • Jana K Jana K(neregistrovaný)

    Moc mě tento recept potěšil.Děkuji.Hlavně proto,že tam nedáváte syrový žloutek.Moc pěkná ozdoba z čokolády,Jak ji děláte?a jenom mě zajímá jestli se likér svojí chutí dostane i do krému nebo zůstane pouze v piškotech.Dáváte chladit do lednice nebo do mrazáku?Děkuji.Moc pěkné.:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Vypadá to hezky :yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: tiramisu v misce tiramisu do misek cokoladove penizky kokotky recepty zapékací kokotky panakota recept liker baylies baylies domácí se smetanou keramické kokotky recept panakota baylies likér domácí panakota nádoby na panakotu tiramisu do misek domácí panakota www,recept panakota kokotky s pokličkou tiramisu recept do misek kokotky panakota

Zapomněl/a jsem heslo