Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni. Tak honem, začněte si chystat ingredience.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 022 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,67 g |
Tuky | 77,21 g |
Vláknina | 37,05 g |
Cholesterol | 452 mg |
Sodík | 872 mg |
Sůl | 1,99 g |
Sacharidy | 36,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám od maminky a i jako kuchařka začátečník jsem to zvládla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 11. 2020 19:06
14. 12. 2013 22:14
14. 12. 2013 03:58
13. 12. 2013 23:54
13. 12. 2013 23:27
Já dělám s tímto základem: mrkev, celer, kořenová petržel, cibule, špek, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, jalovec (na dochucení citron) svíčkovou z kance, srnce, jelena, daňka.
Dokonce i BAŽANTY dělám na tomto dá se říci, univerzálním základu, k němu přidám asi 10 ks nakrájených, sušených švestek, necelou 1/4 lžičky mletého badyánu a dám péct do trouby. Když je maso měkké, omáčku propasíruji, přidám 2 lžíce švestkových povidel, povařím, pak ještě pomixuji, přidám smetanu ke šlehání, popřípadě zahustím, dochutím citronem. Jako přílohu podávám Bavorské knedlíky, na talířek dám místo brusinek lžičku švestkových povidel rozmíchaných s troškou šlehačky. Všichni, kdo ochutnali, měli boule za ušima, opravu mňamka
13. 12. 2013 23:11
13. 12. 2013 19:43
13. 12. 2013 19:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 8 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Právě bylo uvařeno:
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 minutami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 27 minutami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 1 hodinou
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 3 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 4 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 4 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: kanci svickova na smetane svíčková z kančího masa svíčková z kančí kýty svíčková na smetaně ze zvěřiny nejlepší recepty na zvěřinu svíčková z divočáka svíčková z kance s brusinkami kančí kýta jako svíčková jak naložit zvěřinu svíčková z bažanta svičkova omačka ze zveřiny svíčkova z kančího nejlepší recepty ze zvěřiny recepty ze zvěřiny svíčková z daňka recept na kančí svíčkovou bažant na svíckovou jak naložit kančí maso na svickovou recept na svíčkovou ze zvěřiny kančí maso svíčková
Suroviny: kýta kančí, mrkev, celer, petržel, cibule, špek, višně, brusinky, smetana ke šlehání, šťáva citronová, jalovec, koření nové koření, máslo, bobkový list, sůl, pepř mletý
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8AEL
8 názorů