Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 432 kJ / 5 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,58 g |
Tuky | 207,96 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 978 mg |
Sůl | 2,84 g |
Sacharidy | 822,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Krok 2: Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem (nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy). Krok 3: Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících, dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky (korpus dle Dáša V. (onasi). Krok 4: Pak upečeme ve středně vyhřáté troubě. Krok 5: Krém:
Salko vaříme 2,5 hodiny.
Vychladlé Salko a máslo - vyšleháme v hladký krém. Krok 6: Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu. Krok 7: Marcipán:
Z přísad vypracujeme vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Krok 2: Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem (nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy). Krok 3: Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících, dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky (korpus dle Dáša V. (onasi). Krok 4: Pak upečeme ve středně vyhřáté troubě. Krok 5: Krém:
Salko vaříme 2,5 hodiny.
Vychladlé Salko a máslo - vyšleháme v hladký krém. Krok 6: Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu. Krok 7: Marcipán:
Z přísad vypracujeme vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Zveřejněno 4. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srdíčkový dort s vílami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxNr
Moje poznámka
Srdíčkový dort s vílami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxNr
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 18 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 20 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 5 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 6 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 8 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 8 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 10 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 10 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 11 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 11 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 12 hodinami
Tématické fráze:
dort s vílou,
dort kočka,
dort žába,
holčičí dorty,
dort se žábou,
žába z marcipánu,
kočka z marcipánu,
holčičí dort,
marcipánová žába,
dorty s vilou,
dort pejsek,
dort s žábou,
lesklý marcipán,
dorty kočka,
dort pejsek postup,
víla z marcipánu,
dorty žába,
dort pes pluto,
dort kočka postup,
kocka dort
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
salko,
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
med,
olej,
rum,
voda,
esence mandlová
Komentáře (13)