To je zvláštní, jak se pod stejným názvem může schovat prakticky úplně jiné jídlo. Vy nebýt sádla to máte prakticky jako vegetariánské jídlo, a u nás se dělá zelňačka jak dost vydatná polévka plná masa. Když pominu domácí klobásu, kterou do zelňačky dáváme, padne tam ještě spousta masa http://www.zabijacky.cz/news/zelnacka-s-klobasou-a.... Naopak tam třeba vůbec nepoužíváme mouku, polévka se zahustí samotným zelím. Děkuju za tip na smetanu, tu tam nedáváme, vyzkoušíme
Vypadá moc pěkně, jen je na můj vkus moc vegetariánská. My tam přidáváme o hodně víc masa, takže je to spíš masová než zeleninová polévka - http://www.zabijacky.cz/news/zelnacka-s-klobasou-a.... Brambory třeba nedáváme vůbec, takhle to musí být hrozně hladové jídlo :)
Zelňačka je jen maskovací název