Marsy242: Určitě nechybí. Už jsem ho za ty roky dělala minimálně stokrát. Zkuste příště nastrouhat cuketu do misky. K ní přidat cukr a pořádně promíchat. Až pustí vodu, tak přidat vejce, marmeládu, olej. Až nakonec přidat zbylé suché suroviny. Obvykle je předem promíchám v extra misce. Těsto není úplně tekuté, ale hezky se vymíchá i se dá vylít a rozetřít na plech. Jen jednou jsem měla těsto suché a to bylo, když jsem si chtěla ušetřit práci a vše smíchala naráz. Když budete mít starší sušší cuketu, tak možná budete muset někdy přidat lžíci dvě tekutiny. To obvykle řeším rumem, ve kterém mám v lednici naložené rozinky. V devíti případech z deseti to ale není třeba. Snad se příště zadaří :o) Hodně štěstí
Dělala jsem je již v loňském roce, ale nějak jsem zapomněla hodnotit Tak nyní hlásím JSOU VYNIKAJÍCÍ!!! S Tescoma formičkou jsem jich z jedné dávky udělala pouze dvacet, takže příště alespoň trojitou.
Opravdu jsou krásně měkoučké! Postupovala jsem přesně podle receptu. Těsto jsem nechala rozležet (zapomněla jsem na něj ) a pak jsem pekla cca 0,5 cm vysoké tvary 10-11 min na cca 170°C horní-dolní ohřev. Děkuji za skvělý recept
Alenaaaa: Pekla jsem ho snad už stokrát a vždy byl perfektní a nadýchaný. Nepoužila jste třeba nějakou alternativu kypřícího prášku do perníku? Nebyl třeba prošlý? Neředila jste těsto? Vůbec mne nenapadá, čím by to mohlo být. Snad jen párkrát když jsem použila místo cukety jablíčka a přidala jsem trochu mléka, tak byl trošku těžší, ale stejně vyskočil.
Osobně vždy nejdříve do jedné mísy nastrouhám cuketu a do ní přidám lžíci povidel, špetku soli, cukr, vejce. Než cuketa pustí vodu, tak v druhé míse smíchám ostatní suché suroviny. Suchou směs nasypu do mísy s cuketou, přidám olej, promíchám a nechám ještě chvíli stát než připravím plech. Vždy mám tak těsto krásně vláčné a nemusím ředit. Jen jednou jsem vše smíchala na ráz a těsto bylo hodně hutné.
Tak musím po třech letech napsat update. Perník dělám často. Poslední dobou se ho maminka dožaduje tak třikrát do měsíce. Recept jsem poupravila na špaldovou mouku, sladím 3/4 hrnku medu, kromě cukety dávám i jablka a přidávám vlašské ořechy a rozinky máčené v rumu. Dneska jde zase do trouby
V poslední době jsou mým oblíbeným základem právě vločky s mraženým banánem a sójovým mlékem. Zbytek tam vždy naházím podle toho, na co mám chuť. Zatím to vždy fungovalo.
maiva: Rozinky, jablíčko, oříšky, skořice, tvaroh...Ne? Pořád nic? To neva!
Přeborník určitě nejsem. Jen začátečník, který je vděčný za každou inspiraci a tak, když se mu povede nějaká kombinace, chce zase sloužit jako inspirace ostatním.
Osobně vždy nejdříve do jedné mísy nastrouhám cuketu a do ní přidám lžíci povidel, špetku soli, cukr, vejce. Než cuketa pustí vodu, tak v druhé míse smíchám ostatní suché suroviny. Suchou směs nasypu do mísy s cuketou, přidám olej, promíchám a nechám ještě chvíli stát než připravím plech. Vždy mám tak těsto krásně vláčné a nemusím ředit. Jen jednou jsem vše smíchala na ráz a těsto bylo hodně hutné.
Přeborník určitě nejsem. Jen začátečník, který je vděčný za každou inspiraci a tak, když se mu povede nějaká kombinace, chce zase sloužit jako inspirace ostatním.
1 2 Další